Oh Boy

För vem är det pinsamt, mig eller dig?
Jag vet faktikst inte och i ärligheternas namn orkar jag inte bry mig heller. Lite sorgligt är det bara, kanske tragiskt till och med? Lyssna: Det som fanns igår finns inte idag och så var det inte mer med det. Sen är ju frågan om vad som händer imorgon, men det vet man ju inte förrän då. Relax, girl. Why bother?




Det finns bara ett ord för såna som du och det är ondska

Gosh vad jag har känt mig totalt omotiverad till å klcika på lite tangenter å lägga fram tile tankutdrag i den här skiten. Endå har jag gått runt å tänkt på en så satans mycket grejer att det känns som om huvudet ska explodera. Men det är väl det absolut fantastiskt underbara vädret och projektet som legat ivägen. Så, förlåt Malin och alla ni andra som fått lida. Jo, på tal om projektet så gick väl det riktigt okej. Vi slappade typ hela tiden, började sent, slutade tidigt och fikade. Lite halvstressigt blev det i torsdags nr vi skulle öva inför redovisningen igår. Men redovisningen gick nog bra den också. Tjoho, projektet är över och det är bara en halv riktig skolvecka kvar.

En ännu gladare nyhet är att jag fått min mobil tillbaka. Men den dåliga nyheten är att ingenting finns kvar. inga bilder, ingen musik, inga sms, ingenting. Ny layout tycks den tydligen också fått. Ful som stryk. Mina anteckningar från ett år tillbaka finns ju inte heller. Alltså det känns lite som en vän som just tappat minnet. Jag ser att det är min mobil men jag känner det inte. Alltså det är fan bilderna, smsen och anteckningarna jag saknar mest. Jag menar teman, musik och w/e går väl å blåtanda igen men vafan, ett helt jävla års minnen ba hejdååååå. Okej, vad skulle jag förvänta mig? Men endåååå. Jaja, superintressant ämne, I know. Men jag är depp - så det så!

Igår var det shopping med tjejerna. Först lunchade jag med pappa. Pannkakor :D.  Mötte upp My, Frida & co vid rådmansgatan å så for vi in till Hötorget (haha, fett onödigt). Köpte en jäääättefiiiiin klänning. Haha. Hittade en söt kjol också, la undan den eftersom jag inte riktigt hade råd med den. Jag funderar på att inte köpa den just av den anledningen. Jag vill ha den, men jag borde lägga pengar på sånt jag verkligen behöver just nu. (Men den var ju så jag!) Och det är så underbart varmt ute! Och alla jävla studenter som cirklar runt fotänen vid sergels, jag blir så ilsk! Vill också ta studenten :(

   

Mamma och jag åt sushi på balkongen. På kvällen visade fyran Ondskan. Alltså den är så jävla bra. jag älskar Erik Ponti. Han är så äckligt cool på nåt sätt. Och hans psykningar, helt fucking amazing. Typ i skogen med Silverhielm. Gosh gosh gosh. Men boken tar endå hem priset. Det enda som stör mig är att den dels är Jan Guillous självbiografi. Typ hans alter ego. Jag menar, lilla Jan, du behöver inte vara bäst, coolast, snyggast  och starkast. Men låt gärna Erik Ponti vara det. Hur som helst finns ingen annan film producerad i hela Svea rike som är bättre och absolut ingen bok. Okej, Fucking Åmål lär vara snäppet bättre i filmväg, men det räknas nästan inte. Jaja, var pisstrött men paralyzerad och kände mig manad till att se klart filmen. Efter Onskan slutat vid tolv ska ju självklart Green Street Hooligans visas på fyran också. Jag som ville sova! Den är också så sjukt bra! Såg typ halva och sen höll jag på å slockna, så jag stängde av tv:n motvilligt.

I'm forever blowing bubbles
Pretty bubbles in the air
They fly so high
They reach the sky
And like my dreams they fade and die
Fortune's always hiding, I've looked everywhere
I'm forever blowing bubbles, pretty bubbles in the air.
United! United!



