En kaka? På en torsdag?!

Alltså vafan, My. Vadå Huvan på CM liksom?
Du ska sova över hos mig på onsdag, bara så du vet, annars blir det fan inge fika! Haha
Btw, är det vi som ska ta med så kallad fin musik?


Jag har btw håltimme i två timmar nu. Kulkul, neee.

En dam ~75 står länge vid kundvagnarna och verkar inte förstå hur det fungerar. Till slut går hon fram till en kassörska och ber om hjälp.
Damen: Det står att man ska lägga i fem kronor. Jag har lagt i en, men det ryms inte fler och jag har fyra kvar.



Du är dom långa milen mot Berlin

Helgen var ganska mysig. Som förgående inlägg nämnde så var jag ensam hemma hela helgen med hundarna. Det var skönt, fast ensamt. Fick tankarna på något annat liksom. Pluggade dock inte så mcyket som jag borde gjort, men endå. Skrev faktiskt lite engelska dikter och så i alla fall. På lördagen gick jag ut på en långprommenad med hundarna och Henning. Det var trevligt. Fick prata av mig lite. Frida tittade förbi en stund också. Vi kollade på Sweeny Todd och käkade chips. Hundarna var med hela tiden såklart. Älskade, älskade vovvar. I Söndags vaknade jag tidigt och trallade ut på en mysig prommenad med los perros. Sedan for jag in till Gamla Stan med My och vi satt i kyrkan en halvtimme och höll varanda i handen. Det kändes bra. Var helt lugn och lättad efteråt. Hur stor ateist jag än är kan jag inte förneka att kyrkan är en fristad även för mig. Sedan satte vi oss i solen på bryggan där vid munkbroleden eller vad det nu heter. Mysigt var ordet i alla fall. Vi hade fina och djupa samtal medan vi låg där och myste med vattnets kluckande och solen somvärmde. Härligt, härligt. Sen var det att fara hem.

Igår meddelade Mami att flygbiljetterna till Suomi var fixade. Tycker om mammas SAS-biljetter. Billigt, billigt. Dessutom bokade jag, Malin, Emelie och Johanna biljetterna till Berlin på höstlovet (Mimi och Johanne har redan bokat). Så det blir ju braa det där det med.

Peace out!



Heaven forbid you end up alone

Konsum, Gamlestaden

På Konsum har man sedan en tid infört en "biståndsknapp" på pantburksautomaterna, så folk kan välja om de vill skänka panten till välgörenhet istället för att hämta ut den. En äldre man står i kassan och räcker över ett pantkvitto till kassörskan.
Kassörskan: Jaha. Men dom här pengarna är ju skänkta, dom kan du inte hämta ut!
Gubben: Va?
Kassörskan: Ja, du har skänkt pengarna till välgörenhet. Nu går dom till behövande istället, till fattiga svältande barn!
Gubben: FAAN!
Kassörskan: Men det är väl ingen fara, det var ju bara 50 öre.
Gubben (mycket argt): Nej det var mycket mer! Det var faktiskt 6:50!
Kassörskan: Jaha, men det var väl bra att dom gick till välgörenhet ändå? Nu får ju dom svältande barnen pengarna?
Gubben blänger surt till svar.

AHHAHAHAHAH, jag döööör!


Hur som helst, jag sitter ensam hemma en fredagskväll. Det känns inte sådär jätteroligt egentligen, men det är ganska skönt. Jag har mina älskade hundar i alla fall så jag har ju nån att krama. Skulle dock behöva någon att prata med, men det är okej endå. Gick och köpte juice och choklad så här är det party. 
 
Det är helt sjukt vad man kan ändra uppfattning när man får ansvar. Mamma är i helsingfors så jag fick gå ut med hundarna i morse. Men det var inte så jobbigt faktiskt, trots att jag började klockan tio och fick lov att vakna vid sju, jag menar, det kändes mer som en plikt än en börda. Men det var riktigt mysigt. Nästan riktigt trevligt. Bortsett från synen av alla andra nyvakna stockholmare som maniskt släpar sig till sina jobb. Men Stinas hoppandes och skuttandes fick mig på andra tankar.

