29.08.10

Fyllde år igår. Det var awsome. Middag med tjejerna -> Utgång.
Idag är/var min sista dag på "sommarlovet". Imorgon blir jag student på riktigt. Det är lite läskigt, men ändå. Och så längtar jag efter hösten. Och en lägenhet. Men det blir nog bra allting så småningom.Heh

coop_berg27.08.10

Jag är lite förälskad i Uppsala.

Kom dit idag utan något egentligt mål och irrade runt, förvirrad och hjälplös. Precis utanför Studentkåren får jag syn på en tjej med en Uppsalakarta i högsta hugg och minst lika förvirrad min som jag själv hade. Jag gick fram till henne och sa "Hej, ursäkta. Men är du lika bortkommen som jag?". Vilket hon var. Vi slog följeslag och betade av varandras mål för dagen tillsammans. Vilket innefattade att hitta Humanistiskt centrum, skaffa henne ett bibliotekskort, skriva in oss på en nation, samt äta lunch. Det var riktigt trevligt. Och framförallt slapp vi irra runt ensamma. Så nu har jag i alla fall en kontakt i Uppsala plus att jag fått närområdet lite på känn. Och stan var så mysig. Kändes lite som en korsning mellan Amsterdam, Stockholm och Åbo. Myselipys.

Nu kan jag bara hoppas på en bostad så blir allting underbart.26.08.10

Helgen i Närpes var trevlig. Inget utöver det vanliga. Lite raggarrunda, ett x antal besök på Teboil, lite alkoholförtäring och så vidare. Men det var mysigt att bara vara också. Satt och läste min bok på altan i sommarens sista solsken och kikade på skördetröskorna på åkern. Men det kändes att det börjar bli höst. Mys.

Imorgon ska jag en sväng till Uppsala, vilket jag bävar inför. Egentlign borde jag vara hur pepp som helst. Bara det att jag inte har någon jävla bostad. Skulle jag ha någonstans att bo skulle jag spricka i sömmarna av förväntning. Nu vill jag bara spy långsamt och baklänges. Och det värsta är att jag blivit erbjuden en studentlägenhet i Åbo. Precis den jag ville ha. 35 kvadratmeter med sovalkov, kök och fransk balkong. Fast det känns ju lite självklart. Universum som hånler mot mig. Skolan jag inte ska gå i, där får jag en bostad lätt som en plätt. Men skolan jag tänker börja i har största bostadskrisen på flera år. Underbart.
21.08.10

Jag är ju lite störd egentligen.

Igår när jag kom på plats till Stugan, och satt igång både el och vatten och mormor gått, stod jag och blickade ut över åkern och skogen. Helt plötsligt började jag asgarva. Jag kunde inte hjälpa det, men det är så stört. Jag bor fan här. Jag kände mig minst lika hemma som om jag aldrig åkt till Stockholm. Eller som om jag bott här hela livet. Och inte mycket har förändrats sen jag var här sist. Hallonen har försvunnit och åkern är skördad. That's about it. Visserligen har det bara gått tre veckor sen sist. Men ändå.

Jag läste i min bok på flyget vilken utspelar sig mitt i smällkalla vintern i Ryssland. Och eftersom det inte är juletider direkt så fick jag känslan av att det åminstonde var höst. Kommer jag hem till Närpes innan jul och efter sommaren så brukar det ju vara höst. Men nejdå. Här var det 23 plusgrader och strålande sol. Jag blev nästan lite besviken. Eller, snarare förvirrad.20.08.10

Jag måste vara lite störd, men jag åker till Finland idag. Men nånting måste man ju hitta på i helgen.18.08.10

Eftersom jag fyller år nästa vecka tänkte jag göra en liten önskelista. Men då varken min familj eller mina vänner är speciellt rika så lär väl det mesta förbli önskningar. Men ändå.Levi's jeansskjorta. Finns på Carlings. 799:-Lägenhet i Uppsala. Ca 1 milj. alt. jävligt mycket tur (3500 kr/mån)En Iphone alt. en annan trevlig mobiltelefon. Ett antal tusenlappar.Flygbiljetter till Finland. ca 3000 kr t.o.rKlänning från H&M. 299:-


Midcut boot
Höst/Vinterkängor från Dinsko. 499:-
Svarta Hunter-gummistövlar. 1099:-


Besök till frisören för att permanenta håret. Ca 800:-


Senaste numret av Rolling Stone. Ca 80 sek.