I wanna love you but I'm growing old

Jag längtar till sommaren. Inte bara som jag säger heller, utan jag längtar i hela kroppen, ända in i ryggmärgen. Jag känner hur hela kroppen bara vill implodera. Det kryper i fingrarna och det känns i alla leder. Inte gör det saken bättre att jag spenderar min lördag ute på landet. Utifrån Elins veranda ser man åker, maskrosfylld åker och ännu en åker. Runt omkring finns lador, hästhagar och lite skog. Det är varmt, solen värmer och jag och frida låg i gröngräset och sjöng Ted Gärdestad, en halvtimme innan käkade vi alla tre glass vid en kiosk som lika gärna kunde ha varit hämtad ifrån någon svensk kuststad. Sommarfeeling numero uno (bra att man använder tre språk i en mening). Jag längtar efter sommarlov så att jag nästan vill krypa ur skinnet. Men hur jag än försöker se på det är det inte festivaler, fester, kompisar, bad eller allmänt häng jag längtar efter. Jag kan bara inte få bort bilden ur huvudet om att jag cyklar barfota upp mot mormor, förbi rian och förbi nötse. Ställer cykeln som vanligt mot väggen precis brevid syrénbusken. Mormor sitter bakom knuten och solar, alternativt stickar eller syr någon filt till behövande barn i andra länder. Där vill jag sätta mig, bredvid mormor och har jag tur så kanske hon hämtar en glass åt mig. Kanske till och med saft. Något mer begär jag inte. Bara lukten av syrén, känslan av solen som bränner och mormor som enda sällskap.

Missförstå mig rätt, för det är klart jag vill på festival. Det är klart jag vill umgås med alla er och självklart vill jag sola och bada. Men det är inte sommarlov för mig, det är nöje. Sommarlov för mig är att dricka saft med mormor och det är dit jag längtar nu. I övrigt tänker jag bara köra in mina tår i brännande sand på stranden och sedan låta vågorna svalka av mig, trots att jag hatar att bada. Det hör liksom till. Gärna en smältande glass som kladdar ner fingrarna. Det skulle sitta som pricken över i.



This is where I say I've had enough

image130



Hasta la vista, baby

Nu kommer ett sånt här ilsket inlägg igen. Men vad ska jag göra åt saken, jag är ju förbannad. Kan den den jävla snorungen ta och göra nånting bättre om dagarna än att punch me in the face over and over again? Alltså sätt dig på en fucking lekplats och gräv gropar i sandlådan i stället, seriöst, det räcker! Liksom helt ärligt, hur gammal är du egentligen, typ 12? Haha okej, kanske inte, men i alla fall. Det känns nästan lite så. Men om du nu tänker leva det jääävla liv du så gärna vill skryta om så kan du väl snälla, snälla bara låtsas som om jag inte finns så att jag slipper påminnas om ditt så kallde underbara liv. Gör du det så lovar jag att sluta vara så ilsk mot dig och jag kan till och med låta bli å snacka skit om dig. Okej? Jag tycker det låter som en underbar överrenskommelse, don't you think?

Tillbaka till den normalare vardagen... Frida och jag hade kläbytardag idag. Mys! Fick med mig tre klänningar och ett gäng toppar. Ena klänningen satt väldigt mysko men i övrigt är jag väl nöjd. Invigde en aprikosfärjad klänning idag. Den var jättesöt ju! Nu ska jag käka upp resten av glasspaketet som ligger i frysen och väntar. Haha det där lät lätt svulligt. Låter Miss Li få sjunga lite för er.




Kärnvapentester är vackra på håll

Var i stan med Frida och Johanna igår. Köpte klänningen jag tittat på med Jessica. Käkade pizza. Väl hemma igen tänkte jag å Johanna baka bullar. Efter halva processen tog mjölet slut så vi fick dra tillbaka till hemköp och köpa nytt. Men som de lazy ases vi är så tog vi bussen, både till centrum och hem igen. Haha. Bullarna blev väl helt okej. Vi käkade bara upp hälften med en gång. Kollade på bronsmatchen i hockey (Sverige-Finland) som efter 20 minuter mest betsod av döspel. Vadå 152 reklampauser under en match? Vad är det för skit? Vi bläddrade väl mellan ett antal program under tiden men var inte särskilt engegerade i någon av dem egentligen. 4-0 till finland i alla fall. Yay.