Det kändes till och med lite motsträvigt att lämna hundarna när jag gick till skolan, dessutom har jag aldig haft så bråttom hem. Det var bara "Nej, hinner inte prata, måste hem till hundarna! Jag SAKNAR mina hundar och de SAKNAR mig!!". De är mina ända vänner just nu. Mitt enda sällskap. Och det är tillit och kärlek så det bara lyser om det. Jag menar, hur kul kan det vara för dem, att bara ligga där på golvet och vänta på att något ska hända? Stina kan visserligen komma och putta lite på en med sitt huvud om hon vill ha action, men annars ligger de bara där. Då måste ju jag se till att det händer nånting! Mys! Nu ska jag gå ut med mina älsklingar! Det ska bli kul :)




N.

Jag är så ledsen att jag mår illa. Jag mår så illa att jag blir ledsen. Det här finns helt enkelt inte.



Köttets lustar segrar igen

McDonalds, Hötorget

Ett gäng fjortisar ~15 sätter sig ner för att äta. Alla har någon sorts meny förutom en tjej. Tjej 1 tittar på Tjej 2 som inte äter någonting.
Tjej 1: Är du vegetarian?
Tjej 2: Aa, det är jag.
Tjej 1: Jag var också vegetarian i ett och ett halvt år, men sen upptäckte jag kebab...



Och veeeem skickade in senaste inlägget på tjuvlyssnat? Svar: Jag! ;D




From the windows they were watching

Helgen var trevlig. Idag har jag försökt skriva talet till svenskan. Gick väl helt OK: Kanske inte så jävla bra, men i alla fall nånting. For in till sumpan och träffade Leyla ett tag också. Det var mysigt.
Här är btw bästa t-shirten för tillfället, från Forever21:




Inget är heligt




Rubrik

(Y)



I know St: Peter's won't call my name

COLDPLAY.
Jag fick biljetter! SÅ JÄVLA BRA. Vi hade dock sämst platser, men w/e. Jag grinade fett mycket. Var så himla lycklig. Så jäkla bra. Alltså, helt ärligt, det finns ingen mening som kan beskriva känslan. Magiskt. Underbart. Helt enkelt fucking jävla Coldplay.






When I come around

Jag hatar nya facebook. Jag har på tok för många läxor. Jag blir arg på mig själv för att jag blir glad av att lyssna på gamla Green Day och Good Charlotte låtar. Jag blir arg på mig själv för att jag lyssnar på gamla Green Day och good Charlotte låtar. Jag älskar att kvällsprommenera. Till och med med hundarna. Jag älskar verkligen vädret, kylan och luften just nu. Jag ä ganska så taggad. Jag ska gå och sova. Jag blir ganska förvånad över att jag drömt om en viss gammal vän ganska många nätter i rad nu. Jag förstår inte varför. Jag tror jag bör sluta skriva meningslösa inlägg. Och sist men inte minst, jag önskar jag kunde gå på Coldplays konsert. Skulle beställt biljett när jag hade chansen.

Some say that time changes,
best friends can become strangers
But I don't want that, no not for you
If you just stay with me we can make it through
So here we are again the same old argument
Now I'm wondering if things will ever change
When will you laugh again,
laugh like you did back when
We'd make noise 'til 3 am,
And the neighbors would complain

All the things we talk about
You know they stay on my mind, on my mind
All the things we laugh about
they'll bring us through it every time,
After time, after time



När de kommer från fabriken

Dagens blogginlägg har inget större syfte. Men dagens bästa citat kommer från Alexander Kjellstrand och finns att beskåda i Mys kalender;
Kärleken är ju ett lotteri,
men vill man vinna
måste man i alla fall spela.


Dagens bästa diskusion pågick under lunchen med My, Frida och Elin. Lovisa deltog också förstås. Och stackars Ruffs satt och kollade på som om vi var sjuka i huvudet. Har seriöst inte skrattat så sjukt mycket på hur länge som helst. Helt fucking underbart! Dagens sötaste unge är ännu en gång Maël. Dagen bästa prommenad var den sista för ikväll. Det är mörkt ute, luktar höst och jag lyssnade på Herr Joakim Thåström.

