Söndagshumor

HAHAHAHHAHAHA JAG TROR JAG DÖRSöndag-Matematik

 Omslagsbild: ISBN 9789188680129, Det går anIf your answer is no, could I change your mind?

Gårkvällen var bra. Somnade vid fyra. vaknade vid åtta. Åkte hem. Somnade vid nio och vaknade åter igen vid tolv. Haha, vi är bara för bra du och jag, My. :)

Idag har jag skrivit på mitt föredrag till konsthistorian imorgon coh så tänkte jag att jag skulle plugga matte. men dit har jag inte kommit än. Lyssnat på Killers och Wombats.

Plötsligt händer det

Tobaksaffär i Hulta, Borås

Två A-lagare sitter utanför på en bänk och konverserar med varsin trisslott i handen.
Alkis 1: JAG HAR VUNNIT!
Alkis 2 rycker åt sig lotten och studerar den noggrant.
Alkis 2: Ja tamefan, du har vunnit!!
Alkis 1 börjar vingla in mot affären.
Alkis 1 (överlyckligt): JAG HAR VUNNIT!
Han kommer in i butiken och plockar ut sina 25 kr..
Kiss V av Roy LichtensteinPut that in your pipe and smoke it!

Ensam hemma med los perros. Har bakat paj. Inte ätit en bit än. Hade sista kurstillfället av ACT idag. Det enda jag verkligen kommer komma ihåg från kursen är, förutom att acceptera stressen när man sitter på te.x en fösenad buss, är att "Det enda man måste göra är att dö och välja". Så bra och tänkvärt.

Sedan tänkte jag inte skriva något mer för det orkar jag inte.

Dagens ordspråk: Arga katter får rivet skinn.

LOL askjfgsjhdhfjanSdghWhat's another day

Ibland tycker jag verkligen att jag lyckas. Kollade resultatet på Satiren som vi skrev i Svenskan för ett tag sedan. Fick G+ i Svenska B och MVG i Svenska C. Hur fan går det till? Haha. Antar att innehållet sög med texten var bra skriven. Haha luff. Ungefär som min blogg då. Heh. Skoja ba. Typ. Eller nåt. TIHI

Btw. SNÄLLA MY, VI MÅSTE GÖRA SÅNA HÄR!Fast jag inte sett dig på så länge tänker jag på dig ibland

Snö. Den gör mig lycklig. Det är liksom vinter. På riktigt. Vit, glittrande, kall och alldeles alldeles underbar. SMHI säger att den försvinner imorgon. 10 grader celsius. 50 grader fahrenheit. Tycker jag är lite elakt av vädergudarna.

På tal om gudomligheter, har funderat lite på det där med Gud. Alltså som medlem i kyrkan känns det fel att säga nånting annat. Gå ur gör man ju inte. Ateist känns ju lite fel. Konvertera är bara komplicerat. Men om det nu finns en gud. Han borde ju ha hjälp, right? Allsmäktig eller inte. Nån sekreterare och anställda måste han väl ha? Typ undergudar. Som vädergudar, till exempel. Jag tror inte på typ asagudar, grekeiska, hinduism och w/e, egentligen inte polyteism överhuvudtaget. Tror jag att jag inte tror i varje fall. Om vi nu ska hålla oss till de tre största religionernas monoteism så måste jag ju bara konstatera det, att så många människor, så mycket liv och så mycket att hålla reda på. Klarar en ensam, allmighty or not, att ta hand om hela fanskapet (förlåt Gud för ordvalet)? Han måste bara ha hjälp. Right? Änglar, vafan. Änglavakt, jovisst. Men liksom några som tar hand om vädret, i samarbetet med de som har hand om hav och sjöar. Liksom underskott också. Några har hand om nederbörd, andra om vind och så vidare. Men så med möten och kompromisser. Tänk regering. Gud som statsöverhuvud. Kanske inte diktator. Men president på livstid. Alla större förlag går genom honom. Typ "Ska vi ha en stor katastrof i år eller? Vad sägs om hela TRE klass 10 orkaner på en och samma region?" och Gud svarar "Jaa, jamen låt gå. Människorna måste börja få smaka lite på deras miljöförstöring. Se vad de gör med min skapelse". Förslaget går vidare till vädergudarna som genomför beslutet tilsammans med havsgudarna och så vidare. Hahaha alltså jag måste vara störd. Förlåt mig. Jag ska alltid prata om Gud, och endå har jag nästan alltid påstått mig vara ateist. Vi släpper ämnet.

