Sodus, NY Torsdag 10:09 PM

Vet inte riktigt vad vi gjort sedan sist. For pa ett aventyr med Dylan en kvall och sa var jag i Sodus High Scool igar. Den upplevelsen maste jag nog vidareutveckla i ett annat inlagg, nar jag har lite for mcyket fritid och de tre sista sota svenska bokstaverna sa att jag kan uttrycka mig ordentligt. Men det kan ungefar beskrivas som ett konsentrationslager. Man far inte ens lamna SKOLBYGGNADEN under dagen. Har du haltimme maste du vara i uppehallsrummet eller i biblioteket. I uppehallsrummet finns det larare som tar narvaro och i bibloteket maste du skriva upp dig pa en lista, vilken tid du kom och vilken tid du gick. Biblotikarien kommer och ser till sa att du laser eller pluggar. Alla maste veta var du ar, hela tiden. For ovrigt ar lektionerna softa eftersom alla ar korkade och ligger ungefar pa sjundeklassniva. Sager man nanting smart under en lektion far man en penna som beloning.

Bra exempel:
Under Media Studdies sa hade lararen skrivit upp orden Fears och Hopes pa tavlan. Det var meningen att man skulle diskutera hur olika mediatyper formedlar vissa kanslor. Och sa sa en tjej att "Hopes and fears, are they the opposite to each other?" och hon blev belonad med en penna. Jag menar NAHE? AR DET SANT?!..........

Och sa vidare. Dessutom sa under Haleys lektion i typ..engelsk litteratur(?) fanns det en planch med Shakespeare pa vaggen. Och det var en amerikansk flagga i bakgrunden. Jag menar..wtf.

I alla fall, vi ska ta hela historien sen. Med skolmaten och all skit. och de korkade amerikanarna saklart. Och deras mongoloida skolsystem.

Efter skolan for vi hem till Haley och sen akte vi med Jes och Haley till Epic Newark. Kakade senare Chinese Buffet och for sedan till CVS och fick oss lite sminkprodukter.

Idag akte vid med Nancys son och hans flickvan till Niagarafallen. Det var ganska haftigt nog men vi ville bra garna till Kanadensiska sidan, det lar vara mycket coolare dar. Kandes sjukt att kunna blicka over till Kanada, kandes som om det var en armlangds avstand.

At pa Hard Rock Cafe (som hade Johnny Ramoens converse pa vaggen vilket gjorde mig till en klaaad hest). Pa hemvagen akte vi forbi Buffalo och shoppade i en magastor galleria. Forever 21 och Urban Outfitters. Fick mig tva klanningar, tre orhangen, tva par skor och ett armband. Klaas Hest. Och sa Chailatte pa Starbucks. Hittade The Who skorna men var inte dne modell jag helst ville ha + att de inte fanns i min storlek, sa det var synd.

Vi har ocksa lart Pete att saga Bajs, prutt och Pipsvangen.

xoxo HuvaN i Amerikat

 

 Inte min bild dock, de kommer senare



Sodus, NY Mandag 12:15 PM

Vi har inte gjort sa overdrivet mycket sen jag sist skrev. Man ar i princip fast om man inte har bil. Vi for och shoppade med Haley en dag men jag fick mig inte sa mycket med hem. Lite nagellack och en jattesot tygkasse. Jag och Johanna har kollat pa nastintill alla svenska ungdomsfilmer. Fucking Amal (saklart!),  Fjorton Suger, Tjenare Kungen, Hip hip Hora, Froken Sverige och Linas Kvallsbok. Finns det nagra fler sa sag, for jag kommer inte pa sa manga fler. Smala Sussie har vi sett ocksa och Babylonsjukan ligger pa listan.

Vi var pa ett luffigt amerikanskt party med roda plastmuggar (som i alla highschool filmer, ni vet). Men det var inget party att direkt hurra over. Kakat pa Subway tva ganger och pa Wendy's. Vi har vart pa bio och sag The Uninvited. Ganska creapy nog. Slutade inte som jag trodde vilket gjorde den nagot varre.

Vi kollade ocksa pa Oscarsgalan igarkvall. Heath Ledger vann en Oscar och jag och Johanna satt och grat. Varre blev det nar de filmade pa publiken och man fick se alla kandisar, daribland Brad Pitt med helt tarfyllda ogon. Pa tal om Brad sa vann The curious life of Benjamin Buttom tre oscars. Det tyckte jag var mysigt.

Snoat som satan har det ocksa gjort de senaste dagarna. Det ar sakert minst 20 cm djupt. Det var snostorm inatt, for vinden vinade i fonstret. Vaknade klockan fem i natt av en javla plogbil som kom dundrande utanfor fonstret. Johanna ar i skolan idag men lar val vara hemma om tva och en halv timme. Har kikat lite Svenska Dialektmysterier idag med hunden i knat.

