30.11.10

Är nu äntligen klar med min tredje hemtenta. Denna gång var det Etnologi; folkdiktning och folktro. Det vill säga tomtar och troll, sägner och sagor. Det var en otrolig rolig kurs, men det är ju lite roligare att lära sig än att faktiskt bevisa att man har lärt sig något. Men nu kan hustomtarna gå och gömma sig för den här gången, imorgon ska jag till institutionen och lämna in skiten samt knalla till blodcentralen och pumpa ådrorna lite och på torsdag börjar vi på nästa moment.




29.11.10

Har idag betalat både hyran och telefonräkning och känner mig fattig igen. Men från och med januari får jag bostadsbidrag så då blir det 700 kronor extra i månaden. Det gillar vi!

Hittade för övrigt en underbar bild på Stina på mammas blogg så jag var tvungen att sno den.

I övrigt har jag tentaångest, köldskador, jullängtan och Stockholms- samt Närpesabstinens.



28.11.10 När första ljuset brinner...

Första advent och det är ganska stor mysfaktor med fluffig vit snö utomhus och ett stundande besök till kyrkan med adventskonsert. Och så ska vi julpynta korridoren senare också.

Men jag saknar ändå hösten. Det gick så snabbt. Hoppas vintern går lika fort så kan det bli vår snart också.




23.11.10

Min cykel krånglade förra veckan när jag skulle cykla till ICA Maxi. Kedjan hoppade av precis innan jag kom fram. Efter lite proböemlösning med pappa i telefon (och slutligen en vänlig själ som kom och visade hur jag skulle sätta tillbaka den) så ordnade det sig. Dock hoppade den ur ca 5 gånger på vägen hem igen. Nu visste jag dock hur jag skulle få tillbaka den, men det var sjukt irriterande.
Resultatet var i alla fall att jag blev arg på cykeln och har låtit den stå i kylan, dvs skamvrån, tills idag. (Har lånat Korridor-Tildas cykel ett par gånger under tiden). Men igår gick jag till skolan.
Och så nu, idag, tänkte jag ta och gå med den till cykelbutiken i Eriksberg. Men envis som jag är skulle jag nog testa om det gick att cykla på den. Och såklart, det gick ju som smort. Kom hela vägen till cykelbutiken och insåg att det nog bara är att cykla hem igen. Skamvrån gjorde nog susen ändå.


Hittade för övrigt denna bild från argalappen.se som suttit i en tvättstuga i Flogtsa:




22.11.10 Lite TV-serie reklam

Vi har fått en ny Micro till korridoren (sedan förra gick sönder och sedan kastades ut genom balkongen). Och det är jätteyay på det!

För övrigt började jag förra veckan att kolla på en ny serie. Being Erica. En kanadensisk serie som, så vitt jag vet, inte än har några planer att introduceras i Sverige. Vilket är lite synd, för den är sjukt bra och jag är fast i den. Har snart avslutat säsong 2 och säsong 3 håller på just nu i Kanada. Det kanske låter lite klytchigt och superlame, men det handlar i alla fall om Erica som efter misslyckat och missnöjt liv får chans av hennes nya terapeut att åka tillbaka i tiden och ändra sina regrets ett efter ett. Allt från High School, veckan innan, Universitetet till hennes bat mitzvah- Det tog nog bara två avsnitt och sen var jag fast. Me like alot!






21.11.10 HPatDHp1

(Harry Potter and the Deathly Hallows part 1)

Var och såg första halvan av "sista" Harry Potter-filmen med Tilda från korridoren och några av hennes kompisar. Den var fin. Och hemsk. Och jag dör lite av att det i sommar helt och hållet kommer bli end of an era när det inte blir nå mer Harry Potter. Och för att inte göra en allt för stor spoiler för de som varken läst böckerna eller hunnit se filmen började jag gråta lite när ett visst vitfärgat flygande fä dog. Jag visste ju att det skulle komma, men ändå.