Mitt sms till mamma och pappa:
Ihanaa leijonat!

Pappa:
Ja men visst!

Mamma:
Jaaa! Hyvää Suomi!

Nu ska jag och Johanna till Naturhistoriska riksmuseet. Mys!



Du var en fadersgestalt i en taxi

Blir en snabb bloggning det här. Jag funderar på att lämna tillbaka min klänning jag köpte i helgen. Ja, alltså så jag kan köpa en annan. För jag vill så gärna ha den. Frågan är ju faktiskt hur mycket jag kommer använda 60-talsklänningen. Kanske 3 gånger i sommar på sin höjd? Det suger, det gör det. En god nyhet har jag i alla fall och det är att min kamera är hämtad från lagningen, dock ligger han och väntar hemma hos pappa. Min söta lilla EOS. Min kära lilla kamera. (Jag tror han är gay, och från och med nu ska han heta Elias, precis som min framtida son ska heta. Min framtida son ska också helst vara gay. Då ska vi shoppa kläder tillsammans).

Hur som helst. Frågan är Umeå. Har jag råd? Nej. Vill jag? Kanske. Men det är så dåligt väder nu och jag vill ju inte åka norrut när jag redan fryser ihjäl mig här hemma. Pengar måste sparas. Sommarshopping och skulder heter det. Nya skor vill jag också ha! Ballerinaskorna är sönderslitna, converse passar inte till sommarklänningar och pumpsen är för små. Taskigt läge. Men, nu har jag fått tre sms som måste läsas. Två riktiga skoldagar kvar, sne projekt å sen sommarlov! Underbart. Jaja. C ya!



Ingen kommer hit för att återvända

Dagen började med att jag hittae min gamla MP3. Kul, gammal musik, mindre kul. Nationella i Matte halv nio, och det gick faktiskt riktigt bra. Hade Geografi och fick sms av Jessica från Sideby som talade om att hon var i Stockholm på klassresa. Drog alltså och träffade henne efter skolan. Det var trevligt. Var väl sådär ett år sen sist vi sågs. Pratade om sommaren, shoppade, pratade minnen, shoppade, drack latte och shoppade. Eller, Jessica shoppade rättare sagt. Jag hittade en underbart gullig sommarklänning på BIKBOK som jag bara måste ha! Synd om mig! Jag är fattig som bara den!  Hittade en annan rätt så cool sak på Gina. Jag vill shopppppppaaa! Jag dör om jag inte får shoppa. Som när jag var ute å kollade affärer med Frida i helgen. Det riktigt kröp i fingrarna på mig. Det värsta av allt är ju att jag är i stort behov av ett par nya jeans, speciellt då jag bara har 1,5 funktionella par. Dvs ett par jag kan använda oftare än det andra. Vem kan gå med baggy varje dag? Men har jag råd med ett par nya jeans? Näe. Och vill mina föräldrar sponstra mig? Näe. Dålig månad! Hur som helst, det var hur mys som helst och eftersom Jessica flyttar till Närpes i sommar så kmr vi kunna ses lite oftare där också.

Min mobil är på lagning nu. Lär vara klar om två-tre veckor. Det är ju lagom roligt. Dessutom kunde jag inte sy idag. Båda symaskinerna är trasiga. Alltså, ingen kamera, ingen musik, ingen mobil, inga symaskiner, inga pengar. Jag tror han där uppe försöker säga mig någoning. Vad tror ni?