Pa tisdag eller torsdag ska vi aka till Niagarafallen. :)

xoxo HuvaN i mojligheternas land


  



Sodus, NY. 17/2 Tisdag 12:40 PM

I sondags bakade vi kaka och hangde med Johannas kompisar pa kvallen. Gjorde inte sa overdrivet mycket. Kakade kakan och at funyouns. Sov over dar och kom hem igar vid 12. Vid halv sex for vi till en galleria dar jag gick los pa shopping. Kopte underklader pa Victoria's secret och en himla massa pa Forever21 och Wet Seal. 160 $ ungefar. Vi kopte varsin chailatte pa Starbucks ocksa. Knallad ein pa H&M bara for sakens skull, inget overdrivet spannande dar direkt.

Far se vad vi hittar pa ikvall.



Valentines day - Sodus, NY 10:03 PM

Flygresan var seeeg. Sov ungefar 2 timmar under den 9 timmar langa flygturen. Men jag satt och kollade pa massa CSI avsnitt och Scrubs. Kollade ocksa pa Catch me if you can. Security cecken pa Newark gick snabbt och smidigt och nar jag val kommit till min gate for att byta plan, dar jag trodde jag skulle sitta i 3 timmar visade det sig att jag skulle sitta 6 timmar. Super segt. Fanns bara en starbucks och nan tidningsaffar sa jag kunde inte direkt roa mig. Kope mig en supermegastor latte vilket sag helt groteskt ut. Alltsa, den var verkligen gigantisk. Min flight bytte gate typ 3 ganger, vilket var super irriterande, sa jag fick byta plats flera ganger. Men det var skont att rora pa benen. Laste lite Strindberg, Halge och glamour. Satt och ritade. Huvudet ville sprangas och jag ville sova.

Planet till Rochester var supermega litet och jattetrangt. Jag var sjukt javla pisstrang men sakerhetsbaltsskylten ville aldrig slackas. Efter en halvtimme klarade jag inte mer utan gick pa toan i alla fall. Dar blinkade en fet skylt dar det stod "Return to your seat!". Flygturen gick snabbt och jag kom till Rochester 20 timmar efter att ha lamnat Rissne. Kart aterseende, och vi grinade osv. Gick och la oss vid tolv, vilket betyder 24 timmar efter att jag vaknat. Kande mig dock ganska cool som fatt uppleva 16 soltimmar.

Vaknade klockan 8 och kunde inte somna om, sa vi gick upp. At mackor med kokt agg och kalles kaviar. Kande oss mysigt svenska. Johannas vardmamma Nancy tyckte det sag ytterst motbjudande ut. I ovrigt har vi val varit pa prommenad med hunden till nan a forbi massa appelakrar. Hahah fan vad jag hatar att inte ha de tre sista bokstaverna pa det har javla amerikanska tangentbordet.

Vi har fyllt i BIBELN, kakat godis och tittat pa filmer. Amerikanska TV-reklamer ar verkligen superirriterande. Valentines day och vi skulle gatt pa trippeldejt, jag pa blinddate, men planerna sprack sa vi har bara suttit hemma. Johannas "pojkvan" Pete har hangt med oss hela kvallen. Vi for och skulle kopa Chinesefood och jag blev lite emotionell. Sitta i en skrotig bil, lyssna pa luffig musik pa en lite halvt random bilfard ute pa landet. Dessutom sa sag jag faktiskt ett vaxthussken. Haha.

Nu ska jag ga och socialisera lite och kolla klart filmen. Imorgon ska vi tydligen pa 5 mannafest. Det verkar ju jattekul... :P

xoxo HuvaN




So I moving to New York 'cuz I got truble with my sleep

Eftersom kvällen kommer att gå åt till packning och så vidare tänkte jag kompensera detta genom att blogga nu istället. Åker till Sodus och hälsar på min lilla vän imorgon bitti. Och det blir självklart trevligt. Stark blåst, nederbörd och runt 5 grader. Det låter mysigt. Imorgon bjuds det tydligen på snö och minus fem. Det låter betydligt trevligare.

Tjoflöjt.




Engelska B

Jag och Ruffsi har börjat ana att Candace hatar oss. Under engelskalektionen i tisdags frågade hon oss saker ca 1235 ggr.
Vi diskuterar Engelska språket under 1800-talet.
C: - Hanna, could you tell me what happend during this timeperiod?
Ruffsi kollar upp och ner i sina papper för att försöka hitta svaret
R: - Eeeh...I don't know really....
H till R: - Kan det vara Industriella revolutionen möjligen....?
sekunden efter räcker någon duktig jävel upp handen och svarar:
NDJ: - Industrial Revolution.
Vi kollar ännu en gång i pappret och det står klart och tydligt på första raden. Ruffsi och jag tittar ner i borden och skäms

Senare, när är som mest upptagen med att rita ett äpple
C: - Rebecca! Could you read the first paragraph?
H: - Ehhh..what? Eh..which paragraph? I don't have any paper!
Ruffsi sticker fram pappret
H: - Oh. Ah. Eh...from where should I read?
C: - From the beginning? The first paragraph
H: - Oh..eh.....aha..ok...

