27.09.10

Jag orkar inte uppdatera så farligt. Men jag kan berätta lite kort om fredagen.

I fredags var vi lediga så jag och Emma bestämde oss för att vara sådär lagom kulturella och turistiga och gå på ett antal museum och utforska stan. Det blev Gustavianium, Uppsala Slott och skattkammaren i Domkyrkan. Inte bara det att det var sjukt intressant, utan vi hade äran att få en riktigt fin höstdag. Ungefär 19 grader, solsken och helt underbart brandfärgade träd. sedan satt vi på en söt liten innergård och fikade. Och eftersom vi vandrat runt på slottet och kikat på lite reliker från kungligheter blev det en bit drottningpaj till latten. Bra dag!



För övrigt saknar jag Elias så fruktansvärt mycket att jag blir galen. (Elias är, för er som inte vet, min kära EOS: dvs min kamera.) Jag vill bara fota allt! Hösten är som sagt min favoritårstid. Jag är livrädd att hösten ska hinna ta slut tills på torsdag då jag återser honom. Vilket den knappast komemr att göra, men ni fattar. Men det är väl lite så, att när man absolut inte har tillgång till en kamera så ser man allt ur just de perspektiven. Och jag vill bara gå på prommenad hela tiden, men det känns så meningslöst utan kamera, jag kommr bara få psykbyt.

Lite gamla höstbilder från förr nån gång








23.09.10

I tisdags tog jag en sväng till Flogsta för att skriva på mitt bostadskontrakt. Fick i samma veva veta att jag får tillgång till rummet redan på kvällen den 4 oktober. Men troligtvis flyttar jag inte in förrän dagen efter. och söta My ska hjälpa mig med flytten. Yay! Passade på att träffa Paulina när jag ändå var i Flogsta och chillade där i ett x antal timmar. Vi åt chinesefood och fyllde i senaste Dermoshop-katalogen. Pratade en del strunt och såntdär trevligt.

Igår hade vi bara seminarium. Klassen blev bjuden hem till Sara på lite förfest för att sedan dra ut på någon nation. Det var trevligt om än lite spårat. Efter att ha varit på Norrlands nation i cirka en halvtimme fick Emma för sig att vi helt plötsligt skulle dra. Hann med lite diverse äventyr innan vi slutligen kom hem till Emma.

Vaknade och gick upp något motvilligt imorse. Kände oss sådär lagom fräscha och for till MAX och åt frukost/lunch innan vi drog till dagens Seminarium. Ungefär halva klassen var allt annat än i piggaste laget, men seminariet gick ganska bra ändå. Knallade runt på stan med Emma. Tände ett ljus i domkyrkan och drack chailatte på Svenska kyrkans Café. Har för övrigt planerat lite med My ang. min flytt och kikat på blocket + IKEAs hemsida efter billiga och behövliga möbler. Jag vill flytta nunuNU!

Imorgon blir det sightseeing i Uppsala, för att ha någonting vettigt att ägna sig åt på sin lediga dag.




19.09.10 - Val 2010

Idag drog jag till Solna Centrum och köpte nya skor med Johanna. Passade på att utnyttja valhetsen och plockade på oss gratisgrejer på valstugorna. Lite moderatkaffe, sossebananer, centerbullar och en miljöpartidisktrasa.

Kilade hem och gick till vallokalen med Mamma för att rösta. Sedan hjälpte jag till något med middagen och dukade lite fint. Mamma hade bjudit in Greta att äta middag med oss också. Åt mig sjuukt mätt (man vet ju aldrig när man får mat nästa gång, såhär i studenttider) och drog sendan till centralen för att åka tillbaka till Uppsala.

Och nu sitter jag här och följer valvakan. Helt ärligt bryr jag mig inte så mycket hur det går förutsatt att SD inte kommer in i Riksdagen. Men just nu ser det ganska dåligt ut.


Såhär i slutspurten fann jag och Johanna vad Miljöpartiets starkaste valfråga går ut på:

Johanna och jag spanar in i miljöpartiets valstuga för att se om de har någonting spännande att bjuda på
Miljöpartist: - Kan jag hjälpa till med nåt?
Johanna: - Aaa, näe... vi kollar bara om ni har nånting gratis
Jag: - ÅÅÅH! De har disktrasor! Jag har ingen disktrasa hemma! Kan man få en disktrasa?
Miljöpartist: - Jamen det är klart att du kan få!
Johanna: - Jag vill också ha en disktrasa!
Miljöpartisten räcker fram två disktrasor till mig och en till Johanna
Jag: - Gud vad bra! Jag som verkligen behöver en disktrasa!
Miljöpartist: - Det är det vi är till för!




15.09.10

Veckan som gått...

