There's nothing like you and I

"Tänker du på samma sak som jag B1? Jag tror det B2."Att jag står här på perrongen med en enkel till Berlin

Jag tror visst vi åker imorgon. Jag tror visst vi åker om 16 timmar.Jag drömde förresten att jag glömde ta pengar me mig. Det måste jag komma ihåg att jag inte får glömma (bra svenska).  Jag drömde också att jag därför inte hade råd med tågbiljett till flygplatsen och blev kvar i Berlin. Sen fortsatte min dröm med att jag sydde mig min egen pälsmuff vilket jag förresten har i tanken att göra på riktigt.Caught me by surprise

Montag. Vaknade av att Scrollan låg på min rygg. Jag trodde inte att jag sov på mage. Jag brukar alltid sova på rygg. Och Scrollan brukar sova på min mage. I alla fall. Det var lite obekvämt. Så jag gick upp. Scrollan låg kvar en stund. Sen förstod hon att jag skulle göra frukost och då satt både Stina och Scrollan och glodde ut mig medan jag åt. I övigt har jag bara myst med hundarna, lyssnat på The Killers och Vampire Weekend, träffat Frida en sväng, myst mer med hundarna, kollat på That 70s Show, fått CSN-kortet, kollat studentrabatter, bestämt mig för att utnyttja studentrabatt på CDON när jag kommer hem från Berlin, nappat på ett erbjudande om framkallning av 100 bilder gratis, myst med hundarna, tänkt ut födelsedagspresenter till födelsedagsbarn 31 oktober-12 November (varför fyller alla år för?!), och så vidare.....

Sen har jag kollat på lite tröjor jag inte har råd med.


   
   
Let the right one in

 

Var på bio med My igår kväll. Låt den rätte komma in. Den var fin.  Mer vacker än läskig. Visst var den lite äcklig sådär, jag menar, blod är aldrig mysigt. Men den var fin. Vacker. Söt. Innan bion fikade jag och My på ett halvcharmigt café vid Skanstull. Efter filmen flummade vi runt i stan nån timme innan vi for hem. Det blåste och var extremt kallt men vi var uppe i varv. Fråga inte varför för det kund evi inte svara på själva. Extremt roligt hade vi i alla fall.

Hur som helst, se filmen. Den var vacker. Finaste "skräckisen" jag sett. Och seriösare än Sveriges första vampyrfilm; Frostbiten (Vilket för övrigt är så oavsiktligt sjukt humoristisk att den också måste både ses och älskas. Haha, jag döör av bara tanken på den).  Se Låt den rätte komma in! Och sen så väntar vi bara tills Hateringen av odöda kommer ut på film! :DAnd celebrate the ironyNu ska jag läsa i A thousand splendid suns och så har mami bakat paj. Sen funderar jag på att antingen kolla på Upp till kamp eller gå å lägga mig. Kanske lyssna lite på the Killers. Det är höstlov nu och jag håller redan på att dö av tristess. Inte har jag några pengar på mobilen så att jag kan sms nån å fråga wazzup, iofs orkar jag inte göra det heller. Hoppas på bio imorgon. Låt den rätte komma in.  Kanske ska fota lite med Ruffs i veckan. Åker till Berlin på onsdag. Ska träffa Internationella Relationer gruppen på lördagen å plugga. Lägga mig ner å dö på söndagen. Börja i skolan igen på måndag. Höstlovet kommer gå fort. Skit också.

Systembolaget, Karlskrona

En kvinna ~50, ställer fram en korg full med ölburkar vid kassan. Hon tar fram en burk och lämnar över den till kassörskan.
Kvinnan: Det är 20 stycken burkar. Jag har räknat och kontrollerat.
Kassörskan läser in burkens streckkod och skriver in 20 stycken. Kvinnan betalar, tar med korgen och börjar lasta ner burkarna i påsar. Bakom kommer en kille ~25, han lägger upp sin korg med 6-7 ölburkar och sträcker fram en burk till kassörskan.
Killen: Det är 2 stycken burkar. Jag har räknat och kontrollerat.
Therefore you are my life's big disgrace

Idag hade jag tänkt att skriva något seriöst, meningsfullt och djupt men jag känner mig inte som nånting av det och därför blir det här bara en kladd om ingenting. Har haft sjuklig huvudvärk idag i alla fall. Börjar helt ärligt fundera på om ett gäng pysslinar bildat ett hardcoreband och skaffat replokal inuti mitt huvud. Jag tror de satsar på en överdrivet stark bas och många trumsolon. 