Dock har jag kommit fram till att jag nog borde läsa om sista boken, för det är sjukt mycket detaljer jag har glömt. Grejen är den att när jag läste sista boken på engelska, då den kom ut, gick det liksom i ett svep. Sen bok fem kom ut har jag liksom även läst dem på svenska efteråt och då i lite långsammare takt samt fokus till detaljerna. Det blev liksom aldrig så den gången. Jag har inte ens köpt sista boken på svenska. Det får nog bli ett nytt projekt, så kanske jag inte blir så förbryllad under sista delen av filmen..

För övrigt har jag hela kvällen haft Harry Potter theme melody i huvudet och nynnat lite fint för mig själv.








Chrisitian the lion

Så sjukt underbart!!




Wulffmorgenthaler


Text: Lady Gaga hos bagaren en söndagsmorgon




18.11.10

I lördags for jag och Emma till Stockholm. Hann med tre museum, stadsbiblioteket, lunch med Frida och My och så lite kringstrosande i Gamla Stan. Mötte upp mamma på skeppsholmen och besökte Terakotta armén på Östasiatiska. For hem och åt middag och sen tog jag och Emma en kvällsfika på Café 60 innan hon skulle med tåget hem. Gemyntligt!

I söndags tog jag hand om Söt-Stina medan mamma var och sköttr Pudelklubbs-buisness. Packade lite nödvändigheter att ta hem till Uppsala. Efter middagen kom pappa och vi hämtade ner soffan från vinden och körde den till Uppsala. Hissen var såklart sönder så vi fick bära upp den hela vägen, men det gick bra. Inte för att vi umgik så mycket, men det var trevligt att vara med pappa ett tag. Det är nog tur att jag inte bor i Åbo, då hade jag träffat min kära lilla familj ännu mer sällan.

Måndag och tisdag var det föreläsningar. Resten av veckan är jag ledig. Så igår tog jag korridorskassan och cyklade till ICA Maxi och handlade diverse nödvändigheter till köket.

Idag ska jag och Tilda i korridoren till Blodcentralen och tömma venerna lite. och så ska jag till Ekeby och handla lite hundmat.

Lite kuriosa: Teracotta-statyerna var från början rikligt målade i olika färger. De hade fortfarande kvar mycket av färgen när man började gräva upp dem. Men så fort de kom i kontakt med syre började färgen blekna och försvann ganska snabbt. För övrigt, anledningen till att dynastin under den första kejsaren rasade samman var för att man erövrat så pass många folkslag och landsmassor att det fanns ingenting mer att erövra, så det rann lite ut i sanden.



11.11.10

Internet har legat nere på grund av snöovädret om drog in för tre dagar sedan. Vilket har varit lite störande. Cyklade för övrigt i blötsnö till skolan igår. Det var något av det läskigaste och koncentrationskrävande jag gjort på länge. Och idag fyller mamma år. Orkar inte uppdatera så värst om nåt annat, så jag bjuder på en tjuvlyssning istället:


McDonald's, Stockholm

En man ~35 pratar i sin mobiltelefon.
Mannen: Då ses vi vid sjutiden då? Bra, hej. Vänta, jag har ny kod. 6018 (mannen ser sig omkring och skrattar). Nu kan hela McDonald's min portkod. Det var nog på grund av mig vi fick byta. Jag gav den alltid till massa uteliggare för att jag tyckte synd om dem.




Måndagsmys

Somliga har fredagsmys och söndagsmiddag. Jag har måndagslyx.

Var på en kall med solig Novemberprommenad tillsammans med min nya vinterjacka, ett otroligt fult senapsgult Lacoste-pannband anno 80-tal och en liten lurvig pudel som heter Dexter. Det var mysigt. Och nästan lite varmt i solen. Handlade mat på ICA och var sjukt osugen på pasta så jag bestämde mig för att satsa lite:

  • Rotfrukter (Palsternacka, potatis och morot) + fetaost, kryddade med örtagård och kummin, lagad i ugn
  • Lite aubergine och stekta champinjoner nerörda i paprika/chili créme fraiche
  • Kokt haricot verts
  • Lite Créme fraiche Franska örter
  • Till det: tranbärsjuice

Fats speciellt lyxigt kanske det inte var egentligen eftersom alla åvanstående ingredienser ligger helt rätt i säsongen och är typ sjukt billiga. Denna måltid kostade ungefär 7 kronor. Men abitiöst kanske vi kan hålla med om att min middag var? Senare ikväll tänkte jag i alla fall kika på en film och äta lite glass också (men bara lite, för det är småkyligt i mitt rum).