Var tvungen att flytta ut från mitt tillfällig boende ons-sön förra veckan. Sjukt trögt. Tur att jag hade museibesök i Stockholm tors-fre. På lördagen däremot var det kulturnatten i Uppsala och vi hade en uppgift ang den kvällen. Trodde inte att jag kunde åka förrän på eftermiddagen nångång då Paulina smsade och sa att jag kunde få sova i hennes studentrum. Underbart! Var på fika med Amanda i stan för tillfället och for direkt hem efteråt och packade alla nödvändigheter och for.

Kulturnatten var jättemysig. Träffade Miia och Noora och deras två nya rumskamrater + Emma och Hanna från klassen. Avslutade kvällen på GH nation med några välförtjänta öl. Hittade efter några om och men fram till Flogsta och Paulinas studentkorridor.

På söndagen satt jag och kollade lite How I Met Your Mother på datorn tills Paulina kom hem. Vi gick och åt på en pizzeria i närheten och handlade mat. Skulle hitta ett hyllplan åt henne i ett av kylskåpen i korridorens kylskåp men möttes av en vidrig syn. Hälften av maten i kylskåpet var antingen sjukt möglig eller utgången sen alldeles för många månader tillbaka. Så vi utförde en storrensning. Fick ett tomt hyllplan och tog ut det för att diska. Det var sjukt vidrigt! Dock tror jag inte att min korridor kommer vara så fasligt mycket bättre. Eftråt satt vi och pratade et tag innan jag tog väskan för tt checka in och få tillgång till huset igen. Gick och handlade mat på Konsum och kröp till kojs ganska direkt efter att jag kommit hem.

I Måndags gick jag med några från klassen och åt lunch å Norrlands. Blev sedan middag på Subway. Dåligt. Men det blir sista gången den här veckan. Jag har mat så det räcker för både lunch och middag i över en vecka så jag får hålla i pengarna nu.

I tisdags gick jag med Ellinor från klassen på stan lite efter föreläsningen. Köpte lite nödvändigheter som nytt balsam. På kvällen följde jag med Vajan (damförening på Norrlands) på barrunda. Stannade bara en liten stund för att orka imorgon (och inte slösa så mycket pengar). Men det var trevligt.

Och ikväll kommer pappa upp med cykeln och lite saker jag glömde plocka med mig i helgen. Sedan ska jag ut en sväng med klassen. Orkar egentligen inte följa med men tänkte vara med en liten stund i alla fall. Har i alla fall bara tagit ut en hundring och tänkte lämna kortet hemma. Men det kan nog bli trevligt, vi känner ju inte riktigt varandra än så det är väl rätt bar att vi hittar på saker.



10.09.10

Fick just vetskap om att jag har blivit erbjuden en studentbostad från och med 1:a november. Underbart. Så nu är jag bara bostadslös Oktober månad. Jag kan eventuellt få flytta in tidigare, jag ska ringa nuvarande hyresgästen imorgon. Dock är rummet i Flogsta, vilket kanske inte är mysigaste stället att bo på, men hellre det än ingenting alls.

Har dessutom lämnat in mammas gamla cykel på service idag, så Uppsala-livet börjar ta sig. :)

Sernanders väg i Flogsta




Tjuvlyssnat.se

Medborgarplatsen, Stockholm

En pappa ∼35 med två barn ∼5 efter sig skyndar sig fram till Miljöpartiets valstuga.
Pappan: Hej, snälla, snälla säg att ni har några ballonger! Mina barn går omkring med Folkpartiet-ballonger, jag kan inte gå hem såhär!




09.09.10

Åh, jag vill ha höst! Riktig höst! Med lite halvruggigt väder och färgskiftande löv. Mysiga koftor och kraftiga höstboots. Mössor och nya skinnhandskar. En kopp te nermysad i en filt framför tvn med regnet smattrandes på fönstret.



I'm all alone and I need you now

 




Höst

Tyckte det var dags för höst nu och ändrade blogglayouten därefter.



Hon fattas mig





07.09.10 My precious poodles

Satt och kollade i Uppsala Nya Tidning efter eventuella annonser om bostad. Dock utan resultat. Men - jag hittade ytterligare en anledning till att jag (helst) skulle vilja ha en lägenhet. Ett par behövde hundvakt till deras Dvärgpudel när de eventuellt reste bort nångång. Myys. Det skulle jag lätt ställa upp på, no doubt. Om man ändå hade ett boende.