Beach Picnic Dress in Afternoon
Beach Picnic Dress in Afternoon. Modcloth.com ca 800 SEK


17.08.10 I've got soul but I'm not a soldier

Jag vet att jag använder den här bloggen mestadels som en klagomur. Men det är som det är.

Om inte jag kan ta mig till Finland i helgen så möglar jag nog på riktigt. Inte en jävel är kvar i stan nu. På riktigt. Precis varenda jävel har åkt bort, eller kommer att åka bort till helgen. Till och med halva min familj. De enda jag har kvar att umgås med är min mor och min hund och de är inte så sjukt spännande. Okej, det finns folk kvar i stan. Men inte såna som jag riktigt vill umgås med.

Och jag vill inte börja i Uppsala, för jag har ingen jävla lägenhet. Och inte har jag några pengar så jag kan köpa ett pendlarkort förrän två veckor efter skolstart. Jag skulle bara vilja gå gymnasiet ett år till. Eller ha sommarlov i ett år. Förutsatt att det är sommar i ett år då alltså. Tomatkarneval varannan månad. Midsommar var tredje.

Jag vet inte vad jag vill göra längre. Jag vet inte om jag faktiskt vill plugga. Men jag har absolut ingen aning om jag hellre vill jobba. Morr.

Jag bara orkar inte.-

You know that I want you
And you know that I need you
I want it bad
Your bad romance

I want your loving
And I want your revenge
You and me could write a bad romance
I want your loving
All your love is revenge
You and me could write a bad romance
16.08.10 För sent för Edelweiss

Den här dagen har varit lite upp och ner. Bodde hos pappa i helgen och gick hem till mamma efter att jag vaknat. På vägen mötte jag en liten svart dvärgpudel som trippade fram med tungan hängades utanför och öronen som flaxade i vinden. Och jag började gråta. Jag kunde inte hjälpa det. Och när jag kom hem och mötte Stina i hallen brast det. Men hon var så fin och satte sig på min säng. Bara tittade på mig med sina bruna stora ögon och pussade lite på mig tills jag gråtit ut.

Senare pratade jag två sjukt långa telefonsamtal med My och Crista. Jag och Crista fösökte halvt planera att jag ska åka och hälsa på till helgen redan. Kollade både Blue1 och Viking Line, bara för att. Det sjuka var att när mamma kom hem berättade hon om en bekant som ska ställa ut sin hund i Teuva av alla ställen till helgen. Dock hade hon ingenstans att bo. Vilket betyder, att jag skulle kunna åka upp med henne och hon får övernatta i Stugan och sedan tar jag flyget hem på typ måndag. Jag blev typ sjukt uppspelt men kände att jag kanske inte ska ta ut glädjen helt i förväg. Men mami ska kolla flyg imorgon på jobbet.

Skulle hem till Greta och mata och vara lite sällskap åt hennes katt också. Tänkte på Scrollan på vägen dit och började gråta igen. Det sjuka är att jag har inte riktigt gråtit sen dagarna omkring det hände. Men hon fattas mig. Och det jobbiga är att Stina bara påminner mig om att Scrollan inte finns, istället för att påminna mig om att HON finns kvar.

På vägen från Greta köpte jag hem Chinese Food och kon lilla kineskan som jobbar där är alltid så glad och sprallig så då blev jag sjukt mycket gladare igen. Och god var maten också.

Och eftersom jag inte vet hur jag ska runda av det här sjukt onödiga inlägget så avslutar jag det bara.


Lilla tjockisen <3
Sumpan ser man sedan dör man

Ack, Sundbyberg, jag blev full
och gick runt med stilett för din skull
Sundbyberg om du minns mig

Soldat
så ung och så lojal
och vi sa
vi blir aldrig som dom från stan
som dom från stan
vi blir aldrig som dom från stan

Sundbyberg, det gick fort
plötsligt sköt nån en man i min port
Sundbyberg, lugna ner dig nu

men tack, Sundbyberg, jag är fri
och du som trodde det skulle bli vi
Sundbyberg, tills jag svek dig

Då när försommarn kom
över grå kapuschong
jag var din Sundbyberg
jag var din

men åh Sundbyberg dom kan dra
för jag minns varje bänk varje dag
Sundbyberg jag blir aldrig som dom från stan

Jag är alldeles för lojal
förortsbarn
vi blir aldrig som dom från stan
när man kommer ifrån

sumpan ser man sedan dör man

12.08.10 Jämmer och elände

Det är precis som jag förutsådde att det skulle bli. Sen jag kom hem från Finland har jag bara suttit hemma, stirrat in i väggen och varit så otroligt rastlös och deprimerad att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Det finns inget värre än att sitta i en freakin' storstad å ändå inte ha någonting vettigt överhuvudtaget att göra. Precis varenda jävel är bortresta. Eller åtminstonde de jävlar jag vill umgås med.

