Just så!

skylt_orreforsThe spotlight is on

Helgen har varit speciell. For till Mörby och Ruffsruffs. Det var kul och lite halvgalet. Trots att musiksmak:metal hade övertaget så lyckades jag få med mig några att dansa till både håkan, killers, ceasars och miss li. Det tyckte jag var roligt. Var ett tag sedan jag fick dansa ordentligt. Min mor var vänlig nog och hämtade mig vid halv två på lördagen. Resten av den dagen gick åt att ligga i sängen och göra ingenting. Sms:ade lite med diverse personer men inget ledde till något. Tur det, för jag orkade nog inte så mycket heller. Blev nertvingad till ICA av mamma och köpte mjölk, juice, massor med choklad och en ben&jerry's.De blev uppätna ganska sabbt, av både min mor och mig.

Idag tänkte jag plugga matte men blev till att äta upp resten av chokladen, kika på Grease, beundra mina skor, skissa lite och torka bort mitt näsblod från handfatet. Järnbrist - javisst!


Muuums!En snabb lektion i Sveriges djurliv

Jag måste bara få säga att jag hatar att tjata på folk. För övrigt måste jag tala om att diskutionen om älgar och vildsvin under lunchen var vändpunkten för min annars så dåliga dag. Tack Susanna och tack Aline.  För att förklara detta så kan jag redovisa vårt givande samtal. Det började med att jag tyckte skolmaten luktade älggryta och Aline påstod att dte är äckligt att äta älg. Jag började förklara varför man måste skjuta ner älgstammen då dessa är en trafikfara. Jag gick vidare på att älgar är otroligt lata djur vars största intresse är att glassa. Vi fick bilder i huvudet på glassande älgar med backslick i en solstol någonstans. Diskutionen fortsatte med att Vildsvin faktiskt är farliga, och att Aline som fått höra detta av sina släktingar utanför Katrineholm (som jag för övrigt inte har den blekaste om vart i Sverige det ligger). Hon hade besökt dem bland bondgårdar och skogstorp och var alltså livrädd för att gå ut då vildsvinen kanske skulle jaga henne. Susanna och jag fick då upp en bild i våra huvuden med ett vildsvin gang på motorcyklar, röda hjälmar och moppeglasögon som stod och startade upp sina moppar för att starta jakten på Aline. Nu tänkte jag bevisa dessa Stockholmsfördomar om vilddjuren genom att publicera bilder och använda mig utav inte alls så källkristiska wikipedia.

Vildsvin:


Nu kommer han och attackerar oss, den gamla grisen

"Vildsvinet har ganska dålig syn,dock ej så dålig som många tror, men extremt god hörsel och luktsinne och kan bland annat känna lukten av en människa på nära 1 kilometers håll om vinden ligger rätt"

Dessa svin är organiserade, de har oss på spåren!

"Skadade vildsvin kan dock anfalla om de blir trängda. Därför måste trafikskadade eller skadeskjutna vildsvin alltid spåras upp och avlivas"

Och som vi vet är det jobbigt i bushen, gangstergrisarna känner sig utanför ur samhället och anfaller därmed.

"Inom nordisk folktro fanns det ett mycket folkilsket vildsvin som hette Glo-so som hade rakbladsvass borst"

Jag säger ju det. Farliga.

"Tjejerna hade satt sig och börjat grilla korv när en av dem hör något från skogen. Hon skriker att det är vildsvin och alla tjejerna sprang in i en båt som låg bredvid lägerplatsen.

-Vildsvinen attackerade vårt läger, dom stod i elden och påsarna flög och de åt upp all vår korv och all vår mat och vi trodde ju att de skulle vara rädda för vi har hört att dom ska vara skygga men dom här var totalt orädda."

Vad var det jag sa? Vildsvinen är med all säkerhet sveriges maffia. De sysslar med organiserad brottslighet, vandalisering, stöld och hot"

Älgen:


Där ligger han och glassar, den självupptagna älgen, se barn, hur han hånler

" Dagens stora älgstam ställer även till mycket stora problem.

Varje år sker ca 5 000 viltolyckor med älg, ca 8-12 människor dör varje år i viltolyckor Kostnaden för viltolyckor med älg uppgår till omkring 1 miljard årligen enligt Vägverket"

Denna förklaring är att älgar är så lata och självupptagna att de helt enkelt förväntar sig att bilarna ska stanna. Därför chillar de, utan någon som helst stress över vägen. De anser helt enkelt att bilarna borde stanna, älgarna är ju trots att kungligheter.

"Under sommarhalvåret hålls guidade rundturer och besökaren erbjuds att gå in för att klappa, mata och socialicera sig med älgarna. Älgarna utfodras med sly, hö, pellets och potatis. Hela tiden fokuseras deras välbefinnande. Varje år får de ständigt fler kalvar, så gott som alltid tvillingar. Under brunsten händer det att vilda älgtjurar river inhägnaden och tar med sig älgkorna ut i det fria. Efter flykten återvänder honorna nästan alltid självmant till sitt hägn"

Denna föklaring är att älgarna helt enkelt hellre chillar och mat och uppassning än att leva i det fria eftersom de är för lata för att orka göra någonting själva. De glassar helt enkelt genom livet, glider på en räkmacka.

"Under Gustav II Adolfs regeringstid gjordes försök att tämja älgar för krigsmakten som behövde riddjur till det trettioåriga kriget som rasade på kontinenten. Detta misslyckades dock.  "

Älgarna är helt enkelt för lata för att låta någon sitta på deras ryggar. Herregud, royality liksom.


