Yeei

Nu tänkte jag åka och kolla lite på topshop, för att se om de är lika snälla som i England och rear ut följande plagg:
  
"What if.."Yes box.


Idag har:
- Gävlebocken brunnit ner
- Jag pluggat med Lovisa. Poduktivt!
- Jag fikat med Lovisa.
- Matat och lekt med Gretas katt
- Ätit våfflor
- Funderat på att kika på filmen 1408.Junibacken

Idag var en braa dag! Jag och My åkte till Junibacken. Dock missade vi Pippi-föreställningen eftersom att My försov sig. Mne lika glada var vi för det. Föräldrarna till alla småbarn tittade en aaning konstigt på oss när vi kröp genom alla gångar och hål. Men oj så mysigt det var! Vi tog massor med foton som troligen ligger på facebook, dvs så fort my lagt upp dem där. Och sagotåget var alldeles alldeles underbart! Så fort jag hörde Astrid Lindgrens berättar röst blev jag alldeles gråtfärdig. Älskade, älskade fina Astrid Lindgren.

och vet ni vad? Det finns nu ett Elsa Beskow sagoland! hur mysigt som helst! Underbaraste starten på jullovet, vårt underbara besök på Junibacken. My och Rebecca 6 år.

Ps. Vi skrev faktiskt brev till tomten också.

(Inlägg skrivet 19 december f.ö)Saw Cinderella in a party dress

Tänk att det blev snö på julafton endå.
Och tänk att jag fick alla tre saker jag önskade mig. Plus en massa till.
Och hur någon som knappt önskat sig något skan få flest julklappar i år igen är ett mysterium.
Eller så går det att förklara i att jag helt enkelt är underbar...tsss


Idag fyller dessutom sötnosen Leyla år. Och jag tror vi kanske ska fira det.
Populäärimusiikkia Vittulajänkältä

Helt ärligt, jag är förbannat jävla trött på ditt lilla självömkan och hur synd det är om dig hit eller dit. Gör något åt det då! Du akn inte förvänta dig att någon ska plocka upp dig och sätta dig i trygghet! Kliver du i skiten så får du rengöra skon också, för I bet your mom won't do it for you! Aningen pratar du direkt med någon och säger somd et är, att du inte orkar mer och inte vet vad du ska göra eller så kniper du käft och löser problemet. Sitt inte och klaga på allt fan i helvetet om du inte har en aning med vad du vill med eländet. För inte fan tänker jag sitta och lyssna på skiten.
You self destructive
Little girl
Pick yourself up
Don't blame the world
So you screwed up
But you're gonna be ok

I alla fall. Imorse vaknade jag klockna 5 av att jag fick sms från amerikat. Fats jag blev ganska glad av smset å det gjorde liksom ingenting. Somnad eom gjorde jag också. Klev upp vid elva, åt gröt till frukost och städade rummet lite. Sedan trallade (läs: trallade! Skuttade, hoppade) jag iväg till pappa och slog in paket i vitt och brunt papper med lack på. Så fint så fint. De har skaffat gran och lagt i ljusen men jag fick pappa å gå me dpå att klä granen på tisdag. Traditionsenligt var ordet. Sen TRALLADE jag med musik i lurarna tillbaka till mamma där jag åt en underbar middag och nu förstår ni s börjar Populärmusik från Vittula på femman. Och det ska vi se, för den är så bra. Puss puss.My banana is a brownie

Varför är det aldrig någon som vill äta den bruna bananen? Finns det gula bananer så väljer man dem framför den bruna. Och den bruna bananen blir brunare, och nästan svart. Och då är det veeerkligen ingen som vill ha den. Så då slänger vi den. Vad är det för rasmism egentligen? Det här är inget som sker ute på gatan, utan hemma, vid ditt eget köksbord. Fy på mänskligheten!

Varför kan man inte äta upp alla bananer innan man köper en ny? Så att man inte har någon möjlighet liksom. Då kan man inte välja den gula banen framför den bruna.

