This is how we do it in Nyköping

Nyköpingsvisiten var klart trevlig. Även om vi inte gjort så där överdrivet spejsade grejer så var det ett hopkok av härlig stämning, mer eller mindre roliga citat och internskämt, lantisskämt på hög nivå, Chill, 80-taelet samt otroligt sköna människor. Trots en liten regnskur så har det varit varmt och härligt väder. Me like Nyköping. Kom hem redan igår, men det var nästan bara hem å vända så for jag hem till Ruffsi för en halvchill kväll där majoriteten bestod av Nyköpingbor. Det var rätt trevligt.

80-taelet!! Vart tog du väegen?

  

Jag bjuder på tre av tvåhundratre bilder. En fjäredel till dyker väl upp på facebook.



Me like street art

Jag blir så fashinerad över hur man med lite färg och fantasi kan lura ögat så ofantligt.
Observera att samtliga konstverk är målade direkt på marken,




Street art

sidewalk drawing

Click to view full size image

Click to view full size image



Bland bovar och banditer

Jag har i princip haft långhelg sedan fredags förra veckan. Förutom måndag då, för då var vi på vandring och så jobbade jag. Och imorgon inleds kristi himmels. Härligt härligt. Kollade skolmailen idag också och fick veta att jag kommit med till Tanzania-resan för mitt 100p projekt. Det kändes skojs. Fast å andra sidan har jag kommit med för kostym till musikalen också, så nu blir det svårt och välja. Men jag har helgen på mig att bestämma mig.

Imorgon ska jag till Gubbängen och hjälpa tillpå pudelklubbens hundutställning. Sedan bär det direkt därifrån av till centralen och pendeltåg och hela tjosan för att åka ner till nyköping med Ruffs och Sara. Härligt härligt.

Just nu kollar jag förresten på Room Service och upptäckte att de infinner sig i en lägenhet på mjölnerbacken. Det var ju lite trevligt. Ibland saknar jag nästan att hänga i Rissne. När man väl gör det så känns det så nostalgiskt mysigt.



eniro.se är min bästa vän

Jag har hittat min nya favoritplats i Sverige, nämnligen Brunskog beläget i Arvika kommun. I Brunskog finns en massa områden döpt till så enkla saker som Leran, Skogen, Kullen, Berget, Myren, Udden, Bostället, Näset, Ängen, Torpet och Strand. Det här fann jag otroligt roande då man kan ställa frågan "Vart bor du?" och svaret blir "Jag bor i skogen". Eller varför inte i leran? Eller kanske på Ängen? Möjligheterna är oändliga. Me hjärta Brunskog.

Uppdatering:

Efter att surfat lite på nätet fann jag Brunskogs turisthemsida. Enligt Brunskogs turistkarta är Brunskog ett "Recommended Tourist Place!". Jag har nu bestämt vilken destination min nästa semester kommer att ha som mål. Dock ser skogen ganska grön ut, vilket drar ner förväntningarna något.



Det gör lidtte ondtt

Igår hade vi vandring för idrottsbetygen. Själva vandringen var inte så farlig, förutom det faktum att jag sovit i fem timmar och inte hunnit dricka kaffe, så jag hängde liksom inte med rent mentalt. Efteråt så jobbade jag och på vägen hem så gick jag hem till mamma istället. Jag orkade bara inte gå en meter till. Pappa kom och hämtade mig, jag käkade middag och sen somnade jag. Klockan var väl ungefär åtta kanske. Vaknade halv elva och ahde sjukt ont i foten, fick linda om den med en sjal och trä på en strumpa. Såg ungefär ut som om jag hade en klumpfot. Kikade på sex and the city innan jag somnade om igen.

Idag ska jag träffa Ruffsi, men hon har mobilen avstängd som vanligt, den jäveln. Men jag kan käka lunch och skriva lite arbeten så länge, antar jag.



