21.07.10

Buss 500, Skövde

Två killar ~18 kliver på bussen och pratar om var de ska sitta.
Kille 1: Ah men vi måste ju sitta bak, där de coola sitter liksom.
Kille 2: Men inte för långt bak, lite i mitten, sådär coolt neutralt.
Kille 1: Ah men här är ju skitcoolt att sitta.
Killarna sätter sig ner och bussen börjar rulla ut från stationen.
Kille 2: Men vafan, det finns bälten med. Det måste vi ju ha!
Kille 1: Vafan säger du? Bälten är la inte coolt alls.
Kille 2: Nämen asså, det är ju fett ocoolt att dö!
Kille 1: Ja, så när bussen kör i diket och värsta välter kan vi kliva ut som de enda överlevarna och alla kommer liksom tro att vi är odödliga eller något
Kille 2: Ja! Fan vad coolt!
De sätter på sig bältena och ser väldigt nöjda ut14.07.10

Tänkte skriva just becouse. Helgen var lång. Den började egentligen redan torsdagen veckan innan. Dock mådde jag rätt skapligt i söndags. Värre var det igår. I alla fall, lite sammanfattning, och vi börjar med nu i torsdags:

I torsdags var vi till Vasa på bio, såg Eclipse. Jag och Nellie utförde även superrapido shopping när vi ändå var i någon slags civilisation. På kvällen..eller snarare natten, kom Thomas och grabbarna och hämtade mig till Niklas villa. Det var trevligt. Vi körde bland annat zoo som alltid blir så sjukt utflippat. hälften for hem eller gick och la sig vid 5, 6-tiden. Själv tillhörde jag minioriteten som stannade uppe till sisådär halv 8 på morgonen.

I fredags kom Simon hem på permis och hade festligheter i bastun. Med sig hade han två finnar från militären + en av milipojkarnas tillhörande flickvän. Det hände inte sådär jättemycket under kvällen mer än att flera av de då blivande milipojkarna gick med på att raka av sig håret. Somliga såg helt ok ut, andra betydligt värre. Gick och sov tidigare till Sands bastu men vaknade efter en timme av den spontana efterfesten och dess Elvis på absolut gögsta tänkbara volym. Men jag var så fruktansvärt trött att jag lyckades somna om trots det.

I Lördags var det Fagerö. Eftermånga om och men slapp jag slutligen till förfest hos Sand där ganska mycket folk var. Hann vara där blott en timme innan vi tog taxi till Fagerö. Hängde med hon finskan Siri som inte kunde svenska och inte så bra engelska. Och hon var rädd för att det skulle finnas för många "rednex" och behövde nån att prata, umgås, samt förlita sig på. Och det var helt okej för mig. Väl inne i baren tappade jag såklart bort henne, men hon lyckades hitta Simon & co. Själv träffade jag en gammal bekant samt massa andra idioter. Men även lite vettiga människor så som min kusin. Taxi till Sand på efterfest där vi fick Thomas att raka av håret, trots att han tidigare på dan vägrat.

I Söndags blev det frukost/lunch/middag på Koti Pizza, vilket var vidrigt. Sov bort halva dan och for sedan ut på spontant äventyr med Crista, Malin, Markus och vem-nu-den-fjärde-var. Blev att kika på Gammeldansen i Åminne. Sov i Svartnäs där jag och Crista snackade skit halva natten.

I går blev jag upplockad i Övermark av pappa och hängde sedan på valsberg i några timmar. Kikade lite på Annicas hästar och bläddrade i geografiböcker från tidigt femtiotal på Valsbergs gamla skola. Senare for jag, Crista, Malin, Eddi och Markus och skulle bada i Kråsin. Dock var Kråsin ockuperad av brandbilar som skulle fylla på tanken så det blev ett snabbdopp på Fagerö istället. En sväng till Yttermark, sedan hem till Nicke på en öl och slutligen TB på mat.

Idag har jag försökt sola trots att det varit svinvarmt. Det gick bara i en timme. Fixat och donat lite i stugan och läst min nya bok jag håller på med. Pratat lite i telfon med folk där hemifrån och dylikt. Det har varit ganska skönt att bara ta dte lugnt för första gången på 1½ vecka, faktiskt. Hoppas det inte blir riktigt lika stört varmt imorgon så man hinner få nån färg alls i år.08.07.10

I helgen var det tomatkarneval. Öltält + JP var egentligen sjukt ovärt. Egentligen skulle man helst ha suttit i parken, dock vill jag inte sitta där med alla 14-, 15-, 16-åringar. Som jag sa till mamam i telefon så tyckte jag att jag hade sjukt kul just när det begav sig men när jag tänkte tillbaka mornarna efteråt såkom jag fram till att det inte var såmycket att hänga i julgranen ändå.

I måndags hade Hanne, Nellie, Janna och jag Operation: Rädda katt. Gretel och Jalle (Hannes farmor och farfar) har haft besök av en gammal och ämlig katt ett bra tag som de matar. Han såg så sjuk och misskött ut att vi besämde oss för att fånga in honom och ta honom till ett katthem. Det gick smidigare än vi trodde. Lagom till middagen dök han upp och vi flyttade lätt matskålen in till transportburen. Hungrig som han var gick han självmant in och vi stängde igen luckan. Och sen bar det av till Dagsmark där katthemmet fanns. Dagens goda gärning. Påväg hem kommer vi på att Hanne glömt sin handväska i Nämpnäs by och vi körmed ilfart för att hoppas att denmot all förmodan låg kvar, vilket den faktiskt gjorde.

Resten av veckan har det väl inte hänt något sådär revolutionerande. Vi har hängt lite med de blivande milipojkarna och farit till Svartören på middag. Hanne hade fångat 26 aborrar i sitt nät. Vidare tänkte vi gå på bio i Vasa idag och imorgon kommer Simon hem på permis. Lördag är det grisfest på Fagerö och längre än så ligger inte planeringen.
1 juli 2010, Närpiö, Finland

Ja. Jag borde typ sluta blogga eftersom jag aldrig uppdaterar.

Hur som helst, är i Närpes nu, kom hit igår och jag harredan hunnit träffa halva bekantskapskretsen.
For och handlade med pappa på K-hallen, typ det första vi gjorde när vi kom, och mötte Tobias i kassan. For på lunch med Janna en timme senare och sen kom Hanne på besök till Stugan en timme efter det. Vi for till Näsby för att kolla läget varpå Thomas ringer och vill ha lunchsällskap. Efter det sitter jag för mig själv i stugan typ..en timme så kommer Janna. Jag som var så fruktansvärt trött föreslog att vi kunde vila lite en stund,vilket resulterade i en 90 minuters powernap. Sedan kom Crista över och sedan även Hanne. Efter nån timme eller så kom Thomas på besök han också och slutligen Nicke. Totalt har jag alltså 5 bilar på min lilla gård eftersom samåkning inte riktigt förekommer. Dumt då tre av dem ska till samma by och speciellt då två av dem är syskon och ska hem till samma hus. Miljövänligt - javisst! Men det var trevligt, det är ju kul att det händer nånting första dagen så jag inte redan hinner längta hem. Haha.


Har för övrigt ännu en bedrövlig Latte-går-inte-att-köpa-i-finland historia som jag tänkte dela med mig av senare.