Första paragrafen läses med ytterst katastrofalt stakande engelska och jag känner pinsamheten lägger sig över mig.

Nu känner Ruffsi pressen och tänker visa framfötterna. När nästa person läst klart andra paragrafen räcker hon upp handen för att få läsa den tredje.
C: - Yes, Hanna. Do you have any questions?
R: - Oh...no.....I just wantet to read the next paragraph.....heh..
C: - You got to wait with that for a while.
Pinsamheten sprider sig ännu en gång

Candace börjar vid slutet av lektionen att avrunda och när vi tror att hon är kalr reser sig både jag och Ruffsi på oss och drar ut stolarna som ger ifrån sig ett ganska så odiskret ljud. Ingen annan har ens börjat plocka ihop sina saker. Pinsamheten smyger sig sakta på igen men fort flög vi ut ur klassrummet.




Moskva tror inte ett dugg på tårar

Jag och Ruffsi diskuterade päls och djurrätt en halvsolig och slaskig dag i januari tidigare i år. Förutom det faktum att nya trenden, vilket innebär pälsmössor direkt hämtade från farfarsfars resa till Moskva 1882, inte ser riktigt klokt ut diskuterade vi också hur hemskt det egentligen var med pälsjackor, vinterns absoluta största trend. "Jag skulle aldrig vilja ha på mig ett DJUR" sa Ruffsi några sekunder innan vi konstaterade att hon hade en skinnjacka på sig och jag en pälsjacka hemma i garderoben. Men det är skillnad på second hand och att knalla in i en pälsbutik. Det är ett dött djur i vilket fall som helst, det vet väl jag också, men mina slaktade kaniner dog för 30-50 år sedan så det är lika bra att klämig i dem. Det är synd att slänga bort. Jag hade gärna köpt samma jacka fast med fejkpäls för helt ärligt tycker jag att pälshandel är helt fel och omoraliskt. Fastän jag tycker min kappa är sjukt frän på ett tantigt vis. Jag kan heller inte låta bli å småle flera gånger om åt att Blondinbella fick hemskickad en flådd mink häromdan på grund av hennes pälskonsumtion.

Och jag har heller ingen jävla aning om varför jag skriver om detta uttjatade ämnet. Kan va för att jag sitter och kollar på den tillplattade vita räven som hänger i vårt hem. Eller för den underbart söta men brännskadade koalan som fick dricka vatten ur en brandmans vattenflaska. Eller det faktum att skinn faktiskt luktar gott. Och päls faktiskt är mjukt och mysigt. Att det är sjukt äckligt att man har på sig ett jävla djur. Att folk lika ogärna köper duntäcken från fåglarna de sett blivit plockade levande likaså att folk ogärna äter kalvstek när de bevittnat djuret blivit skjutet rätt i pannan. Eller bara för att jag inte har någonting annat vettigare för mig och låtsas vara någon slags djurrättsaktivist som säger emot sig sälv emellanåt.

Jag vet inte. Men en sak vet jag, och det är att jag tänker hålla käft för ett tag nu. Pallra mig hem till min far iklädd mina flådda kaniner och börja packa inför resan till Amerikat.



Om vi tar bort istapparna i mustachen så har vi en riktigt moderiktig man.



Blablablabla 3 days to go

Igår köpte jag:
  


till



i present.

Sedan kollade jag på RAW Comedy club med Özz Nûjen och höll på att dö av skratt. Jag har nog inte skrattat så mycket på hela året. (Möjligen den där gången på TB om berättelsen med den feta tjejen som påstods ha anorexi). Men det är ett undantag. Hur som helst, det var hysteriskt roligt och gjorde min måndag.



Hej alla barn!

Hej alla barn!

Jag kände mig lite barnslig och ville piffa upp bloggen. Sagt och gjort. Voila och ta-da!
Säg till om ni blir illamående och kräver att jag ska byta.

Pusselipussar




För uppdateringens skull




brööl

Idag är en bra dag. Treorna visade 100p projekt. Micket imponerad. Två panini lattar. Sam b(a) uppsats. Och efter det har Ruffsi gått bakom mig med gitarren och spelat min "themesong". Jettebra. Resten av veckan är ett rent helvete, och det ska bli jetteroligt.