18.06.12

Har haft en helt fantastisk helg, jag tror faktiskt jag kan leva på den ett bra tag. Tänker inte gå in på detalj, men jag kan ta det i stora drag.

I fredags gjorde jag inte så djävulskt mycket, chillade lite med Tilda och städade lite halvt i rummet. Dalmasen kom framåt kvällen sådär mitt i EM-matchen mellan Sverige-England. Vi fick snällt se färdigt den innan vi kunde göra nåt annat. Hade ju faktiskt lovat utgång med både Zäta och Paulina innan Mikael bestämt att han skulle göra en visit, så vi fick helt enkelt pallra oss till Bryggan. Riktigt trevlig kväll, fastän jag var nästintill nykter. Sent blev det också.

Gick upp jävligt sent i lördags, tror inte jag var uppe ur sängen förrän vid tre kanske. Men det regnade och var eländigt, så jag hade inte riktigt lust. Vi hade tänkt göra en liten utflykt eftersom herrn hade bil, men bakis var vi och vädret var bedrövligt. Men vid 5, halv 6 snåret kikade solen fram och vi for på en liten impulsutflykt. Hamnade inte längre än till Gamla Uppsala och Tunåsen, men det var faktiskt riktigt fint! Snorblöta var vi efter att vandrat runt där på den Uppländska slätten, för vi hade ju förstås helt fel kläder och så hade det ju faktiskt regnat hela jävla dan. Men fint var det med kvällsolen på den regndroppsprydda åsen. Jag hade ju såklart glömt att ladda kamerabatteriet så de finaste vyerna fick jag helt enkelt inte lov att dokumentera. Vi träffade i alla fall lite får och kossor som stod på grönbete, helt sjukt söta små lamm! Men lammen hade en övervakare i form av Psycofåret som bräkte som en jävla galning och var sådär allmänt hotfull. Jagade upp oss på kullen gjorde han också efter att demonstrativt stått och markerat sitt revir. Bokstavligt talat. Såg dock väldigt kul ut när kossorna först och hela fårflocken kom gåendes på led efter oss på stigen. Myspys. Fast lite läskigt. Efteråt körde vi pensionärsshoppingen och handlade på MAXI, åt tacos och kikade film. Watchmen i directors cut, vilket resulterade i 3 timmar. Något för långt om du frågar mig, för SÅ jävla bra var den faktiskt inte. Somnade halvt kollandes på filmen med en riktigt jävla matkoma, tacos är fan inget att leka med. Summering oavsett: Bra dag!

Igårkväll for herrn hem och idag har jag umgåtts med Hanna halva dan. Gemytligt!


15.06.12

Förra helgen var typ sista riktiga utgångshelgen för den här sommaren. På ett sånt där upsaliensis vis, alltså. Erica, jag, Mikael, Moa, Zäta och Nigel körde förfest på bryggan vid ån innan det blev Bryggan på Snärkan. Spårade väl lite sådär lagom.

Mikael for hem till Dalarna i söndags, och sen dess har jag i princip varit själv i korridoren. Katie och Bekzhan/Kirgis var i Riga respektive Italen, så de har inte heller varit hemma. Men jag har hängt lite halvt med Nigel i korridoren mitt emot. Och så har jag ju roat mig med sommarkurser, shopping, grillning och så styrelsemöte med HUS. Så helt ensamt har det ju inte varit. Båda utbytesstudenterna kom hem igår, men Katie for hem till England imorse och Krigis åker imorgonbitti. Nigel for idag också, men vi tog och käkade frukost ihop. Och så fick jag en röd jacka i avskedspresent också. Nån random tjej som glömt kvar den i hans rum nån gång, men den var faktiskt riktigt fin. Dessutom i rätt storlek. Så det tackar vi och tar emot!

I onsdags var Zäta förbi på lite brödbak. Vi bestämde att vi skulle göra det där jävla morotsbrödet för ett halvår sen, och nu blev det till slut av. Sjukt gott var det i alla fall. Och så igår fyllde Paulina år, så vi var ett litet reducerat gäng som grillade och blev bjudna på en fantastisk god halloncheesecake som födelsedagsbarnet själv knåpat ihop! Tänkte slänga upp lite bilder sen från kvällen, men orkar inte koppla in kameran i datorn just nu.

Idag käkade jag som sagt frukost med Nigel, sen har det blivit lite korridorsstädning och så umgänge + skitsnack med Tilda i solen. Dalmasen kommer hem över helgen nu snart, så just nu tänkte jag ta och läsa "Deadlocked" lite innan han kommer.


Och vill bara nämna fina Finland förstås. Saknar er.

EDIT: Bilder från Paulis födelsedag


Glad Thea. Och så dubbelt upp med Torres såklart!Cykeln är såklart också med, vi är ju ändå i Uppsala.


Superkul att grilla, vet ni
01.06.12 End of an era

Första juni. Det vill säga första dagen på sommaren. I år välkommnar juni oss med regn och rusk, vilket är lite mindre mysigt. Framförallt när man nu äntligen kan pusta ut och helst bara vill liga utomhus med en efterlängtad bok. Men det lär jag ju ha hela sommaren på mig att göra, visserligen.

I övrigt bidrar månadsskiftet med en hel del utflyttningar. Thea och Fredrik håller just nu på att plocka ihop sitt pick och pack för att lämna Flogsta för Observatoriet. Camilla och hennes Fredrik flyttar ockå till sin nya lya på Rackarberget den här helgen, liksom Alexander som flyttar längre upp på samma gata. Själv har jag i veckan sagt upp mitt rum, men får njuta av höghusen hela två månader till!

Nu ska jag inte vara sån, men det känns verkligen som om saker och ting kommer ändras ganska mycket i och med den här sommaren. Halva klassen är antingen färdiga med sina studier eller flyttar utomlands ett par terminer. Jag lämnar Flogsta och därmed också alla sköna utbytesstudenter och dessutom har jag ingen aning om vad jag hade tänkt läsa till hösten. Höstterminen känns minst sagt lite läskig, ändock lite spännande. Vi får se helt enkelt, först får det bli en jävla lång och ensam sommar i Flogsta!


Thea, Flogsta höghus, sol och Kvalborg 2011