Blabla bla. Snön försvinner i alla fall imrogon om man får tro väderprognoserna och det känns tungt. Grått och trist och helt hemskt. Me wanna have snow. Sparkling, mysterious, fantastic and white snow.

Bara sådär btw så måste Fan fan fan vara den mest fantastiska låten någonsin. Tala om för mig en enda person som aldrig udner sin livstid skulle kunna lyssna på texten och relatera till den. På det sättet är den underbar. Så fin, så stark men endå så enkel.

Haha förlåt mig ennu en gång. Jag suger. Jag vet. Förresten kanske jag borde skapa en kategori named "Gud"? Nä, jag bara skoja. Typ. Eller nåt.
Vinter Noll 2

Helgen har varit mysig. Har lekt i snön med hundarna, shoppat lite, fikat lite, stickat lite, sytt lite och träffat Leyla. Myselipys helt enkelt.

Jag ser det snöa, jag ser det snöa,
Det var väl roligt - hurra!
Nu är det vinter, nu är det vinter,
Som vi har önskat - hurra!
Janne Schaffer

Jag är helt tagen bara. Mållös. Fantastisk underbar skoldag var det i alla fall.
Jag kopigerar rakt av från Mys blogg länk: http://mypieces.blogg.se/2008/november/oj.html eftersom jag är för mållös för att sätta ord, Men samtidigt kunde Mys ordmer eller mindre ha varit mina. Jag är frälst, mina vänner."Jag har just träffat världens coolaste person. Tro det eller ej, Janne Schaffer. Hur jävla cool som helst är han. Han höll föredrag nu under förmiddagen om hur hans liv sett ut och hur karriären formats. Och han har fan gjort hur mycket som helst! Han har spelat musik hela sitt liv och producerat musik med allt och alla. Och det hela började med att han byggde sin egen akustiska gitarr på slöjden, som stämde perfekt i måtten.

Han berättade om en gång då det kom ett gäng från USA som han skulle producera med. Istället för att ta in på hotell så hyrde de en stor villa i Nockeby som de bodde i. Och producenten hade hittat en ny musikstil som han visade Janne, och hade också fixat en kille som skulle sjunga. Och Janne beskrev det ungefär såhär:

Ja, så kom den där killen då, kortklippt i kostym, slips och vit skjorta, till det där fulla huset. Men vi hade ju inga rum kvar, för alla killarna hade ju nu skaffat svenska flickvänner som bodde med dem. Så vi funderade.. och kom på att pannrummet var ju ledigt! Så vi lade in en madrass, så fick han bo där. Och där bodde han då, under inspelningarna i nio månader, en hel graviditet. Bob Marley.

Bob Marley! Tänk er själva. Han var med och spelade in hans första låtar. Även Ted Gärdestads och Abbas första låtar var han med och producerade. Sedan var det en kille han hade hört talas om, som tydligen skulle vara jätte trevlig:

-  Ja, ni har säkert läst massor i löpsedlarna om honom. Det har stått ganska mycket och han har haft det ganska jobbigt.. Men de sa att han var riktigt trevlig och att alla som träffade honom bara älskade honom. Cornelis Vreeswijk.

Och! Inte nog med det. Han var förband till Pink Floyd och Beatles. Dessvärre missade jag den delen eftersom jag råkade somna i HuvaNs knä, som följd av den bristfälliga sömn jag fick inatt. Skämmigt..

Men hursomhelst. Janne Schaffer är fan den coolaste person jag någonsin träffat. Och dålig på gitarr är han ju inte heller. Han spelade ett par låtar live för oss. Den sista hette Norrland, och den blev jag verkligen kär i. Helt underbar. Det bästa var nästan att när han berättade sin historia var det verkligen inte skrytsamt. Man fattade inte vilka det handlade om innan han nämnde några namn. För de stora artisterna han jobbade med var så gott som okända när han började göra musik med dem. Det otroligast är att när han började jobba mde Abba hade det bara gått 12 år sedan han började med musiken i högstadiet. Ja.. jag skulle kunna skriva hur mycket som helst nu.