Nu ska HuvaN checka televisionen lite grann och sen tänkte HuvaN sussa sig lite. Möjligen ringa och störa nån jävel. Vi får se.




Nu sitter jag och fryser på en regning perrong

Är nästan frisk. Min hals är fortfarande större än normalt men jag kan numera svälja annat än drycker. Vilket betyder att min korta anorexiaperiod är över. Fantastiskt. Skola imorgon. Yay? fast hellre plugget än å sitta och ruttna här hemma. Det har varit en lååååång och utragen helg. Ser fram emot nästkommande.

Den riktiga hösten närmar sig. För varje minut som går. Jag laddar upp med att rota fram koftor och halsdukar och så har jag börjat med en stickning. Precious. Allt som fattas ä någon att mysa med tilsammans med ett glas varm O'boy sittandes inne på ett mysigt café med regnet utanför. Härligt härligt. Jag bunkrar upp med shoppinglista för höstbehoven som gör pricken över iet. Underbart underbart.

Dom säger dom bästa är tagna men dom ljuger,
dom ljuger för vi finns ju kvar
Och om dom bara gav oss chansen



Här kommer alla känslorna på en å samma gång

Har varit sjuk i tre dagar nu. Känns inte kul. I torsdags och fredags orkade jag i princip ingenting. Skulle på party på Lidingö igår, men jag bangade. När jag knappt orkar resa mig ur sängen orkar jag inte direkt dansa runt som en galning. Synd dock, för jag var ganska så taggad tidiagre i veckan. Idag var jag i stan med My och Frida (och Mys finskaläger-kompis Micke var med en stund också). Vi tre gick i alla fall på bio och såg Patrik 1,5. Riktigt underbar film! Har inte gått ur en biosalong så otroligt lycklig på typ jättelänge! (Okej, det var jättelänge sen jag var på bio överhuvudtaget, men fortfarande...). Helt underbar film! Jag rekomenderar den verkligen. Åååh, jag blir bara fylld av en alldeles underbart varm känsla bara av å tänka på den! Puss på Patrik å puss på Göran! Och så kan Sven också få en puss! Underbart!

Vi strosade runt lite på Söder och jag hade ju självklart Elias med mig så jag fotade en massa också. Härligt, härligt. My och Frida skulle senare vidare till Bandhagen, och eftersom jag fortfarande är sjuk så åkte jag hem istället. Kan verka tragiskt, men jag orkar faktiskt inte. Känns ganska mysigt att vara här hemma ibland också. Och OJ vad jag längtar tills nästa helg! Då har jag bestämt mig för att jag ska shoppa järnet! Myskoftor, hårfärg, puder nån tröja och kanske till och med en mössa. Yay!




Nothing compares to you

It's been seven hours and fifteen days
Since you took your love away
I go out every night and sleep all day
Since you took your love away
Since you been gone I can do whatever I want
I can see whoever I choose
I can eat my dinner in a fancy restaurant

But nothing ...
I said nothing can take away these blues,
'Cause nothing compares ...
Nothing compares to you

It's been so lonely without you here
Like a bird without a song
Nothing can stop these lonely tears from falling
Tell me baby where did I go wrong?
I could put my arms around every boy I see
But they'd only remind me of you

went to the doctor guess what he told me
Guess what he told me?
He said, girl, you better have fun
No matter what you do
But he's a fool ...
'Cause nothing compares ...
Nothing compares to you ...

All the flowers that you planted, mama
In the back yard
All died when you went away
I know that living with you baby was sometimes hard
But I'm willing to give it another try
'Cause nothing compares ...
Nothing compares to you




Fyra plus

Tungt, rått - och magiskt

BORLÄNGE. Det hänger en kvadratmeter plåt bredvid Christian Gabels trumset.

Ett par kilo välhamrad metall som då och då får en bestämd smekning med trumvispen. Som om det vore det mest självklara instrument du kan släpa ut på en festivalscen.

Och det udda järnschabraket är egentligen en utmärkt programförklaring till Thåströms miniturné. Nästan akustiskt. Ändå låter premiären så tung och rå att jag vill välta och låta mig trampas ned mot Borlänges gator.