Jag har förresten skrivit kalrt alla engelskadikter som jag sket i att göra tidigare. Det var deadline till urkund ikväll så jag var så illa tvungen. Den sista dikten jag skrev är dock den jag är mest nöjd med. Jag har döpt den efter Malins f.d katt Hulda. Mina andra dikter som är otroligt mer seriösa och djupa är inte speciellt spännande. Vi har ju alla läst dikter med temat tro, hopp och kärlek osv osv. Fick även god respons av My på Huldadikten och utifrån det kan vi dra slutsatsen att jag är ett poetiskt geni. Eller inteee. Jag tänkte att jag skulle publicera dikten på bloggen, men jag gör det efter att den har gått igenom urkund. Annars får hela dikten en träff på min blogg. Och det är ju inte så bra.

I övrigt har jag inte gjort ngt annat än å prommenera till pappa och hämtat mina grerjer. Imorgon blir det helg och sen är det höstlov och då blir det Tyskland så det smäller om det...typ...eller nåt dylikt.I brist på något bättre att sysselsätta sig med...

Tänkte satsta på 20-tals tema till nyår. Jag är typ helt frälst. Ni får ursäkta Angelina jolie och Gwen stefani, men jag tror ni fattar grejen. Antingen blir det å kolla second hand eller att sy, om jag hittar ett bra mönster. Jag vill ju visserligen inte klippa håret för mycket. Hur jag får till 20-tals lockarna är ännu ett mysterium.

  
  Jag vet ett berg dit jag brukade gå

Idag hade vi studiedag efter tolv, och eftersom jag inte hade prov i morse började jag 10:40. Hade alltså en lektion. Käkade lunch med My och Lovisa å sen for jag och My till stureplan och Espresso house. Det var helt hysteriskt roligt! Anledninqen till detta behöver jag inte avslöja. Vi pratade i alla fall om djupa saker samt om störande objekt och fenomen. Senare for vi in mot centralen och Drottninggatan där vi kollade skor å kläder. My var tvungen å kila men Frida kom in till stan. Måste bara understryka att det var en otroligt härlig eftermiddag med dig, My! Otroligt länge sedan vi umgicks som på riktigt. Tack, sötnos!

Frida kom som sagt å vi satt mest å småpratade samt provade en massa kläder. Jag köpte en jättefin småblommig klänning i underbart material. Pappa payar. :D Vid kvart i fem for vi hem å nu täntke jag skriva min sonnet! (Jag har kommit igång nu i alla fall, yay!)

- ....amen inte som vi.
- Alltså grejen är den att vi tror att vi är så jävla coola!
- Jag vet! Men vi är ju det! HaHAaha
- Jag veeet! HahahHAha

Cause since we've met we've had this great connection

Jag bör egentligen skriva på min sonnet nu. Och läsa i AtSs, kanske plugga lite svenska. Men jag vet inte riktigt om jag orkar. Sonneten är nog förstprioriterad. Fick fina peace-klistermärken i ett brev av Johanna idag. Jag blev lite rörd. Haha. så jag var tvungen att be pappa om en kram. Vi är så känsliga du och jag, Johanna. Puss puss.

Förresten, var bara tvungen att påpeka: http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article3557626.ab

Dagens tabbe:

Jag skriver på msn och facebook och plötsligt slår det mig. 

"vänta lite..jag höll på med något viktigt"

 *klickar upp wordfilen*

"Nää, inte engelskadeadlinen"

*klickar upp skol-mailen*

"Nää, inte svenska läxan"

*klickar upp Itunes*

"Justfan, höll ju på å göra en ny spelningslista!"
Jag känner hur jackass-förklaringen smyger sig på.


xoxo Rebecca Berecca Huvan Louise Lind
I don't mind the buzz

Igår kväll träffade jag Frida i sumpan. Vi gick därifrån och ner i Duvbo, där vi valde gator lite på måfå. Otroligt mysigt! Vi hade djupa diskutioner om allt från skitsnackare, gängbildning, framtidsplaner samt fördomar och rasism. Det var mörkt, mysigt, höstigt och härligt.