Det märkligaste är att jag visste knappt vem han var när jag gick in i den där salen i morse, och nu är han bland det coolaste jag vet.

Jag önskar att jag också kunde åstadkomma något i mitt liv. Något stort."


Jag måste dock understryka att han vara ldrig förband åt Beatles, däremot minglade han runt med de då okända grabbarna under den spelning de skulle haft på Nalen (men som vi Betles-fans vet blev inställd pga tidsbrist).

Mn tänk er det. Beatles, Pink Floyd, Bob Marley, Cornelis  Vreesvijk och Ted Gärdestad. Fem av mina absoluta älsklingar. Jag satt tårögd under hela föreläsningen. Tänk hur livet kan vara orättvist. Varför kunde inte jag ha fötts 50 år tidigare? Vad finns det för mening när världens gudar redan dött för länge sedan? Vilka kan jag skryta för mina barn att jag sett live? Inte en jävel. För det finns inget efter 1979 som kan mäta sig med de som kom innan. Allt är redan gjorts. Fy katten. Janne Schaffer, en av världens bästa gitarrister, han kan nog vara mer än nöjd med sitt liv. Varit med om musikhistoriens bästa årtionden, levt på musiken, levt för musiken, levt under en tid då det verkligen hände.
WinterI should know
Who I am by now
I walk
The record stands somehow
Thinking of winter

Your name is the splinter inside me
While I wait

And I remember the sound
Of your November downtown
And I remember the truth
A warm December with you
But I don't have to make this mistake
And I don't have to stay this way
If only I would wake

I could have lost myself
In rough blue waters in your eyes
And I miss you stillDon't look away

Tåg mellan Uppsala och Gävle

En pappa ~30 sitter med en barnvagn framför sig. Bebisen gråter och skriker.
Pappan (sticker ned huvudet i barnvagnen): Vad säger du?
Bebisen fortsätter gråta.
Pappan: Jag kan tyvärr inte hjälpa dig, för jag hör inte vad du säger!


Idag har jag haft samhällsprov, postat dyra brev, haft samlektion, åkt hem och till skolan igen och sedan haft engelska. Jag har hunnit läsa kanske 40 sidor i min bok och träffat tre bekanta på tunnelbanan. Dessutom har det regnat så mcyket att min panna frysit till is och så har jag tagit mig en eftermiddagslur. Ätit. Tittat på tv. Och framförallt känt friheten av att inte ha en endaste läxa att göra. Denna underbara värld.
You just sometimes need a push
Fly me to the moon

Var i stan med My. Köpte rökelser, 40-talsklänning på Myrorna och fin kappa med världens vackratse pälskrage på Beond Retro. Ikväll lyssnar jag på Louis Armstrong, Frank Sinatra, Peggy Lee och Judy Garland.
Griseknoen doesn't live here anymore

Jag håller fast vid gårdagens inlägg men samtidigt kan jag inte rå för i hur hjärtsärande det är att inte kunna hjälpa till. Alla har sina dagar då man bara vill vara ifred men jag kan inte bara låta saker och ting passera. Oavsätt om jag tycker synd eller inte vill jag endå kunna stötta. Vänner i sorg är de värsta som finns, speciellt när man inte är kapabel till att trösta. Vad ska jag göra? Det vet jag faktiskt inte. Jag finns här om jag behövs men gör jag inte det kan jag väl endå få det bekräftat mer än ignorerat. Det tar så på själen.


One may think
we're alright
But we need pills
to sleep at night
We need lies
to make it through the day
We're not ok


Remember that you are never alone

Och förlåt mig ännu en gång. Jag vet att jag inte borde bete mig såhär, speciellt inte nu. Men jag håller fast vid allt jag sagt och jag har bara varit tvungen att ventilera mig. Om inte för just detta, så för att jag just inte gjort det på ett bra tag nu. Mne oavsätt vad jag tycker och tänker och oavsätt vilken skit jag anses vara för tillfället så finns jag alltid här. No mather what.Like you said

Jag hatar, hatar, hatar att så många läser min blogg. Jag hatar att de flesta omkring mig läser min blogg. Inte för att jag inte vill ha läsare, tvärtom. Men för att jag inte kan pränta ner allt jag vill. Jag kan inte sitta här och skriva av mig precis som jag vill för det kan tolkas på ett eller annat sätt och så blir det bara pannkaka av alltsammans. Jag skapade min blogg för att kunna skriva av mig mina känslor och så vidare. Dock kanske inte nämna alla namn osv men endå lite mer. Nånting som betyder. Ord med verkliga innebörder och betydelser. Inget flummigt om vädret är bra eller inte. Hur som helst. Jag skiter i det nu. Kanske bara idag, men endå. Persone i fråga lär endå inte ta åt sig efter som denne är så sluten i sin egen värld redan som det är.