Skevt punkarv

För det räcker givetvis inte med att dra ur sladden eller förnedra volymen. Och det spelar självklart ingen roll hur många gråstänkta livsstrån som skjuter ut från sångarens rebellrufs under kepsen.

För Thåström räcker det att dekorera sitt skeva punkarv med en akustisk gitarr, återhållsam orgel och bas och ett plåtutrustat trumset.

När Skebokvarngatans betongballader som "Fanfanfan" och nya smakprov lägger ett tungt vemod över Borlänge spelar det ingen roll att publiken rymmer allt ifrån barn i för stora kepsar till Hell's Angels-medlemmar.

Ingen kan värja sig.


På toppenhumör

Själv verkar den annars ganska trulige Thåström vara på sitt allra bästa humör.

Att sångaren plötsligt får ett skrattanfall när han börjar på "Die mauer" ett par låtar för tidigt är bara ett av bevisen på att vi är med om något smått magiskt i kväll.

Joacim Persson


Förlåt mig, men ja var bara tvungen att publicera den här recentionen från aftonbladet. Och jag lovar er, det här var den absolut underbaraste spelningen på P&L. Den var magisk och alldeles, alldeles underbar. Jag sitter och lyssnar på Die Mauer och det knyter sig i magen. Samtidigt fylls jag av lyckorus. Underbarste underbara Thåström.
Utdrag från tidigare inlägget "P&L citat":

Thåström: - Halt!
Publiken: - HÄR FÅR INGEN PASSERA! HÄR KOMMER INGEN FÖRBI! DU KOMMER ALDRIG ÖVER NÅT MERA!  SÅ GÅ ÄR DU SNÄLL OM DITT LIV ÄR KÄRT!
Thåström: *kan inte sluta le och byter låt*




Cyanide and hapiness

Jag hade tänkt att skriva något meningfullt men det kändes så meningslöst så jag låter bli. Haha.




Kvällshumor

Katedralskolan, Uppsala

Kille 1 ~17: Jag har tagit hand om två kattungar. Ska ge dem till farsans fru i julklapp, hon älskar katter.
Kille 2 ~17: Hon som är så sjukt religiös? Men hatar inte du henne?
Kille 1: Jo.
Kille 2: So?
Kille 1: Katterna heter Satan och Helvete och är inte veterinärbesiktigade.



AHHAHAHAHHAHAHAH. Så. Jävla. Bra.
Nu ska jag sussa. Natti!




Take a sad song and make it better

Jag är bara så glad. Jag är så himla lycklig. Och det känns helt underbart. Fantastiskt att en måndag kan kännas så här underbart härlig. Det är höst. Jag älskar hösten. jag är så satas optimistisk inför...ja nästan allt, så himla optimistisk att jag spricker. Och endå ahr inget speciellt hänt. Tvärtom, det var en ganska ruggig och seg skoldag. Men de tär underbart. All min musik får mig å bara brista ut i ett leende. Underbart! Mysigt! Fantastiskt! Och nej, det går inte att beskriva med ord hur bara..glad jag är! Men det är jag, och det är ganska mysigt. Maël pratade ovanligt mycke tmed mig idag. Det var ganska trevligt. Jag blev glad. Maël är typ sötaste ungen ever! Ta hand om honom i en timme är som gratis terapi. Lyckokänsla.

Dagens snyggaste man, älsade älskade Thåström:





The historical person of today.

Bild:Walt Whitman edit 2.jpg

"Solidaritet är framtiden" Walt Whitman



Ge mig nåt som tar mig nånstans




Somebody told me

Opublicerat inlägg som nu är lite mer finslipat.

Alltså jag har helt tappat sommarkänslan. Det regnar, är kallt och mulet och det har det varit i ungefär en månad nu. Då kan det lika gärna bli höst. Visst, jag älskar sommaren och jag kommer nog sakna den lite, men den lär ju inte dirket komma tillbaka på ett tag nu. Jag vill just nu inet ha någonting annat än en höst med färgglada löv, underbara koftor och halsdukar, raggsockor och mysiga mössor. Gud så mys! Jag vill börja shoppa höstskor (finns det nåt som heter så?!) och myskoftor!