08.11.10

Det är fan omänskligt att gå upp innan solen. Och det borde inte vara okej att vara tvungen att gå ut i 10 minusgrader när det bara är november.

Har haft föreläsning nu på morgonen och tänkte väl egentligen ta en powernap ett par timmar innan jag lagar lunch. Men nu så ringde Sarah i klassen just och behövde hundvakt ett par timmar. Så det blir en tidigt lunch nu och sen ska jag mysa med en liten pudel! Får ta och sova sen.



07.11.10

I höstmörkret finns det en del saker jag stör mig på:

- Idioter utan reflex som tycker att det är jättesmart att gå på cykelvägen i mörkret, och inte alls fattar vinken när man kommer cyklandes mot dem.
- Tanter/fruntimmer som inte sätter reflexväst/sele på sina ouppfostrade småhundar. Kom inte och skyll på mig när han gått och blivit platt.
- Cyklister som cyklar jättefort, utan lampa och tror att man ska se dem innan man är nära på att krocka. Och sen kollar de på mig som om det är jag som är idioten som har svårt att väja mig.
- Bilister överlag som både dag som natt tror att cyklister typ kan backa och bromsa på samma sätt som dem. Jag menar, krockar jag in i en bil blir det på sin höjd en buckla, krockar en bil in i mig får nog jag lite värre bucklor.

Framförallt tycker jag att folk i den här stan borde ha lärt sig cykeltrafikregler, något generellt i alla fall. Jag menar, det är ju inte direkt brist på varken cyklar eller cyklister i Uppsala...

Cykelparkering utanför centralstation



I övrigt är kvällarna ganska mysiga, bortsett från kylan då.



IKEA pepp!

I slutet av månaden (dvs när studiemedlet kommit) har jag planerat in ett IKEA-besök. Och jag är supertaggad!

KLIPPAN 2-sits soffa vit Bredd: 180 cm Djup: 88 cm Höjd: 66 cm Sitsdjup: 54 cm Sitshöjd: 43 cm Antal sittplatser: 2 styck
Steg 1 är att få upp vår gamla KLIPPAN-soffa som står på vinden hos mamma. Steg 2 är att införskaffa ett nytt vitt överdrag åt den.

LACK Sidobord svart Längd: 55 cm Bredd: 55 cm Höjd: 45 cm Max. belastning: 25 kg
LACK, ett svart litet soffbord

LOTS Spegel  Längd: 30 cm Bredd: 30 cm Antal i förpackning: 4 styck
Fyra stycken små speglar att sätta upp på insidan av dörren (tänkte mig lodrätt, så att det blir lite av en helkroppsspegel)

MALM Byrå med 6 lådor vit Bredd: 80 cm Djup: 48 cm Höjd: 123 cm
En vit MALM-byrå. Men det är mest bara önsketänkande, dock ska jag försöka hitta en vit basic sak på Blocket istället.

SIGNE Matta, slätvävd flerfärgad Längd: 90 cm Bredd: 60 cm
En tasmatta att ha i hallen (19 kr!)

ERIKSLUND Tavla  Bredd: 72 cm Höjd: 32 cm
En liten billig med trevlig tavla så att badrummet inte ser så tråkigt ut

BESKÅDA Gardinstångset svart Min. längd: 120 cm Max. längd: 210 cm Max. belastning: 5 kg
En billig random gardinstång så att jag kan hänga upp mina gardiner nångång

KVART Golv/ läslampa röd Höjd: 120 cm Fotdiameter: 18 cm Skärmdiameter: 8.5 cm Sladdlängd: 250 cm
En golv/läslampa





Sentimental

Jag fick plötsligt en fruktansvärd saknad av Scrollan. Jag kan bara höra hennes tassar mot golvet, hur hon ökar farten för att hoppa upp i sängen. Hur hennes päls känns mot handen och mellan fingrarna. Hennes lilla försiktiga tass mot handen när hon gör high-five och hennes förväntasfulla blick efter en godbit. Hur hon klättrar på benet och piper till för att tigga mat när vi sitter vid middagsbordet. Hur hon värmer i knät där hon prompt ska ligga. Hur hon morrar till när hon placerat sig på huvudkudden och jag försöker flytta lite på henne. Älskling.