Men jag är besviken. Jag är så sjukt besviken och nästan lite arg. Kanske rent av förbannad. Och jag känner mig så fruktansvärt dålig, så hemsk och så äcklig, som känner så. Jag vet att jag kanske egentligen, som vän, borde bry mig om, klappa på huvudet och tycka synd om, hålla hand och torka tårar. Men det gör jag inte. Självklart bryr jag mig, oavsätt om jag vill eller inte. Men jag kan inte för fem öre feel any sorry at all. Förlåt, vekligen, jag menar det. Jag önskar att jag kunde, men jag kan inte. Det var precis det här jag menade från första början. Det var precis det här I saw coming. Det var precis det här. Precis, precis det här. You're too weak for this shit.

Fast samtidigt, hur grymt det än låter så kanske det här blir en jävligt nyttig läxa, trots all skit det innebär. Jag vill inte säga told you so även fast än det är just så jag känner. Man måste göra sina egna misstag, men samtidigt tycker man ju att det borde finnas nånting mellan öronen. Kanske inte utnyttjat på ett klokt sätt möjligtvis. Känslor, jag vet att de är svåra att hålla tillbaka men man får faktiskt inte stänga av hjärnan. Vi har två viktiga delar av oss, och det är hjärnan och hjärtat och båda måste vara påkopplade, annars blir det så här. Men gud vad jag hatar mig själv, förlåt mig, förlåt mig, jag finns här, det gör jag alltid, men jag vet inte om min tillit till dig är tillräcklig.

Kära vänner, vilka val ni än gör i livet så måste ni stå på er själva. Alla beslut är avgörande och följda av konsekvenser. Good ones or bad ones. That depends on the choice. Självklart är det svårt att välja, men så länge ni kan stå för era val så är jag nöjd. Don't put yourself in a corner. For God's sake!

Jag ursäktar min svengelska, men ibland går detlättare att uttrycka sig så.

It's cold in here, The music is too loud 
I hate this place, I hate this crowd
Should leave I guess, I know I should
'cos it feels just like you said it would
oh it feels just like you said it would
When it rains

Först innan vi börjar på nånting flummigt så tänkte jag köra lite school updates; Har fått tillbaka lite prov och hemuppgifter idag. Känns bra. Speciellt efter the slap in the face efter jag fick tillbaka Sam-provet förra veckan. Dock hade vi G-prov på Matten idag. Kändes mindre bra. Men så fick jag glada nyheten om att vi ska skriva dikter  på svenskan nu ett tag. Soooft. Äntigen nånting som passar mig. Jag kan chilla och lyssna på musik å bara flumma sönder lite textrader. Ingen jävla mall att följa och inga strikta regler. Bara att leka lite med språket och knarka Håkan Hellström och Maria Mena under lektionerna. Jag kan inte påstå att jag är någon poet eller så, det kan ju ni som läst mina engelska-dikter konstatera att jag inte är. Men grejen med dikter är att det bara är att flumma ihop något och sen påstå att man hade ett djup i det man skrev. Chillichill helt enkelt. :>

Förresten fyller fyra personer år inom loppet av tre dag den här veckan. Jag är en fattig människa så bli inte alltför ledsen om jag inte köper något, men jag måste bara säga det att man får faktiskt ta å tänka efter en eller två gånger innan man låser in sig i sängkammaren en kall februaridag. Det är faktiskt jul en månad efter November, man kan väl ta det lite lugnt i två månader eller så, så kan man få köpa presenter under mellandagsrean istället!!

