Sjungom studentens lyckliga dag

För att jag är sämst på att blogga tänkte jag bara göra en kort uppdatering:

- Vi hade fortfarande en jävla massa uppsatser att lämna in bara en vecka innan studenten
- Studentbal 7 juni (Supermysig!)
- STUDENTEN 10 juni (Glädje, gråt, ölkrig, trötthet och party)
- Post-studentdepression i helgen
- Krogen med andra post-studenten deprimerade
- Sista gången jag hämtade Maël på dagis!
- Middag + Sex and the City på bio med Frida
- Ringt hysteriskt till tröga finlandssvenska tanter på Åbo Akademi

En vettig uppdatering kommer (kanske) inom kort
It's Tulip Time in Amsterdam

Okej, nu är det nästan en vecka sen vi kom hem från Amsterdam, men jag har haft så mycket annat att göra så jag har varken haft tid eller lust att blogga.

Hur som helst, jag och Hanna kom fram till att Amsterdam är en sjukt underskattad stad i Europa. I alla fall i vår åldersgrupp. Det känns som en liten idyllisk småstad. Och hur fin den är sen då! Husen är små och söta, kanalerna är mysiga och fina, broarna och gatorna, alla cyklar. Och så alla söta hundar och katter som bara strosar runt. Vi satt balnd annat på ett café där två katter satt och chillade. Den ena satt på en stol vid dörren och kollade ut över gatan medan den andra satte sig på en stol bredvid oss och somnade. Jag hade ganska höga förväntningar, för jag trodde nog att det skulle vara en fin stad. Men den är inte bara fin, utan underbar. Men så var vi ju inte vid red light district heller. Fast jag tror nog att det skulle vara ganska kul att se också. Haha
För övrigt så är utelivet mycket större än här, visst vi har också sjukt mycket caféer, men folk gick verkligen ut och åt middag, det var smockat med folk påkvällarna, till skillnad från mitt på dan. Maten var väl sådär halvdyr, som dne nog är på resturanger, men vin kostade bara 3 euro även om måltiden kostade 25, vilket det knappast skulle göra här hemma.

Vi var ju bara där två och en halv dag, så vi hann ju inte med så mycket. Men jag hann bli försälskad och nog fan ska jag dit under en längre visit. Kanske till och med plugga alt. jobba ett halvår. Vi var i alla fall på Riksmuseet, och även om 1600-talets konst inte är min favorit av epoker så var det riktigt värt att gå dit. Vi hann inte med Anne Frank Huis eftersom kön var en sådär 2 timmar lång, men under en annan vistelse ska i alla fall jag dit.

Sammanfattningsvis kom vi fram till att Amsterdam är som en korsning mellan Berlin och London, fast i småstadsversion och Holländska är som en blandning mellan Tyska och Danska. Och nog hade jag nytta av mina tyskakunskaper. Jag kunde till och med förstå den holländska kommentatorn när vi kikade på Eurovision på hotellrummet.