(Den underförstådda meningen med detta inlägg är alltså att jag saknar Scrollan. Älsklings kärringen <3)



07.09.10

Mina rumskamrater har fått ett något mer permanent boende och lämnar mig imorgon. Buuh. de har fått ett boende i Gamla Uppsala där en man hyr ut hela sin undervåning i sin jättestora villa till kvinnliga studerande. Det bodde redan två personer i varsitt rum där och Noora och Miia ska bo tillsammans i ett större rum. Dock hade han ett till rum som höll på att renoveras för tillfället, men de skulle fråga om jag kunde flytta in i det. Gärna from 1 Oktober då jag måste flytta ut från vår lilla stuga tills dess. Men som vanligt letar jag bostäder frenetiskt varje dag, och det går sådär.

Imorgon har jag bara seminarium på morgonen. Tänkte gå på en av Norrlands kvinnoföreningars intromöte med Paulina imorgon på eftermiddagen. Sen blir det nog att åka till Stockholm i ett par dagar. Vi ska besöka både Etnografiska och Nordiska museet i Stockholm tors fre, så det blir ju lättast att sova hemma, liksom.

Kvällen har spenderats med en liten prommenad och inhandlande av fika + godis. Lite utflyttningsmys, så att säga. Vi drack te och kikade på Idol-uttagningarna. Nu blir det hopp i duschen och sen sova!



06.09.10

Långlunch. Hade första föreläsningen till 10 och nästa börjar 14:15 så jag gick hem med förhoppningen att äta lunch, ladda ner True blood, Sova lite å sen kika senaste avsnittet innan jag gick till nästa föreläsning. Men näädå, då har det såklart inte kommit ut ett nytt avsnitt. Och all mat kändes helt plötsligt ointressant. Så nu blir det bara att sova. Kanske klämmer i mig en smörgås innan jag går sen. Hata HBO. Och nudlar.




05.09.10

Som sagt, jag vaknade igår morse och hade så sjuuukt ont i foten att jag knappt kunde gå till badrummet. Och hungrig var jag. Och långt till Konsum, iaf för en utan förmåga att ta sig fram. Pappa var dock en räddande ängel och kom och hämtade mig. Åt gooood middag hos Mamma och fick sova i en stor och mjuk säng igen. Johanna kom förbi idag och vi gick och fikade. Eller rättare sagt: haltade fram, sakta men säkert. Packade nödvändigheter såsom kläder, påslakan, en extra kudde och så vidare. For till Coop och handlade med pappa och fick sedan skjuts upp igen.

Har suttit och samtalat lite med mina roomates och ska nu halta till duschen och sedan sussa. Börjar kvart över 8 imorgon och med ett handikapp som jag har tar det typ en halvtimme att gå. Sjukt trögt. Och jag ska till Ekonomikum, vilket jag aldrig varit vid förut så jag hoppas jag inte går vilse.



04.09.10

Vi hade nollning igår med barrunda. Och jag med stukad fot. Det var lite jobbigt när vi var tvugna att springa runt mellan alla olika nationer, men efter några öl gjorde ju foten inte lika ont längre. Och på vägen hem orkade jag helt enkelt inte halta mig fram genom stan så jag gick med hela foten, fastän jag visste att jag skulle ångra mig då jag vaknade. Och OM jag gör! Det gör så sjukt ont i min fot nu att jag skulle föredra att hugga av den. Herre min gud.



02.09.10 Part two

Kvällen har ägnats åt lite nödvändiga studier, Facebook samt Brämhults Apelsin och Jorsgubbsjuice. Nu blir det att sova! Får se hur bra det går i mitt nya lilla hem.

Imorgon har jag en föreläsning på morgonen och sen ska jag hitta något lämpligt att inhandla för min Ninja-utstyrsel. Sedan ska vi fixa oss varsin nyckel, fick vi vetskap om idag att det gick att ordna. Awsome.

Nattinatt


Min bästaste bästa vän just för tillfället



02.09.10

De senaste dagarna har varit sjuukt jobbiga. Att pendla mellan Uppsala - Stockholm har tagit på krafterna, både fysiskt och psykiskt. Jag har varit nära till gråt typ varje kväll av ren utmattning. Inte bara att det inte riktigt finns någon rutin, resorna är långa, föreläsningarna och texterna att läsa in, utan det har varit så mycket intryck och grejer också. 

Har i alla fall fått tag på ett tillfälligt boende nu för september månad, så det är jätteskönt. Bor i en liten stuga tillsammans med två Finska tjejer. Vi har ju sovplats, kokvrå och badrum så det är egentligen inget att klaga på. Vi har till och med en liten altan. Och en TV.

Imorgon har min klass Nollning och vi är uppdelade i tre grupper. Jag är Team Ninja så jag måste väl köpa en svart mössa att klippa hål i eller dylikt imorgon. Och hopefully så lär jag känna min klass imorgon, vilekt jag inte gjort än.