Alltså jag stör mig på mig själv. Jag sitter vid den här helvetesmaskinen trots att jag försökt få mig själv att läsa ut engelskaboken is äkert över en timme nu. Sju tecken på att jag suttit vid datorn för länge:
- Jag börjar googla på Krupp och kruppanfall
- Jag söker på bajs på wikipedia
- 23421414 gången jag redigerar det här ointressanta blogginlägget
- Jag börjar skriva en lista om hur patetisk jag är
- Jag spelar Röj samtidigt som jag tittar på Andra Avenyn
- Börjar fundera på om man kanske ska ta en sväng med Cinderella å kanske komma med i Färjan. kanske ska man gå in på vikinglines hemsida och kolla? Neeeeej...det ska man inte Huvan
- Kollar flygbiljetter till Amerikat för sjuttitolfte gången den här veckan (observera att det är måndag)

SNÄLLA GE MIG INSPIRATION till vad som helst. Jag blir galen. Skissboken bara ligger där med sina tomma blad och samlar damm och kameran får snart kruppanfall och min blogg är på väg åt jagvetintevad. Ta dig samman kvinna......

I övrigt är väl allt prima, I guess.

When it rains
Do you sleep through it?
Do you face the day?
Do I make you feel like you're in the way?
And when it's sunny, Do you stick around?
When it shines
And I come by your house to close the blinds

And you, you change, Cause I hardly ever see you
When it rains, Oh When it rains
Could you call me please?
And make my dayIm so fucking happy I could shit rainbows

Jag ska åka till Sodus och hälsa på min kära lilla vän. Oavsätt vad min ekonomi tillåter eller inte. Oavsätt vad min mamma finner inrikesresor i USA roliga eller inte. Oavsätt om jag just började fundera på om oavsätt stavas med e eller inte.

Fars dag har varit prodktiv mina vänner, dagen fortsatte ungefär som dagens första inlägg beskriver, men jag lyckades faktikst baka en äcklig kaka också. Desutom har jag lämnat lägenheten i en kvart när jag gick på en kort prommenad med hundarna.Jag har också kunnat konstatera att pappa var en tönt som tuffade till sig något efter högstadiet och att mamma var coolare än vad hon då trodde, speciellt nu när hon ser tillbaka. Irene var coolast i hela Jakobsberg med tidiga 80-talsfrillor och bergssprängare och allt vad det var. Det här är släktforskning på mitt vis.

Förresten måste jag förlåta er som läser min blogg, och speciellt ni som bloggar själva, att ni inte är med bland mina länkar. Jag läser många bloggar utöver de som är listade. Faktiskt. Det är nog många som inte ens vet om att de har mig som läsare, så bli inte ledsna. Jag är bara för lat för att uppdatera skiten. Men utöver de länkade bloggarna läser jag cirkus 6-7 bloggar till. Att jag har ett liv vet vi ju redan att jag inte har, så det behöver vi nog inte ens fundera över. Så ja, jag har tid att läsa folks bloggar. Speciellt på söndagar då jag vaknar sådär vid ett, halv två. Att jag heller inte kommenterar i era bloggar beror nog också på att jag alltid vill försöka skriva något humoristiskt men då jag insett att jag inte är speciellt rolig så låter jag alltså bli. Men, bli inte ledsna, den där oidentifierbara läsaren på er statistik might just be me.

Nu ska jag sluta och kanske slötittat ännu mer på tv utan någon vidare anledning eller engagemang.

xoxo Rebecca Berecca HuvaN Louise LindI should know who I am by now

Igår skulle jag åkt å shoppa med Kroll, men eftersom det inte gick att få kontakt med fröken for jag in själv. Men innan dess var jag ute med älsklings-Stina i en timme, vilket var underbaaart. Hursomhelst..Köpte mig en klänning. Yei. Am I suprised sa Frida. Sen mötte jag upp Lovisa och vi väntade sedan på Frida och Elin. Vi skulle ordna överraskningsmiddag för My. Ögonbindel på och det hon trodde skulle bli filmkväll hos mig blev bjudning på resturang. Vapiano på Sturegatan var tanken från början, men icke sa Nicke och vi hamnade på Forno Romano på odengatan istället. Supermysig och jättetrevlig kväll blev det i alla fall! Efteråt hängde vi en stund på Odenplan tills Lovisa for hem. Sedan droppade Elin och Frida också av och det var bara jag och My kvar. Vi tänkte fika på Café 60 och bokade till och med bord, men vi orkade inte vänta så vi for hem så småningom istället, runt midnatt eller så. 