Idag har jag inet gjort NÅNTING överhuvudtaget. Absolut iNGENTING. Så sjuuukt tråkigt. Jag har inte ens duschat eller bortsat håret än. Satt vid datorn tills jag ville ta livet av mig, sen har jag krupit ner under täcket och kollat på film. Dessutom har jag nån oidentifierbar huvudvärk. Känns lite som om jag headbangat  tjugo minuter i samma rum som fetaste diskoljusanläggningen. För ungefär så mår huvudet och så mår ögonen. Jobbigt.

Pappa har just nu lagt fram en cheesecake så den ska vi väl äta snart. Sen måste jag läsa i A Thousand Splendid Suns för den ska vara utläst snart, å jag har inte dirket kommit så långt in i boken..En buss stannar till vid hållplatsen. En äldre dam går fram till bussens framdörr och lutar sig in.
Den äldre damen: Kör du förbi Fässbergshemmet?
Busschauffören: Nej, jag stannar där.
Den äldre damen går tillbaka till kuren för att vänta på en annan buss.Well you're art, you fell into this part

Vaknade tidigare än vad jag egentligen velat eftersom Rickard och fotbollslaget från Närpes är i Sthlm idag, just like last year. Sov inte så bra inatt faktiskt. Gick jättetrögt att somna. Kan bero på att jag sov med inbakade flätor, vilket jag hatar då det gör så förbaskat ont. Hade inte sovt många minuter då Frida ringde vid kvart över tre och sen så fylleringde Rickard vid fem. Haha. Satt mest och skrattade åt alltihopa.

Vaknade ganska så sliten och trött. De skulle till Solna Centrum, vilket var skönt eftersom det bara är en kvart med bussen hemifrån mig. Det var ganska komiskt egentligen. Alla var superbakis och rätt så jävla slitna. Gick i slowmotion med halvt tomma blickar. Ganska så borta med andra ord. Småskrattade mest hela tiden. Men det var trevligt. Inte så mycket att skriva egentligen mer än att det var kul. Haha. Får se om vi hinner ses nå mer idag. Tänkte att jag skulle plugga lite och så. Kanske träffar nån pys å gr ut och fotar. Var ett tag sen jag använde Elias a.k.a Canon EOS ordentligt.
 En vacker död stad

Den här dagen har varit helt jävla underbar. Lyssnade på musik på väg hem från skolan och oavsätt hur sorglig låten som spelades än var, så kunde jag inte sluta le.  När jag gick från jobbet senare idag (Maël fyller förresten 2 år idag. Grattis på sötnosen) så var det inet bara så att jag log. jag kom på mig själv att nästan brista ut i skratt. Kände mig helt wacko som gick där ensam på en regning gata och flabba. Dessutom var min mobil härlig nog och spelade Ramlar med Håkan och jag bara kände hur glädjen tog en volt innom mig och jag gick för mig själv, småskrattande och småsjungandes, halvt vinglandes på vägen. Älskar höstiga kvällsprommenader. Förstår inte hur folk kan tycka att regninga och mörka höstkvällar är deprimernade? Jag älskar dem! Ååh vad jag vill ut nu med en gång! :D

Onsdagshumor #1

Gördis, en "tegelspindel", har rymt! Eller?Blå Från Berlin

Idag är det två veckor kvar till Berlin. Jag börjar bli riktigt taggad nu.

Mamma har köpt en Nikon D60 som kom idag. Inte för att jag gillar Nikon men hon har dessutom fixat bättre objektiv så den tänker jag absolut låna! Tänker för övrigt börja köra anologt ett tag också. Svartvit film + dunderobjektiv + analog systemis = Wünderbar. Enkel matematik.

Imorgon är det torsdag. Det innebär att det snart är helg. Inget överdrivet inplanerat. Men soft. Sen är det bara en skolvecka kvar och så får vi njuta av hösten i 11 dagar. Wir fahre nach Berlin. Men tillbaka till nutid. Den här dagen har varit rätt så chill. Har i princip inga seriösa lektioner på hela dagen (förutom matten, men då gick vi bara igenom provet), vilke tär otroligt soft. Gårdagen var allt annat än seriös. Stressveckan numero uno turned out riktigt bra. Bra på att blanda språk förresten.

Har saknat Johanna lite idag också. Det är svårt att fatta att hon är borta. Men idag och igår har jag inte gjort nånting alls utan bara suttit hemma. Det skulle jag aldrig gjort om hon varit här och det har jag helelr inte gjort på länge. Saknar alla otyg vi brukar göra. Vår sjuka humor jag inte har någon att dela med längre. Varm O'boy med choklad. Doppa äckliga kext i varm O'boy. That kind of stuff. There's no point doing it alone. Puss älskling. 9 månader kvar! (Jag kan låtsas som om jag är gravid och att du är mitt kärleksbarn. Hahahah. Förlåt för min humor).