Du har tänkt allt som sagts om mig
Du kan tro allt du hört om mig
Du kan ställa frågor om sanningen
Finns det en eller finns det tusen?
Svara rakt från hjärtat nu
Ditt medlidande kan jag va utan
Om det här ska vara allt vi hann
Så håll mig hårt,
håll mig älskling nu

Stockholm vaknar långsamt på droger och på sorg
Snön hyr ut sin oskuld till hela Kungsholms torg
Det känns som när jag kom hit way back in 93
En ynklig rad av fotspår,
en okänd kontinent



Du doftar så gott och du dansar så bra

Jag tror jag klivit Gud på stortån igen. Som tidigare nämt dog mobilen igår. Har fortfrande inte fått igång den och jag hatar mammas gamla mobil! Den är ful och äcklig och uppfällbar! Och hur många låtar fick jag plats med då? En! En enda låt. Överdrivet bra var den ju inte heller så man orkar ju inte köra på repeat hur mkt som helst. Hur som helst, min kamera är på lagning, min mobil läggs in imorgon och jag har absolut ingenting å roa mig med. Ingen musik, ingen mobil, ingen kamera, ingenting. Synd om mig!

Alltså, idag var en sån där gud-hatar-mig-dag och jag var på otroligt dåligt humör när jag gick till skolan. När jag kommer upp och ut från spärrarna i tunnelbanan hör jag att han gatumusikanten som brukar stå där i tunneln vid rådmansgatan (han behöver verkligen ett smeknamn kände jag där..) Han står iaf och plinkar på sin gitarr. Det var ett tag sen jag sett honom så jag blev lite småglad. Men så hör jag att han spelar Cecilia Lind och jag börjar sjunga med lite. När jag går förbi och nynnar glatt ser jag hur glad han blir. Så sjunger och ler vi där båda två. Resten av vägen till skolan nynnar jag på låten innuti mitt huvud. Rådmansgatantunnelbanetunnelgitarrmusikanten förgyllde min morgon. Superb!

Nationella proven i matte imorgon. Urk. Jag spyr baklänges. Förresten ser jag nästan fram emot projektveckorna. Kan bli ganska kul å skriva det där endå.


Vet Hut Fredrik Åkare
Skäms gamla karl
Cecilia Lind
är ju bara en barn




Jag vill känna pulsen av staden

Mysig helg! Sol och värme och två lagom chilliga kvällar. Det är tammefan sommar nu. Finns inte ett enda träd som inte blommar och inte en enda buske som inte är grön. i alla parker och på alla gräsmattor ligger folk och solar. Det är fan sommar. Underunderunderbart. Igår köpte jag och Frida fika på Sandy's och låg i gräset och myste. Vi hittade en liiten park precis vid vattnet med utsikt till både riksdagshuset och stadshuset. Supermysigt! Vi kunde inte konstatera annat än att livet är härligt. Kvällen blev väl helt OK den också.

Idag har jag pluggat lite halvt. For in till stan och köpte en underbar klänning som jag lagt undan. Jag var bara tvungen att ha den! Lite 50-, 60-talsstuk över det hela. Vit och med knäppning längs hela ryggen. Förresten så skulle jag låsa upp min mobil från abbonemanget idag. Det gick inte så bra.Mobilen dog och nu går den inte att få igång. Tjoho, lyckat värre. Satte in SIM-kortet i mammas gamla mobil men det känns bara fööör mysko. Jag saknar min musik, mina bilder, mina sms, min mobil! Synd om mig!


Luften smakar som en jordgubbspaj
En solig dag i maj

Träden står i blom
Marken täcks av jungfrudom
Och nu hänger det på varje kvist
En solskensoptimist



All I'm asking

Nu har jag precis skrivit en resumé över La lengua de las mariposas. Duktiga jag! Nästan en hel A4 endast på spanska! Jag är typ fett duktig. Glatt överraskad på betygsprat med Mr. D också. MVG nivå para mi! Jag och Ruffsi kom dessutom idag fram till att Mr. D måste tro att vi är ständigt höga. Vi var otroligt brydda över den gula snubbens öde i Transformers och eftersom John avbröt filmen när lektionen slutade, så frågade vi honom senare i korridoren hur det skulle gå för honom. När vi fick veta att han överlever utbrast vi i ett *YEAH!!!!!!!!!!!* och *HIGH FIIIVE!*.  Under samma möte i korridoren talade han om för en annan elev att han bott nära Road 66 och vi utbrast självklart i ett Yeeaaaah...! Ungefär så engagerade verkar vi nog varje naturkunskapslektion. Då växlar vi i och för sig också med att vara helt okoncentrerade och halvt drunknande i skissböcker. Men så fort det tänder till flyger handflatora upp och vi utdelar high fives till höger och vänster. Som sagt, han måste tro att vi är riktiga pundare. Men vadå, vi gillar ju bara naturkunskap och gula-transformerns lyckade öde kanske made our day? (A)

Avslutningsvis måste jag bara tala om att det inte hjälper att vara trångsynt. Se det från andras vinklar liksom. Om alla behandlar dig som skit, från din synvinkel förstårs, så finns det troligen en anledning bakom. Kom fram till vad och sitt inte bara där och häng läpp!

