27.10.10 Part two

Jag borde åkt till Stockholm redan idag egentligen. Ända sedan jag kom hem från tentamensraporten har jag suttit och fösökt fördriva tiden och önskat att det ska bli torsdag morgon så jag kan sätta mig på tåget nångång.

Emma i klassen råkade försäga sig för nån tag sen att hon hade en blogg men vägrade tala om vad den hette så jag kunde kolla in den. Så som den no-lifer jag varit idag ägnade jag mig en kvart av min tid till att leta upp den. Sagt och gjort. Fast det var inte så spännande egentligen. Dock fick jag se lite bilder från diverse utflykter och klassfester jag inte sett förut.

Bland annat rotade jag fram denna från Emmas och min "turist-dag" här i Uppsala:

Kan även tala om (och sno den lilla historiebeskrivning Emma hade i sin blogg), att dessa kanoner belägna vid Uppsala slott är riktade mot Domkyrkan för att Gustav Vasa hade en lite dispyt med dåvarande biskopen och ville prove a point.

Nu ska jag slösa på vatten och värme och ta en låång dusch. Sen ska jag kika ett avsnitt CSI NY och krypa till kojs.27.10.10

Har fått tillbaka (och klarat) första tentan samt lämnat in tenta nummer två. Deadline är egentligen på fredag så nu tar jag långhelg. Åker till världens vackraste huvudstad imorgon och hälsar på familjen ett par dagar. Eller, framförallt kära lilla mamma och hunden. Åker dock tillbaka redan på lördag och taggar till för Halloweenfest.

Klart slut hej24.10.10

Det är ju tur att man kan göra soppa på en spik i alla fall. Jag kanske inte äter sådär överdrivet varierande kost, men gott är det i alla fall. Kände mig för övrigt sjukt duktig idag när jag i mörker, snålblåst och regn fick mig till att cykla till ICA Maxi. Så nu kan fantasin flöda i matlagningen, åtminstonde i en veckas tid.

Man kan göra mycket på ganska lite, ändå

För övrigt har jag världens snällaste far. Han ringde mig idag och kom med ett ganska väntat besked, nämnligen att månadens telefonräkning är ganska fet. Dock var han gullig nog och föreslog att han betalar den åt mig så kan jag köpa en ny vinterjacka för pengarna istället. Underbara pappa!Ost- och vinkväll

Igår kväll tyckte jag, Ellinor, Sofie, Emma och Paulina att vi skulle vara sådär lagom sofistikerade och lyxade till det med Ost- och Vinkväll at my place. Vi gjorde egen pizza till middag också. Gemyntligt! Dock blev det kvar en jädrans massa ost och kex, så vi får nog köra en repris vid ett senare tillfälle också.

23.10.10

Det är synd att man är fattig. Annars skulle jag nog bli fattig i alla fall, för det finns så sjuukt mycket saker jag vill köpa nu till hösten/vintern. Framförallt en ny vinterjacka, och bara den kommer att ruinera mig. Men utöver det finns det typ tuuusen accesoarer jag bara kan tråna efter. Och ungefär lika mycket kläder.

Ett urval av vad jag vill ha:

Vintage Leather Satchel
Satchel bag från Topshop ca 400:- | Långa skinnhandskar 299:-


Naturvit cardigan från H&M 299:- | Knytskärp 199:-
Ankle boot
Konjaksbruna skinnhandskar 199:- | Svarta boots från Dinsko 699:-


Om vi nu plussar ihop den här lilla delen med en ny vinterjacka är vi uppe i ungefär 3000 kronor. Och vi skulle väl egentligen vilja lägga till saker för ett x antal 100-lappar. Så plussar vi på hyran och telefonräkning så har jag bara 1000 kronor att leva på för en hel månad. Så det är synd att man är fattig.
Eller... framförallt är det synd att det inte finns några bra secondhand-affärer i den här stan. Och i min kära huvudstad så finns det så bra secondhand att det skulle bli dyrare ändå.All makt åt Tengil - vår befriare!

Fick andra hemtentan igår och har idag suttit och diskuterat frågorna med Emma i flera timmar. Nu ska jag bara renskriva anteckningarna på datorn och sen är jag i princip klar. Och bara sådär fick man 10 dagars ledighet. Vi kan väl kalla det för höstlov då.

Hittade för övrigt den här idag vilket jag tyckte var lite humoristiskt:

Inside joke

Ska ut på Norrlands med klassen ikväll. Sitter och fördrinkar hemms hos mig.
R: - Oj, klockan är halv nio. Vi dricker upp det vi har och sen drar vi.
E: - Ja... Fast jag tycker typ att det var trevligt att bara sitta och prata med dig17.10.10

Beskrivning över helgen:

Fredag: Fösta föreläsningen på en å en halv vecka. Jobbigt att kliva upp på morgonen men annars rätt lugnt. Köpte tvålkopp på Claes Ohlsson. Stockholmsbesök av fröken Lund och partyparty på kvällen. Ganska så awsome.

Lördag: Två inte så överdrivet pigga brudar, dvs fröken Lind och fröken Lund fick sig inte till att äta frukost. Men efter en väldigt mysig höst- och stadsprommenad fick vi i oss en otroligt god lunch på Öfre Slotts Café. Strosade runt och kikade på diverse turistiga saker. På kvällen kikade jag på film med Paulina. Rätt så gemyntlig dag.

Söndag: Har inte gjort någonting vettigt överhuvudtaget. Tänkte börja läsa min bok men fick mig aldrig till det. Kikade på alla avsnitt ut nya säsongen av Vampire Diaries och sen föreslog Paulina en prommenad. Det var mysigt, och så fick vi se våra surroundings också. Efter det fortsatte jag att göra oviktiga och helt meningslösa saker och nu tänkte jag krypa till Kojs.
-

Jag tror det blev höst
08.10.10

Flyttat in i Flogsta nu i alla fall. My hjälpte mig att få upp det nödvändigaste i tisdags och så hade i en heldag på IKEA också. Det var roligt. Resten får jag upp imorgon.

Har hemtenta nu och är "ledig" till och med onsdag, så det är soft. Och ikvällk ska jag och Paulina laga middag tillsammans. Fredagsmys!

Har pratat i över en timme i telefon med Crista idag också. Oj, lilla damen vad jag saknar dig. Och vi har sådär lagom storslagna planer också. Typ julshopping i Stockholm och Interrail i sommar. Det ser jag frasm emot.

Men nu ska jag vara lite duktig och typ diska en massa disk jag har samlat i högar, gå till ICA och handla inför middagen och sedan tänkte jag dra ut på en höst-prommenad med lilla Elias EOS.

Over and out