Nu ska jag gå och slänga den svarta bananen som börjat lukta lite illa. Fy på mig!
Once more you open the door

Först vill jag bara säga att nej, jag är inte efter. Jag har bara inte skrivit följande nyhet i bloggen än. Men jag skuttar av lycka varje gång jag tänker på det. Filmhistoriens hetaste kärlekspar återförenas i nya Revolutionary Road som har premiär i sverige i Januari, tror jag. Nämnligen Kate Winslet och Leonardo Di Caprio! Puss på den nyheten! 11 år sedan sist men usch vad man kan åldras. Älskade, älskade Leonado. Han om någon var min första förälskelse. Haha.

Och trots att jag bara måste se den här filmen så känns det så fel bara av att kolla på scenbilder. Hon har istället för långt rött lockigt hår en axellång ljusblond och rak frisyr. Han är muskulös och småskäggig istället för en liten men ack så vacker yngling.

Ni vet, 11 års skillnad pictures...
Admirable Chair, distinguished delegates

FN-rollspelet igår. Var faktiskt ganska kul. Alla var löjligt formellt klädda och stenseriösa i sina roller. Dessutom slog nog applåderna allt, dvs knackningarna i bordet. Folk hade helt röda knogar efter dagen var slut.

The Chair: - We have an point of order from the united states of Mexico
Susanna: - The delegation of Mexico wants to point that Libya did not adress the Chair or the delegates. Thank you.
The Chair: - Yes we noticed that. We have another pont of order from France.
Delegate of France: - Honorable Chair, admirable delegates. The French republic wants to point that the delegation of Mexico did not adress the Chair or the delegates either. Thank you.

Nu är jag inte säker på om det var just frankrike, men w/e. En annan sak som var ganska bra var "The French revolusion" istället för "The French resolusion". I övrigt skötte sig väl alla relativt bra. Det enda vi, the delegation of the Republic of Turkey gjorde fel på var väl att jag råkade säga entourage istället för encourage, men jag menar omgivning och uppmuntra är ju näästan samma sak... *knack knack knack knack*Idag var det julavslutning. Klassen bytte julklappar och drack julmust samt åt lussebullar. Sedan var det långdans runt hela skolan med alla elever. Ganska galet. Till sist hade vi avslutning i Engelbrecktskyrkan. Gud vad jag gillar Engelbrecktskyrkan, den är så stor och mäktig. Rebecca hjärta kyrkor. Förlåt, Huvan ska det stå förstås.

Jag var lite tidig och mötte My på slussen varpå vi åkte till Rådmansgatan och skolan. Mickan satt på samma tåg som oss och på väg till skolan diskuterade vi paketen man skulle byta med klassen. Jag förklarade att mitt paket var klart bäst och jag skulle bra gärna vilja ha den själv. Och att den var värd på tok över 30 kronor men att pappa fått den gratis på jobbet. När vi sedan skulle få välja paket så var Mickan först ut. Oh vilket paket tar hon inte om inte mitt?! :O Både jag och My utbrister:
- Men Mickan! ;D
Busigt där. och hon höll nog med om att mitt paket var klart bäst. Själv fick jag choklad. Men lika glad för det.Imorgon ska jag och My på junibacken! Myyyysigt! (Btw så var Sthlm City bäst idag! Junibacken, ett uppslag om Henning&Lotten på Söder samt krönika av Linda. Alla dessa saker gjorde min morgon lite bättre, speciellt det sistnämnda, vilket jag även smsade till henne och berättade).My heart will go on

Idag har vi haft Semi-formal igen och diskuterat och haft oss på formel english osv etc aso. Det var faktiskt lite småkul måste jag erkänna. Imorgon är det Formal på högsta nivå och hela dagen går ut på att leka FN's säkerhetsråd. Snark.

Min lön för två veckor kommer in på kontot på fredag vilket är efterlängtat. Då ska jag köpa lösögonfransar, en 20-talshatt och en bit päls till kappan som Stina tuggat på.