Dagens latinska uttryck får helt utan baktanke bli Oderint dum metuant

Peace out!



Han som blir dömd blir aldrig han som felat

Har kännt mig sliten och sjuk hela dan. Har hostat som nån jäkla tant med influensa. Vill nästan hosta upp mina lungor så strupen far med och fastnar som något klet på väggen. Fats då måste jag i och för sig städa efter mig också. Vart på Aggregat och sytt idag. Fats jag sydde inte så mycket. Ritade mest katalogskisser över kollektionen. Kom ghem vid halv tio och var verkligen vrålhungrig. Maten såg dock inte särskilt inbjudande ut så det fick bli amerikalåda istället. Fick ett plötsligt sug efter bostongurka också, vilket är grymt ovanligt. Så det var vad det fick bli, gammal amerikalåda med bostongurka.
 
Slog mig just att jag har nationella i matte imorgon. Jippie. Trodde det var på torsdag. Crap också. Men vafan, jag överlever med VG i matte. Kommer ju endå inte få 2,0 i högskolepoäng så skitsamma. Bob Marley muntar endå upp mig. Don't worry about a thing, 'couse every little thing gonna be alright.

René Descartes får stå för gårdagens ståndpunkt: Cogito, ergo sum




Rätt ska vara rätt

SJ:s tåg, Göteborg - Stockholm

En alldagligt klädd kvinna ~30 beställer mat i bistron och det kvinnliga biträdet ~20 knappar in allt eftersom.
Biträdet: Då blir det 115 kronor.
Kvinnan: Jaså, så du ger mig inte drickan gratis? Sa jag inte till dig att jag åker i första klass?
Biträdet: Men...
Kvinnan: Inga men, jag åker med första klass och då ingår drickan. Rätt skall vara rätt.
Biträdet ser ut att påbörja ännu ett förök till argumentation men avbryter och slår bort drickan från beställningen.
Biträdet: Då blir det 125 kronor.
Kvinnan: Men...
Biträdet: Inga men, rätt skall vara rätt och eftersom du åker i första klass ska du få drickan gratis även om du då tyvärr går miste om vår menyrabatt. Det blir 125 kronor, tack.




En som du sa var mycket finare än jag

Alltså..gör vad du vill. Men måste du sitta där och vara så jävla söt?! Haha okej. Jag är rätt så flummig idag. Hostar sönder halsen. Känns som om jag ska hosta upp lungorna. Jag ska plugga inför sam provet nu. Det lär nog inte inträffa. Men jo, jag ska! Usch, jag hatar skolan och skulle det inte vara för att det bara är en månad kvar så skulle jag skjuta skallen av mig!

    



Jag kräver ingen sömn




Jag vrider mig på nålar

Det känns som om jag satt sandpapper i halsen. Det svider och gör ont. Huvudet känns tungt och ögonlocken vill lägga sig. Jag har föröskt bedöva halsen med halstabletter men jag gillar inte lukten utav dem, den där lukten av "det är synd om mig för jag är sjuk". Jag vill bara släcka lampan, krypa ner under dubbla täcken och stanna där resten av dagen. Men självklart är det mysigt väder ute och Johanna vill att jag hänger med å köper tågbiljetter hem från Peace & Love (Man vill ju ha sittplatser på väg hem ju!). Jag e seg. Jag vill men jag orkar inte. Jobbig dag!

Lyssnar på Korn och tycker synd om mig själv. Känner bakterierna springa runt i kroppen och reta mitt försvarssystem. Throw me away.




Vi är förlorare vi två, sen vi var 17 år

image120