Idag har jag: Sovit för länge. Slötittat på tv utan anledning. Ätit frukost. Grattat pappa på fars dag. Tänkt å gratta morfar på fars dag. Slötittat ännu mer på tv utan anledning. Skissat i skissboken(!). Stirrat upp i taket. Funderat ca 167239 gånger om jag borde plugga istället. Hälsat på Stina. Hälsat på Scrollan. Slötittat på tv utan att ta in någon som helst information.

Nu tänkte jag i alla fall skala potatis. Och sen ska jag ringa morfar.Nu kan du skaffa bredband, tv och telefoni från Telia för bara....

Förlåt för att jag är så inaktiv och ointressant nu på sistone. Men jag orkar bara inte. Jag har inga tankar, inga definerbara känslor och absolut ingen inspiration längre. Förlåt. Ni ska se min skissbok. Skaffade en ny för två månader sedan. Jag har lyckars skapa ETT verk. En liten ful skiss som ingte säger nånting. Fan vad jag suger. Men jag vet ju att jag känner, bara det att jag vet inte vad. Och jag vet ju vad jag tänker, men alla tankar liksom blandas in i en stor gröt och jag kan inte få ut nånting vettigt ur den. Det enda jag vet är att jag mår illa på alltihop. Och att jag känner mig ensam, trots att jag umgås med folk mest hela tiden. Förlåt för att jag e jobbig, men det kan inte hjälpas. Ni får gärna skjuta mig i armen om ni tycker att jag är för mycket. Gud vad jag bara inte ORKAR. Och skolan är för första gången..typ nånsin..riktigt år jäövla helvete. Jag är så jävla skoltrött att jag bara skiter i allt. Miss MVGbarn kommer förlora i alal fall två bokstäver om det fortsätter så här. Inte bra. Inte bra alls. MEN GUD NU SKA JAG SLUTA KLAGA. VAD I HELVETE ÄR MITT PROBLEM??? RYCK UPP DIG UNGJÄVEL! Ja, det ska jag. Nu ska jag fan logga ut från den här skitdatorn och göra nånting vettigt med mitt liv. förlåt igen.I say nothing else II

Jag är faktiskt lite förvånad men ack så lycklig.
I morse kändes det som om en ny värld tog vid.I say nothing else
SVT:s Halloween-special: dubbelavsnitt av Dansbandskampen

Ica Kvantums parkering, Skellefteå

En grupp barn ~7 pratar om Halloween.
Pojke 1: Tänk om man vore ett monster.
De andra: Läskigt!
Pojke 2: Tänk om man vore Dracula.
De andra: Uuuusch!
Pojke 1: Christer Sjögren!
De andra barnen (skriker): Aaahh! (och springer iväg åt olika håll i panik)
Borta bra men hemma bäst

Kom hem från Berlin igår. Klarade inte av att sova på flygplanet och inte i bussen från Skavsta heller. Väl hemma blev det lunch och sen somnade jag till reprisen av Rosa Bandet galan. Vaknade lagom till den var slut och gick å la mig på soffan i vardagsrummet. Blev väckt till middagen. Drack bara jucie. Resten av kvällen satt jag och kollade på tv med Papi och Irene. Somnade vid elva och gick tydligen inte att väcka, för jag vaknade klokcna sju på morgonen. Då gick jag upp och borstade tänderna samt kollade Sabrina och The war at home innan jag sov ytterligare några timmar. Vad jag gjort sen jag kommit hem är alltså att sova, vilket i princip var det enda jag inte gjorde i Berlin.

Sista natten var ett helvete men i övrigt tycker jag att hela resan har varit jättebra. Missade en del saker jag skulle velat ha sett, typ muren och Brandenburger Tor, men de lär ju stå kvar där ett x antal år till. Men i alla fall. Trots lite smådispyter och meningsskiljaktigheter var det en braa resa. Berlin ist eine spannend Stadt och vi fick nog mest bara försmak av den. Finns mycket mer å se och nästa gång jag åker dit tänker jag stanna längre. Det blir så intensivt och jag hann aldrig vila ut vilket gjorde att jag inte klarade av att gå ut sista kvällen.  Jag pallar inte riktigt skriva mer nu, ska duscha osv. bilder laddar jag möjligtvis upp senare.