Igår var det Titanic på tv och jag var ju tvungen att titta. Det är fan den finaste film som gjorts. Men reklamen var sjukt irriterande och framåt tolv när den värsta biten var kvar (dvs att Jack dör och Rose a la 101 år gammal slänger ner halsbandet i vattnet) och reklamen kom lägligt så stängde jag av tvn. Hur många gånger jag nu hoppats på att filmen kanske slutar lyckligt varje gång jag sett den är helt oräknerligt. Det blev till att förneka Jacks död och "så levde de lyckliga i alla sina dagar SLUT". Sen kund ejag visserligen inte somna på över en timme eftersom jag låg och orade mig. Men endå. ^^
No peace love or fucking understanding

Tänk dig att stå å headbanga i en timme till öronbedövande musik, efter det sticka in huvudet bakom en gigantisk gongon och slutligen åka i en rymdbas centrifugeringsmaskin. Sätt lite hjärtklappningar i toppen på det plus 20 sidor formal english om FN, resolutioner, konfliktlösningar, folkmord och dittan och dattan.

Försök att sätta dg in i hur det skulle kännas i framförallt huvudet om så var fallet och du kan möjligen börja ana hur jag känner just nu.

Fan vad jag ska ska gå å sova nu. Ska bara knapra i mig en ipren. Och sen ska jag somna till Grateful Dead i stereon och rökelser som förgiftar luften i rummet. Kanske, kanske jag börjar känna mig som en människa igen. Men det har jag nog inte tid med. Fyfaaan vad jag aldrig i mitt liv ska börja på universitetet.
Nevermind me

Det här är riktigt fint. Maria Mena är verkligen så sjukt bra.To protect you an' defend you

Igår pillade jag, som tidigare nämt, ihop ett pepparkakshus. Tänkte möjligtvis fortsätta på det idag. Mot kvällen gick jag och postade ett brev och sen kom Henning över och vi kollade på The Mist. Kanske inte den mes händelserika rysaren jag sett men slutet gjorde verkligen hela filmen. Riktigt bra var den.

Idag har jag i princip inte gjort nånting men nu tänkte jag faktikst plugga lite å sen ska jag göra klart pepparkakshuset! :) För övrigt lyssnar vi på Bob Dylan idag.
Rejected Love

Idag har jag gjort ett pepparkakshus (Fats jag har en liten paus från det arbetet nu. Blev förbannad på sockret som inte ville samarbeta när det bara var ett halvt tak och en skorssten kvar....). I övrigt har jag lyssnat på Lars Eriksson och laddat ner lite också. :) Jag är helt frälst, så är det bara, och det var jag redan första sekunden jag hörde honom sjunga under uttagningarna till idol. Förresten har jag hittat bästa artikeln i Aftonbladet.

"Flickor skrek. Flickor svimmade. Flickor fick bäras ut på bår.
När Johan Palm slutligen röstats ut ur programmet uppstod
rena kravallscenerna. "Idol"-studion ute i Frihamnen gick från
att vara en tv-produktion till att vara ställföreträdande
kriscentrum. Och mitt i alltihopa stod en mager pojke från
östgötaslätten och kliade sig förvirrat i huvudet. "

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/idol2008/article3962377.abGlosor is the shit
En hyllning till norrlänningarna

Längst norrut är det liksom andra kriterier

Jokkmokk, på bussen

Tjej #1: Och jag ska träffa honom imorgon kväll!
Tjej #2: Men varför?! Han är ju inte ens snygg!
Tjej #1: Det är han ju visst!
Tjej #2: Nej, Larsson är snyggare..
Tjej #1: Meh..Hur många renar har han då? Nej, just det..


Det var liksom väntat att han skulle dra den jämförelsen

En kvinnlig narkoman står mitt i gatan och blockerar bussens framfart.
Norrländsk chaffis: Men flytt på dig knarkartant! (tutar blinkar med heljusen utan resultat).
Norrländsk chaffis (till resenär): Due som äe Stockolmare! Va fan skai göra?
Resenär: Kör på henne lite försiktigt kanske?
Bussen kryper fram och ger narkomanen en liten lätt knuff. Tanten reagerar inte och bussen stannar helt igen.
Norrländsk chaffis: MEN DÄ Ä JU OTROLIGT. HON ÄE JU TAMEFAN DUMMARE ÄN RENARNA!!
Everybody hurts