I'm in love with a fairytale

I skrivande stund är klockan tjugo över tolv, och det är därmed 17 maj, Norges nationaldag och min namnsdag. På tal om Norge så vann ju faktiskt dem i Eurovision för si sådär en kvart sedan. Jag satt i vardagsrummet med papsi och kollade och för varje poäng Norge fick sa jag "Jag tror Norge vinner i år, pappa". Eftersom Norge fick poäng av samtliga 42 länder så sa jag det alltså 42 gånger. Det är inte illa. Ja, egentligen har jag inte emr att säga än Norge i rødt, hvitt og blått.

Jag gillar hur de nordiska länderna delade upp sig. Första platsen gick åt Norge och andra åt Island. På 21:a plats kom Svearike och allra sist kom Finnelandet. Härligt, härligt. Som det kan gå.



I love you, but I love me more

Åh herregud. Jag vet att jag är ett år senare än resten av världen, men alldeles nyss såg jag Sex & The City - The Movie. Jag har suttit själv, framför min dator, ätit chips och druckit Chiquita juice och gråtit. Jag upprepar: grinat. Och inte en gång, hela tre gånger. Och mycket. Det var så fin! Så bra! Oj oj, ja, herregud.




Nyheter




- Jag har laddat ner 25 album
- Jag har laddat ner alla säsonger av Sex & the City
- Jag har PS C4 trial
- Det är varmt och jag har myst på en gräsplätt med mina hundar
- Jag åt en sjukt god vegetarisk lunchbuffé med Mami idag





- Jag har en befarad laktosintollerans. Oh noes.
- Och jag är JÄTTESUGEN på O'boy!!! Oh noes.
- Och jag har en Ben&Jerry's i frysen som jag inte kan äta!!!
- Två av mina favoritskor är helt spårlöst jätteförsvunna.




Saker man ser

Det är mörkt ute. Gatulampan lyser bakom ett träd. Det gröna bladen liksom flyter in i mörkret. Det har regnat. Vattendropparna ligger tungt på bladen. Det blåser lite lätt och grenarna svajar tungt.

Det är fint. Och jag som anser min fönsterutsikt helt ointressant.



Wanna haves :D

Nån sa att 70-talsmodet var ute. Jag lyssnade inte med det örat.





Och det enda som fattas för att fullborda denna 70-tals/bonnlurk outfiten är:
 samt

Men mjölkkannor dräller det av hos mormor och strån att ha i käften är rätt så gratis, å de finns ju lite varstans.Sedan tänkte jag att jag skulle ha en ko i koppel, men mamma tyckte Stina dög bra. "Det är ingen som ser skillnad ändå" sa hon. Men jag tycker Stina har lite ovanligt mycket päls för att se ut som en ko.



Bakom mina solglasögon, kan jag va' mig själv

Jag lyckades plugga lite matte. Men särskilt bra kan jag inte påstå att det gick. I övrigt har jag glassat i solen med hundarna, bakom mina solglasögon såklart.  Utmatat mamma på hennes kunskaper om svensk kunga-historia samt kikat på ishockey. Huvudet envisas med att bulta och värka och mina synproblem gör sig påminda.

När jag får tillfälle och tillskott i plånboken ska jag kapa av mitt hår någorlunda för en frisyr á la Carrie Bradshaw säsong 5 av Sex and the City. Ifall ni undrat, liksom.