Tänk bara myskänslan av regnet som smattrar mot fönstret medan man sitter inne å myser med en kopp varm choklad (eller te, kaffe, latte, varm mjölk...hur man nu vill ha det). Så sitter man där å läser en bok, stickar eller kollar på mysfilm iklädd mjukisbyxor, stickad kofta å raggsockor. MYS! Jag är faktiskt optimistisk för hösten, för höstterminen och för novembermörkret! Och skoja inte om jag får en varm känsla i hela kroppen av att kolla ut genom fönstret och till min förtjusning se att några av löven börjat gulna. Orangegula. Underbara. Höstliga. Härligt.

Jag välkommnar hösten med en ny layout på bloggen. och nej, jag orkade inte anstränga mig speciellt mycket mer. Kanske inte överdriven höst-feeling men vafan.



I'll be watching you

För bara en timme inträffade en mycket märklig händelse. Jag och Frida befann oss i Stockholm City. På väg hem via Sergels torg, även känt som plattan, för att vara lite mer specifika. I rulltrappan på väg ner mot plattan blir vi stoppade av en kille. redan där var det ganska mysko eftersom han hejdade oss ganska så plötsligt. När han senare frågade oss om vi hade vetskap om vart eriksdalshallen låg verkade han dock ganska normal. Vi kunde däremot inte svara på den frågan men han tackade så mycket för hjälpen endå. Inget konstigt än så länge. Mne precis när jag var inställd på att gå kom ännu en fråga. Han hade tydligen lagt märke till oss. Och visst ni att jag har väldigt centrerade ögon? jag är tydligen väldigt visuell. Jahaja. Där ser man. Behöver en främling tala om det för mig? Och vadi helvete är centrerade ögon? (What makes the bear then you might think..) Hur som helst. det fortsatte med analysering. Frida är en väldigt snäll tjej, och jag är en bad girl. Det syns i ens ansiktsyttryck. Jaha, jaså. nic to know liksom. Mne jag är en liten snäll fjäil innerst inne, fastän jag har en hård yta. Och Frida är mer aggresiv än man kan tro. Visste ni det? Han var ju inte direkt otrevlig, men jag och Frida var endå i chocktillstånd. vem i helvete går och börjar analysera folk på gatan?! Jag bara kollade efter nån dold kamera någonstans. Liksom what the fuck. Men icke då. Han var tammefan stenseriös. Och inte nog med det, han ville ha Fridas nummer innan han skulle kila iväg. Vi bara alltså ursäkta, men vad i helvete var det där? Månadens hitills mest mysko händelse med anrdra ord. Och ja, jag vet att det bara är den andra sptember, men vafan, jag bor i Stockholm, en stad där tammefan allt kan hända. Jag skulle gärna spinna vidare på det här inlägget, men mamma håller på att äta upp min ben&Jerrys glass. Det får inte ske!



De säger att du verkligen menar det

Alltså idag har jag av någon konstig anledning tänkt på sånt som jag inte trodde att jag ens funderade över. Det är lite jobbigt. Varför är jag aldrig nöjd liksom? Jag har nog ett allvarligt problem. Det var länge sen jag var så här nära. Och då har mina tankar självklart börjat glida iväg åt det jag kunde få men jag aldrig fick. Något som verkligen var jag och en framtid jag verkligen kunde se mig i. Det sket sig, såklart. Och nu, ja, vad vill jag nu? Square zero, eller kanske ett då. Men jag är inte nöjd. För det är inte jag. Bara kanske. Visst, jag kan inte vara säker än. Man ska inte säga hej innan man kommit över ån, så att säga. Men i alla fall. Jag är bara FETT JOBBIG. Och dte är FETT JOBBIGT. Och jag står inte ut med mig själv. Nästan så att jag tycker synd om mig själv. Jag vill ha nåtnting som känns som jag, nåt som är jag, men det jag tror jag får känns så fel fast ändå ganska bra. Hänger ni med? Inte? Bra, det ska ni inte behöva heller, för då skulle ni bara tycka att jag är fett störd, och det orkar jag inte med. Jag tycker redan det och både mig och mina åsikter om migsjälv måste jag stå ut med non stop.

Skratta åt mig, då kommer jag kanske över det.