Slutsats:
Vildsvin är farliga organiserade bråkstakar till brottslingar och älgar är dryga och självupptagna jävlar som glider genom livet. Så ja, jag tycker att det är helt okej med jakt.
Like a rolling stone

Helgen har varit finfin. Janna kom ju som sagt hon fick sig en del shopping och jag har fått mig en födelsedagspresent värd att vänta på (Nämnligen Bert säsong 1 o 2 på dvd). Bobban kan ju diskuteras men jag hade fått förvarningar om hans kvalitet i dagens läge så det var inte en ledsen Huvan som lämnade Globen. Vi träffade Linda på tunnelbanan dit och hem vilekt var trevligt. Vinterhelvetet envisades om att dyka upp igen vilket gjorde miglite ledsen i ögat och frusen om huvud, axlar knän och tår.

"Oj satan! Glass fö 6€, kva satan je he fö na?!"  Jannas träffsäkra beskrivning över bypojkarnas reaktion över att Ben&Jerry's anlänt till kommunen.

"He je som så konstit ti jet sån mat man bare sir åp teve" Jannas faschination över att Billingeosten faktiskt finns på riktigt

Perfekt och oslagbar, som jag

Och så skrev jag inte på några dagar igen. Men det är lite strunt samma, för jag orkar verkligen inte. Veckan har varit mysko och de resterande 3 dagarna har ungefär samma prognos. På söndag får jag besök från Finneland av tant Janna. Fats hon är bara 2 år äldre, men endå. Tant Janna. För vi ska åka å se Bobban på måndag. Det ska bli spejsat.

Förresten så var gårdagen den första dagen som kan kallas för en början på våren. Ingen snö, solen sken, fåglar kvittrar..och ja, det känns i luften helt enkelt. Men det blåser kallt och vårjackan (som är så fiin så fiin) hänger fortfarande på sin galge. Men endå, det är på gång. Och det haglade idag. Men endå, det är på gång. Jag firade även känslan med att lyssna på gamla Dashboard Confessional låtar. Det kändes fint och gav mig minnen anno 9:an. Fast nu när man två år senare fått lite emr perspektiv på livet betyder låtarna någonting annat och bättre. Fina kära nostalgiska DC.

Klart slut hej.


Nu ljög farbrorn för ossBut I don't know where I am and I don't trust who I've been

Idag har jag:
- Druckit latte (supriise)
- Gjort klart ett CD-omslag till Grafisk Illustration
-  Knallat runt på stan med Frida
- Upptäckt ett par förtjusande skor jag tänkte skrapa ihop mina slantar till
- Myst med hundarna, kikat tv, babblat med My i luren osv

Dagens uppträckter:
- Jag är sjukt kräsen
- Jag är sjukt fattig
- Jag är sjukt jobbig
- Jag är dessutom back on track (Hurra!)

Jag ger dagen fyra av fem toastar. Kanonkul! (Y)


Bild föreställande Benjamin!Now when I caught myself, I had to stop myself

Är det en fågel? Är det ett flygplan? Nej - det är HuvaN som har börjat blogga igen!

Jag vet att det är typ...tre veckor sen sist, men med handen på hjärtat och blicken riktad mot gud, så måste jag erkänna att jag helt enkelt inte orkat uppdatera. För om jag bloggar så måste jag fylla igen tomhålet vilket jag helt enkelt inte fått mig till att göra. Men så kom jag fram till att ju längre jag väntar, desto större hål måste jag fylla i, och den tanken var helt enkelt för hemsk för att jag skulle kunna låta mig att ignorera denna fantastiska bloggsfär.

Men icke då, jag kommer inte fylla igen några hål, utan bara tala om att jag lever, att jag tänker på er och att ni har en speciell plats i min jämt pumpande, blödande hjärtmuskel. Livet rullar väl på och jag har kommit hem från amerikat, shoppat sönder flygplatsen, lidit mig igenom några skolveckor och helt tappat bort både tid och rum. Det tog mig år och dagar att förstå att åäö befann sig på rätt plats på tangentbordet och att man inte behövde klicka uppåtpil för att göra ett snabel-a. För övrigt måste jag underflika att snabel-a är ett äldigt fult och mystiskt ord vars påhittare borde få nobelpriset för fantasilöshet. Ja, jag ser att det är ett a, men snabeln börjar inte i baken..halåå.

Stress har även varit ett huvudord de senaste dagarna då jag slitit som en brukshäst en varm dag runt skördetider. Jag har jobbat till sista svettdroppe och fått förhårdnader på fingrarna då datorn varit min bästa grupparbetspartner. Och har ni funderat över vilka amerikanska fördommar som besannats och vilka som det slagits hål på kan jag tala om att antalet på det sistnämnda är noll.

Vidare raporteringar efter att jag klippt mina tånaglar. Det vill säga...CSI..för jag har faktiskt inga tånaglar att klippa, de har ramlat av....eller nåt

Men jag bjuder er på någt som fick mig att skratta gott och hjärtligt en senvinterdag som denna:

Två tjejer ~15 pratar och skrattar högljutt på bussen.
Tjej 1 (högt): GUUUD vad jag är hungrig! Har inte ätit typ på hela dan!
Tjej 2: Jag har en banan i väskan men den är HELT grön.
Tjej 1: Nej, men då vill jag inte ha den. Jag hatar gröna bananer...
Tjej 2: Men om du lägger den i väskan och skakar så... ja, då blir den ju gul!
Tjej 1: Men... Blir den inte bara brun då?
Tjej 2: Jo, men den blir ju mogen. Typ solmogen!
Tjej 2 börjar ivrigt skakar om väskan för att bevisa att hon har rätt. Efter någon minut tar hon upp bananen igen, som fortfarande är helt grön.
Tjej 2: Nu behöver man bara vänta ett tag...ps. Rubriken innebär icke att jag är emo, utan att jag blivit beroende utav Twilight soundtrack