26.12.10

Så var ännu en jul förbi.

I julklapp fick jag mig precis det jag hade önskat mig (mobil, skrivare, permanent och presentkort) plus lite andra saker (trisslotter, böcker, hårprodukter mm).

Om vi ska ta lite sorgligare saker så var det "värsta" troligtvis att mamma råkade köpa leverlåda istället för kålrotslåda. Inte lika lyckat. 

I övrigt var både julafton hemma hos min mor och juldagen med far och Irene (ute på vishan utanför västerås) ganska så trevliga.22.12.10 Om jag var rik...

Det är synd att jag har en sån liten yta att bo på, det blir så jobbigt när man vill inreda. Jag sitter nog på IKEAs hemsida dagligen och drömmer mig bort till en större lägenhet. Eller som jag sa härom veckan "NÄR jag blir rik...då ska ni få komma hem till mig på MTV Cribs!!"

...och rundturen måste avslutas med att jag ska visa upp mina flashiga bilar som står på den stenbelgda uppfarten bredvid en smaklös fontän. Fast bilarna i sin tur ska vara allt annat än just smaklösa, och liksom inredningen. Ingen Hiphop-crib här inte. Cleant och skandinaviskt.
Årets Reklambild

Tidningen Resumé utsåg förra veckan Årets Reklambild.

Motivering Årets reklambild:

”Genom att låta bilden få ta plats, och skala bort allt onödigt lyckades årets reklambild bita tag i juryn. Med ett genomtänkt manér, väl anpassat till budskap, tränger bilden igenom det mest täta medie­brus på ett imponerande sätt.”


”En enkel bild, men som biter sig tag.” Årets reklambild 2010, korad av en samstämmig jury, blev Viktor Rydberg Gymnasiums ”Dracula”.
– Jätteroligt. Ytterst smickrande, säger Peter Alendahl, fotografen bakom kampanjen till Resumé.Läs hela artikeln här

(Man får väl passa på att skryta lite när man ändå kan?)

21.12.10

Är hemma i Stockholm igen på över en månad och planerar att stanna nästan lika länge. Konkandes på väskor drog jag pulsandes genom snön i söndags, fick snarare dra väskan bakom mig än rullandes efter, blev något stressad men hann i lagom tid till tåget (SJ på vintern ni vet, tåget var 10 minuter försenat). Väl i huvudstaden kändes det förvårnandsvärt naturligt att sätta sig på tunnelbanan. Gick inte många sekunder innan jag började irritera mig på folk och satt där och såg sur och självupptagen ut, som alla andra Stockholmare.

Igår drog jag till stadsbiblioteket och satt där och pluggade ett par timmar. Även om jag är hemma så ser jag än så länge inget jullov i sikte.

För övrigt hade vi "GoodBye-party" i korridoren i lördags för våra utbytesstudenter som lämnar oss vid terminens slut, dessutom kombinerad födelsedagsfest för Camilla i korridoren som fyllde år. Så förutom de kraftansträngninar de oplogade vägarna förde med sig var jag redan lite sliten.
12.12.10

I veckan har de olika julklapparna jag beställt från nätet kommit på posten en efter en. Vilket är awsome, så nu har jag äntligen fått slå in och fixat finfina ettiketter. Men jag fick lite hybris och var tvungen att beställa ett par till, bara för att.

I fredags drog jag ut på barrunda med Tilda och några från hennes klass. Det var trevligt, var dock inte ute så länge, för att spara på pengarna och hälsan. Man måste ju tänka på refrängen.

I lördags drog jag och Paulina till Norrlands. Vi förade på Orvars ett par timmar och gick sedan in på nationen lagom till Luccegaskens eftersläpp. Där mötte vi upp Thea och Emma och Emmas syssling. Vi åt efteråt på Max (vilket helt klart var kvällens höjdpunkt) och hann lagom med sista bussen hem. Väl i Flogsta kikade jag och Thea förbi på en korridorsfest som inte var så överdrivet livad. Klockan var ju visserligen efter tre vid det laget, men ändå. Så jag stannade inte någon lång stund.

Idag har jag sovit alldeles för länge. Men så kände jag mig lite ambitiös och har kokat en räksoppa from scratch samt bakat lite bröd. Söndagslyx!Tre årstider
07.12.10

Detta är vad jag (helt realistiskt) önskar mig i julklapp:Sony Ericsson J20i Hazel Red
En helt vanlig, helt okej snygg, mobiltelefon som inte har några överdrivna konstigheter förutom funktion att kunna ringa och skicka sms med. Min nuvarande mobil är mer död än levande och en smartphone känns både lite onödig + onödigt dyr.


En laserskrivare
Inget speciellt märke eller superfunktioner. Enbart svartvitt går alldeles utmärkt. Slänge jag slipper bekymra mig över att ha kontanter för att fylla på kopigeringskrotet och krångla med lösenord på institutionen under tentainlämningstider.


En hårpermanent
Och gärna en enkelt klippning på köpet. Min hår är numer både risigt och halvlockigt. Fräscha fina lockar i friskt ofrissigt hår skulle alltså sitta ganska fint.


Presentkort på valfri affär
Typ mat, shopping, ikea, akademibokhandeln. Spelar inte så stor roll, så länge det drygar ut kassan så är jag mer än nöjd.
06.12.10

18 dagar kvar till jul och min familj är typ världens grinchar. Mamma vill inte åka till Finland och fira jul med den lilla släkt vi har och någon julgran tycker hon inte att vi behöver. Mina alternativ inför julafton är alltså att sitta hemma i en lägenhet utan julkänsla med min juldissande mor, en grinig bror (som enligt min far kommer fira jul på det stället jag väljer att inte vara på) och en galen hund. Eller, så kan jag åka med min far och hans kära sambo och fira julafton med hennes släkt. Alltså någon annans griniga släktingar. Hooray!

Det är ju tur att snön har kommit i alla fall...Familjen Storgårds-Lind?05.12.10

Jag är typ helt deprimerad. I lördags var jag ute med Emma på Pharmen, vilket i sig var långt ifrån deprimerande. Men när jag kom hem upptäckte jag att jag bara hade ett örhänge. Och inte var det vilket örhänge som helst, utan mina absoluta favorieter. Det låter nog ganska löjligt, men är det nånting jag håller kärt så är det just de här örhängerna. Jag har i alla fall sagt till Camilla i korridoren att fråga på Pharmen när hon är där nästa gång och så ska jag ringa taxibolaget. I annat fall funderar jag seriöst på att ta med örhänget jag har kvar till en silversmed och be att få göra en kopia. Absolut inte samma sak, men ändå.

Ikväll ska ett gäng från klassen hem till Sofie och julpyssla. Supermysigt! Jag ska brodera en tavla till mormor och kanske slå till med att köpa och bjuda på en flaska glögg.


Jag har nu suttit och googlat förgäves och hittat liknande örhängen, de kommer från Finnfeelings Oy men just mina finns inte längre utan är orginaldesign av grundare Karl Laine himself. Såklart. I vilket fall som helst vill jag ju inte köpa ett helt nytt par för sådär 80 euro. Jävla skit. Jag önskar verkligen att jag tappade den på Pharmen och att den finns i behåll.


Det närmsta jag kunde hitta var de här, men de skiljer sig ändå en del. Jag blir så ledsen och irriterad.