Taggtaggtaggtagg!En tjej ~15 sitter på bussen och pratar högt i mobilen med en kompis. Samtalet handlar om en kille, som tydligen verkar vara några år äldre.
Tjejen: Jag sa åt honom att jag inte hade några pengar. Då sa han att jag kunde få en femhundring om jag städade hans lägenhet.
Kompisen svarar något.
Tjejen (argt): Ja, jag vet. Vilket svin! Vem tror han att han är?
Kompisen gör ett ännu längre utlägg.
Tjejen: Var jag är? Jag sitter på bussen på väg till hans lägenhet. Ja, jag vet. Men jag behöver ju pengarna!Don't you know that it's insane

Kul, riktigt kul. Jag hade matteprov i morse vilket gick bättre än förväntan. Därefter har jag inte haft någon lektion. Nu är engelskan  dessutom inställd och jag har alltså ingen lektion på hela dagen. Endå sitter jag här. Men jag har varit otroligt duktig och använt tiden till att skriva klart alla arbeten som ska in och är alltså klar med Svenska stiren, Historia uppgiften samt dikterna till engelskan. Nu tänkte jag vara ännu duktigare och åka hem och läsa kltrSvenska boken tills imorgon och dessutom läsa läxan till Samhällskunskapen. Stressveckans jobbigaste dag är avklarad och var otroligt mycket slappare än vad jag trodde.

Funderar också på att köpa tyg och sy mig en 20-tals inspirerad klänning. Något jag fick för mig på historian i fredags. Haha.  Bara sådär btw måste jag ju understyka att jag fick tillbaka mitt första tyskaprov igår. Jag är extremt nöjd.

Dåliga ickestudiemotiverade jag har visat min motsats.

It started out with a kiss
How did it end up like this
It was only a kiss, it was only a kissWish you were here

Idag jobbade jag till 9 och fick alltså lov att natta Maël. Det gick jättebra. Sötnosen. Första gången nån annan än mamma nattade honom. Mys.

Idag är det en vecka sen jag for till Finland. Och jag har inte ens bloggat ordentligt om det. Gud vad snabbt tiden gått. Borde stannat längre. Faktiskt. Kom och vände ungefär. Men det var underbart. Fantastiskt, härligt och alldeles alldeles underbart. Och hela den här veckan har varit minst lika underbar. Var ungefär som om jag gick i terapi i helgen och nu bara mår helt jäkla bra. Det är väl det som är skönt med att ha vänner så långt bort, att man hinner längta efter och sedan mår hundra gånger bättre när man verkligen träffat dem. Låter lite typ "hej-jag-svävar-på-rosa-moln" men jag kanske bara ska understryka att jag älskar er, mina kära Finnländare. Saknar er gör jag också. Men jag komme rväl tillbaka om några månader eller så. Om sådär lagom lång tid så att ni inte tröttnar på mig eller hinner blir störda på att jag stör er hela tiden. Pussar!


Och för en kort sekund kändes allt precis som förrHere comes the sun

Min visit i finland var alldeles för kort, men ack så underbar. Älskar er, hela bunten!

Denna bild beskriver helgen ganska mycket...eller kanske inte. Vet ej. Döm själva.
Fler bilder uppladdade på fejjan och bilddagboken.
RubrikJag låter bilden tala för sig sälv. Eftersom jag inte orkar (eller hinner) blogga om gårdagens bakning så hänvisar jag er till Mys blogg http://mypieces.blogg.se Nu är det Arlanda som gäller. C ya!
Anubis

Sitter hemma hos pappa. Ska dra om tio minuter till tunnelbanan. resursdag idga så jag börja rinet förrän kavrt i ett. Sooft. Har suttit och jobbat med hemskrivningen på konsthistorian. Ska vara inne på måndag, emn jag måste skriva den nu eftersom jag knappast komemr hatillgång till dator i helgen, dessutom kommer jag inte direkt ha tid å plugga då heller. Går ganska bra i alla fall. lite dynastiska steg hit och lite svartfiguriska krukor dit. Dorisk och korintisk. Bla bla. Konstihistoria är typ enda lektionen jag verkligen tycker om, alltså den enda jag verkligen lärt mig något på.