Pratar med My i telefon igen. Igår kväll pratade vi i nästintill 3 timmar, dvs till 02:45. Kanonkul!
Nu sitter jag å lyssnar på Lars Eriksson på Youtube och jag riktigt ryser. Tårar. Gåshud. Han är så bra, han är så bra.This is no Bridget Jones

Dagens blogginlägg numero dos

Jag är typ världens jobbigaste person. När man börjar gå sig själv på nerverna är det helt inte okej. Min mentala förmåga är ungefär som en pårökt femårings. Eller kanske en tioåring med ADHD som går på ecstesy. Nu blev jag tom osäker på att jag stavade fel på ecstesy. Det kan nog i och för sig vara ett bra tecken.

Men alltså, helt ärligt. Bara det här blogginlägget tyder ju på att jag är störd. Tror jag ska söka till det där TV programmet om folk som inte fått fastställda sjukdomar på sina besvär(?!). Jag menar, nåt fel är det ju på mig? Nån psykisk sjukdom, beteendestörning eller dyligt har jag ju. JAJA W/E DET VAR INTE DÄRFÖR JAG SKREV.

Anledningen till varför jag skrev är för att...eh..det kommer jag egentligen inte ihåg. Det enda jag minns är att jag skulle hänvisa till Mys blogginlägg från igår samt min kommentar. Jag ringer alltså my för en tjugo minuter sedan och hon säger:
- Är det 1 eller 10?
- Vaaa?
- På emergency-skalan...
- Aha! Alltså jag skulle tippa på en fyra, men du vet mig. Jag tycker ju allt är viktigt och bla bla bla bla bla.........osv osv

LÄS: http://mypieces.blogg.se/2008/december/dagens-3.html


BTW
Mamma: - Hur gick det med den där hunden egentligen?
Jag: - De avlivade den
M: - Avlivade?
Jag: - Ja, fan vet jag. Död är den i alla fall!!!
M: - *suck*So how does it feel?

Jag tror visst jag somnade och sov bort hela kvällen. Var ju mindre lyckat. Speciellt när jag egentligen hade lite å göra. Aja. Bla bla bla. Projektvecka, vilket suger. Har i alla fall biljetter till fucking BOB DYLAN!

Älskade älskade tjuvlyssnat gav mig dagens värsta skratt idga i alla fall (och den här dagen har varit flummig!)


Uppehållsrum, Gymnasieskola, Göteborg

Två tjejer ~16 diskuterar ett gräl den ena tjejen tidigare var inblandad i.
Tjej 1: Då sa jag, asså man kan inte säga osocial. Och hon ba, det kan man visst!
Tjej 2: Vad gjorde du då?
Tjej 1: Jag tog upp mobilen och visade att det inte fanns i T9. Sen var hon inte så kaxig längre!

Men det var inte själva tjuvlyssningen som var poängen, utan rubriken: "Vad sa du att du tog upp?"

Älskade älskade T9 <34473714823
Gud fader som i himelen bor, kanske vill ha det så

Alla dessa mansslampor. MANWHORE. Typ så, ja. hhihihahahehe

De är överallt och är nästan slampigare än de kvinnliga versionerna. Det tycker jag är lite småkul.Looks like Christmas came early

Var och julhandlade med Henning. Fick en del köpt faktiskt. Var på hemköp också och träffade Linda oh Daniel och så mötte jag en Närpesbo. Ingen aning om vem människan var, men hon kände morfar. Så det var ju.....kul? Både jag och Henning var helt slut efter bara några timmar på stan så vi for hem ganska tidigt. Mne jag är ganska klart med julhandlandet nu. Det känns skönt. Resten köps på CDON. Hur tråkigt men bekvämt det än är. Hatar att spring runt i affärer under juletider, det är roligare att slå in.

Ikväll kollar man lite halvt på Narnia och Tack Gode Gud. Lyssnar på Wombats och Maria Mena. Har kilat ner till hemköp också och köpt en Ben&Jerry's. Bohemian Raspberry.
Dessa festivaler...