Ända sen jag var fyra år har jag haft skoskav

Närpes Skolmusikkår var i stan för att spela på skansen och jag for in för att få mig lite shopping. Köpte skolglasögonen och besökte två Monki men hittade inte tröjan. Hittade shortsen, men de var höga precis som befarat. Förresten kapade jag av benen på ett par av pappas gamla jeans så jag fick mig ett par shorts fixade igår i alla fall. Skolmusikkåren anlände till stan fyrtiofem minuter senare än förväntat så det blev inte mycket shopping för dem inte. Sedan bar det av till grönan där jag betalade in mig och köpte två åkkuponger. Dessutom käkade vi lite, så nu har jag nästan inga shoppingpengar kvar. Det var ju lite ovärt, men jag fick ju hänga med mina söta närpesbor och så fick jag åka djurgårdsfärgan till slussen, så det var ju ett plus. Efteråt for jag till Rissne och hamnade på grillparty med en massa VRG-are, en halv minuts gångavstånd från mig. Chillade där ett tag och gick sedan hem till pappa för att byta till bekvämare skor. Pappa skjutsade sedan hem mig till mami. Och oj vad ont i fötterna jag har. Hade jag vetat att jag skulle till grönan hade jag inte valt de högsta skorna jag äger. Lite shopping med tål mina fötter med de skorna på men en heldag kändes inte alltför härligt.

Nu tänkte jag göra mig ett glas varm O'boy och sen krypa till kojs. Tänkte kliva upp tidigt och plugga matte. Nationella på tisdag och betygsprognosen ser inte så tiptop ut.




Me wanna have

Tänkte shoppa i helgen, har verkligen inte varir ute enbart i det syftet på över två månader så jag tänkte unna mig lite mysiga vår-kläder. Har spanat på monkis och topshops hemsidor och hittat detta:


Om den här tröjan är tillräckligt stor och mysig så är den min på tre röda.

Jag älskar färgen och shorts är sjukt mysigt, har dock inte ägt ett par på år och dar. Det ser däremot ut som om de är höga i midjan och i så fall går de bort. Men färgen är ju hur somrigt fräsch som helst! :D
Coloured Heart Sunglasses
De här solglasögonen har jag totalt suktat efter i flera månader nu men har inte riktigt kommit fram till om de är värda priset. Jag har efter många om och men bestämt mig för att jag nog fan kan unna mig dem.


Presentkort på H&M is the shizzle


Presentkort på Face is the shizzle

Nu ska jag sluta tråka ut er och ta ut hundarna ännu en gång ut i den fina vädret. 



Dina ord dom föll som glitter över min gråa vardag

Gör som du vill men jag tänker vinna tillbaka
ditt hjärta oavsett hur mycket du kämpar och stretar emot
du kan inte först ge så mycket och sen plötsligt sluta
du har ingen aning om hur hårt din kärlek tog




En högerkrok och riktigt blod

Igår slog TV:n ut och internet slutade också fungera. I ren frustration ringde jag mamma och sedan gick jag ner och socialiserade med pappa och Irene i vardagsrummet, vilket sker ganska så sällan. Jag gillar min familj ändå, vi är lite sådär halvkorkade bra på nåt sätt. Hur som helst så satt jag och läste i National Geographic och tyckte synd om den lilla mammutbebisen som drunknade och hittades i princip helskinnad 40.000 år senare.
Pappa säger någonting
Jag: - Va?
Pappa: - Vad sa du?
Jag: Va? Vad sa du?
Pappa: Vaa?
Irene: Sa du nåt?

Denna konversation slutade med att alla började asgarva eftersom vi hörde hur sjukt dumt det lät. Efter det här gick jag och la mig relativt tidigt då internet ännu inte fått krut.

För övrigt sög den här dagen, jag hade byxor på mig, vilket sker ytterst sällan, jag brukar bara dra på mig byxor om jag har en ytterst dålig dag. Det här var ingen dålig dag, jag hade sovmorgon och inga riktiga lektioner, jag hade fått sova ut och solen kikade fram under morgonen. Men tror ni inte att det blev en dålig dag? Det regnade, jag hade hemsk huvudvärk, kände mig allmänt sur och irriterad och dessutom jättetrött. Och till råga på allt så förlårar finnpajsarna matchen mot amerikanarna. Ofta, och det är inte ens semifinal än! Inga jävla ihanaa lejonat där inte. Det dröjer länge tills jag tänker ta på mig några byxjävlar igen.