När ska det sluta göra så ont?




04.11.10

Har långhelg. Emma och jag for till Gamla Uppsala och kikade på vikingalämningar. Eller rättare sagt, Gamla Uppsala museum om vikingar och en liten glimt över kungshögarna. Det var soligt men rätt så kallt så vi orkade inte riktigt promenera runt området, vi tar det igen till våren. Vi gjorde en visit i den gamla medeltidskyrkan och åt lunch på Odinsborg. En ganska gemyntlig utflykt.




01.11.10

Jag åkte som sagt till Stockholm i torsdags. Åkte till Jarlaplan och mötte Amanda. Det kändes ganska naturligt egentligen att befinna sig i skolan, bara det att jag inte såg ett enda bekant ansikte och ettorna var fulare än någonsin. Men annars var det ganska kul. Vi gick i alla fall till Panini och köpte varsin latte, i mitt fall vanilj. Hon gav oss våra lattar och Amanda tar och öser ner två rör socker i sin innan jag hinner smaka på min latte och upptäcka att vi fått fel. Så jag har alltså en latte utan vanlij och Amanda har nu en vaniljlatte med sötma gånger hundra. Vi fick i alla fall två nya lattar (fast vi sa att det bara behövdes en eftersom Amanda bara kunde ösa ner socker i "min" latte). Så vi fick alltså en gratis. Vandrade lite på stan, Amanda skulle köpa en bh men det blev jag som köpte en tröja på rea istället. Väl hemma blev Stina helt till sig när hon insåg att jag var där. Fick underbart god middag och upptäckte att mitt rum inte längre var sig likt då mamma tagit över det.

I Fredags var jag på långprommenad med hunden, sen plockade mamma upp mig och vi for på shopping i Kista. Lunchade grekiskt på food courten. Mamma var snäll nog och betalade för två par skor, en kaffeburk och ett par strumpbyxor åt mig. Fick ju som jag sagt tidigare bidrag av pappa och investerade i en vinterjacka. I övrigt blev det en klänning, en kofta och en kjol till mig själv + tröjan från dagen innan. Fikade gjordeb vi sen också. Gjorde inte så mycket på kvällen, kollade idol och träffade Ruffsi vid 7-eleven.

I Lördags var jag ute med hunden på en långprommenad till och rensade ut lite kläder och så. Packade en större resväska och for in till stan för att träffa Frida. Fick mig en gratislatte på Panini och gjorde henne lunchsällskap. Skulle sen handla på Butterick's. Grejen var bara den att det var in till affären. Det gick ju relativt snabbt, kanske tio minuter. Problemet var inne i butiken där det tog mig 35 minuter i kö för att komma till kassan. Köpte vit ansiktsfärg till Ellinor och fejkblod till mig själv. Skyndade mig sedan till tåget och mötte Ellinor vid bussen i Uppsala. Vi åt pizza och sminkade oss samt skvätte blod i halva mitt badrum (det ser ut som om det skett en liten massaker där inne). Drog på halloweenfest i Annikas korridor här i Flogsta.

I Söndags gjorde jag typ ingentiing. Tvättade bort diverse blodfläckar från mig själv och badrummet.

Idag
har jag haft föreläsning kvart över åtta i morse. For hem och lagade en ambitiös lunch och sen har jag bestämt mig för att det är laundry day. Har i princip inga rena handdukar eller baskläder. Fyllt två maskiner och ska snart ner till tvättstugan och stoppa i torktumlaren. Sen tänkte jag vara ännu mer produktiv och städa + dammsuga.