Biljetterna till P&L kan köpas. Och några bandsläpp har också gjorts. Timbuktu, Thåström, Anna Ternheim, Lars Winnerbäck och Slagsmålsklubben var de som jag fann trevliga i alla fall. 1450 kronor festivalpass + camping. Det är cirkus 150 kronor dyrare än förra året. Är inte Borlänge med på finanskrisen undrar jag då.  22-27 juni. Bara två festivaldagar och 4 temadagar pratar de om. Sucks shit.

Kollat lite på Arvika, Hultan och Emmaboda. Inga överintressanta bandsläpp än så länge. Köp-nu pris på emmaboda 495 kronor visserligen. Men nja. Vi väntar till efter jul. Lite festivalsommar måste vi ju få även sommar 09 men vad är inte så viktigt just nu.Dan före dan osv osv osv före dopparedan

"Hej Tomten! Vad heter du på riktigt? Man kan väl inte heta tomten? Är det kul att jobba som tomte? Är det samma tomtenisar varje år? Om det inte är det kan jag då få bli en tomtenise nesta år? Jag älskar JULEN

My, 9 år"

Blabla bla och å vidare
"Join me, and together we can rule the galaxy as father and son"

Råsundavägen, Stockholm

En regnig och kall morgon. En pappa ~30 står på knä på den grusiga och våta trottoaren och hjälper sin son ~3 att ordna med en bångstyrig gummistövel. Sonen gör underliga ljud.
Sonen: Ooouuumuuuh...
Pappan: Mmm, nu börjar det låta som något.
Sonen (ser lycklig ut): Mooouhmuuuh Muuuh!
Pappan: (skrattar): Nu lät du mer som en svensk lantko, Chewbacca är mer "Ouuuhuuuhuuuh!" (Gör en trovärdig Chewie-imitation)
Sonen: Ouuuhuuuhuuuuuuuuooouuuuuuh!
Pappan (skitglad): Ja! Exakt så! Bra, Jättebra!
Sedan går de mot tunnelbanan hand i hand och ser lika glada ut båda två.


Tjuvlyssnat.se som vanligt...
Och du måste va sjuk, sjuk, sjuk sjuk

Var på de två första lektionerna. Gick sedan hem. Hittade DN Kultus jultävling för i år och klurade ut de rätta svaren för decembers hitills 3 dagar. Yei. Längtar tills imorgon :D Haha

I övrigt har jag värk i leder och massa annat sånt där äckligt sjuklings besvär.

Centralstationen, Stockholm

En medelålders kvinna talar med en liten lurvig hund, som tydligen velat gå åt ett annat håll än kvinnan.
Kvinnan (vänligt och tålmodigt): Titta på mig när jag pratar med dig. Titta på mig.
Hunden tittar till slut på henne.
Kvinnan (vänligt och frågande): Varför drar du så?
Let's Dance to Joy Division

Alltså förlåt! Jag måste börja bli lite mer seriös i den här bloggen igen. Jag har i alla fall varit sjuk idag. Vaknade i morse helt febrig och okababel att ta mig upp ur sängen, och blev kvar alltså. Vaknade igen vid elva och har sedan dess suttit vid datorn, ätit, knaprat ipren, ringt till Irenes mamma, skrivit om ett verk av Erland Cullberg,  Ätit, luktat illa, mått illa, mått lite bättre, luktat ännu mer illa, tittat på tv, druckit O'boy, surfat snela hestar, gjort en julkalender, spelat Pettson och Findus julkalender, druckit O'boy, letat efter en jacka, fått besök av Mathilda, tittat på foton med Mathilda, Fölt Mathilda en liten bit, gått hem, suttit vid datorn, lyssnat på killers, luktat jeteeklit och dragit slutsatsen att nu får jag fan ta å hoppa i duschen.

Fna vad jag kände att det här inlägget gjorde susen för min bloggkarriär! ;_;Hestland
Mobilblogg

Bloggar från mobilen eftersom jag ligger halvdöd och febrig i sängen. Har sovit bort hela kvällen och har alltså inte hunnit plugga matte = IG para mi.