Onsdags förra veckan var jag iaf på Baba Sonic med Johanna och Moa. Träffade Isabell också. Men jag var så jävla trött efter resan så jag var varken pepp eller pigg.

På torsdagen träffade jag Hanna Norrgård över ett par cider på Dovas. Det var jättetrevligt. Kändes knappt som om jag hade varit borta alls, för om jag tänker tillbaka på sist jag var i Sthlm så satt jag och Hanna på Dovas ungefär 5-6 gånger på två veckor.

På fredagen drog jag och Johanna till Dovas och sedan hemmafest(!) för en gångs skull. Det var awsoome.

Lördagen gick åt att titta på film och må illa.

I Söndags drog jag b.la på krogen med Fernando. Det var trevligt.

....och hela den här veckan har jag inte gjort ett jävla piss. Jag blir galen. Å herre min gud vad jag saknar raggarrundor i Niesby. Å Teboil. Så man träffar nå folk åminstonde! Att handla en flaksa vin på Alko för 6 euro istället för att sitta på nån jävla bar och betala 60 kronor glaset.Och jag saknar Scrollan. Oj vad det hade varit så mycket lättare att vara en no-lifer här hemma om Scrollan var här. Om hon kom och gjorde mig sällskap om dagarna, till skillnad från Stina som prompt ska ligga på mattan i hallen.

Och jag saknar att titta på blixtar med Crista. Och sitta och prata om karlar.

Och äta grekisk sallad med Janna. Och sitta och prata om idioter.

Och dricka kaffe på Teboil klockan 11 på kvällen så man får sömnproblem.


Citat, Närpes sommar 2010

- Gud vad underligt det luktar… Vad är det som luktar? Är det jag som luktar? Vad är det som luktar?
'sniffar lite på sängen'
- Usch. Det är Eddi som luktar…


- TISSAN!!!!!!!- Alltså jag vill bara ta livet av mig!
Två sekunder senare
- Men ååh, det kan jag ju inte! Jag ska ju supa i helgen!!- Vadå? Jag har inte gjort nåt!- He that sat beside me in the car. What he’s name?
- Who? Alexander Gran..?
- He was soooo handsome! Does he have a girlfriend?
- Yeah
- Oh, that’s too bad
- But you have a boyfriend as well
- I know……- Men sluuuta! Gå bort! Vi tittar på Alexander!!!! Det är Alexander Skarsgåård!J: - Rebecca! Snälla, kan inte du hjälpa mig att hitta en tjej?
Inne på discot spanar J runt efter en passande fröken och hittar ganska snabbt sitt mål.
J: - HON!
’Pekar på en liten svarthårig sak som inte kan vara mycket äldre än fjorton år’
R: - Är du säker…?
J: - Jadå! Hon!
’R går fram till tjejen i fråga och viskar’
- Det där är min brorsa, han är snygg och jättejättesnäll. Kan inte du dansa med honom?
’Och voilá, så står de och dansar tätt intill varandra’
J: ‘viskar’ – Tack Rebecca, TACK!


- Vad sitter du där och står lång ut, för satan?!Inne på R-kiosken med J som är under 18
- Ett grönt Smart Maxi
- TA ETT RÖTT LM OCKSÅ!!- Can’t you tell me when he breaks up with his girlfriend, and then I’ll break up with Mattias and come here to Närpiö?- Alla bögar är ju bättre än te.x lesbiska. För på varje lesbiskt par ryker två kvinnor, men på varje bögpar lämnar två kvinnor!!- JE E FERNANDOU, FRÅEN VARGHÅLMIIN?- Alltså jag fattar inte, han har som bara varit otrogen mot dig typ fem gånger…
- Det är faktiskt sex gånger.- Klaga inte. Det är bra att vara bakis. Då känner man i alla fall att man har gjort någonting kvällen innan.
- Fernando Vargholm från Bäckviken?!


03.08.10 Närpes, Finland

Jag vill inte åka hem.

(we no speak americano)