31.05.12

Uppsatsen lämnades in i fredags. Efteråt hade Etnografernas nya styrelse Styrelsemöte i Ekoparken. Lite vin och lite chill. Fröken Camilla kom förbi en sväng sen också. Och så blev det ju lite utgång på Snärkan efter det, förstås.I lördags var jag helt jävla ärkebakis. Träffade herr Eddi Porthman en sväng på stan. Det fick sig ett abrupt slut i och med att min bakfylla gjorde sig plötsligt påmint och jag helt enkelt fick åka hem för att inte riskera att spy ner halva Uppsala. På kvällen var det årets mest satsiga Flogstafest, med Full moon party-tema. På grund av mitt illamående tidigare på dagen blev det en nykter kväll, men en rolig sådan för det! Var väl som en Flogstafest är som mest, tills dess att klockan började närma sig 4-snåret.

Av någon anledning förflyttades takfesten till hus 6 våning 3. Och av någon anledning var det ingen boende i korridoren mittemot som ens var där. Att säga att det spårade är nästan en underdrift. Jag, Mikael och ett par till satt i vår korridor och försökte hindra folk från att komma in och trasha även hos oss. Vid bedtime såg vi till att blockera frysrumsdörren med sofforna. Låste både balkongdörr och rumsdörren. Vilken förmodligen var en väldigt bra idé. Morgonen efter fanns nämnligen inte en enda möbel kvar i den andra korridoren. Samtlig inredning låg och myste på asfalten nedanför balkongen. Det vill säga två soffor, lite bord, en tv, micro, hela köksmöblemangen, köksluckor, grillen, en spis och så ett kylskåp full med mat. Snacka om att grabbarna var bittra.

"Det var ju tur att jag inte storhandlade på ICA igår för 400 spänn.. nej men vänta, det gjorde jag ju!" - Eric

"Hey guys, wanna come over to my corridor and watch a movie? No wait... the TV is down there... Maybe we could make some dinner instead? No wait... the kitchen is down there..." - Nigel

Förresten, nu ljög jag. De slängde faktiskt inte ut allt. Soporna hade de faktiskt snällt lämnat kvar. (Misären går att se lite tydligare genom att klicka på bilderna)

Opponering på måndagen följt av Upplandschill med klassen. Emma och jag passade också på att hälsa på allas år Osman när vi ändå var i närheten. Tisdagen bjöd på en jävla massa shopping, fika med Nasha och slutligen vin/film/tjejkväll med Ania och Katie i korridoren. Och igår fick jag för mig att mitt rum behövde en rejäl storstädning. Sagt och gjort: skurade, tvättade, dammade och damsög varenda vrå. Allting luktar såpa men helt sjukt fräsht blev det! Nästan så jag inte känner igen mig... På kvällen dissade jag och Emma klassens middag på Snärkan och körde en egen middag på Wärmlandskällaren istället. Både varmrätt, efterrätt och en vinflska tyckte vi att vi förtjänat. Sjukt mysig och välbehövd kväll! Känns bara så sjukt att terminen är slut, och då blir man sådär melankoliskt sentimental. Men det kan man också behöva ibland.Hej sekelskifte!

Jag vet att jag typ spammar med Folkdräktsbilder. Men det är mysigt! (Vårbalen var fantastisk!)
Det går bra nu.

Hej C-uppsats! Jag tänkte att du kanske kunde ta och skriva dig själv. För jag gillar inte dig och vill inte ha någonting att göra med dig. Så snälla, gör oss båda en tjänst och sköt jobbet själv!

Tack!Min blogg handlar typ om min studieångest. Jag ber om ursäkt för det. Men mitt liv handlar om studieångest. Jag har en elak jävel till C-uppsats som jag inte finner något engagemang för överhuvudtaget. Preliminära slutmanusinlämningen idag bestod för min del snarare av ett kladdigt utkast. En vecka kvar nu. Supertaggad. Verkligen.

För att fira eller sörja hur det blir så har jag nu beställt hem senaste boken i Sookie Stackhouse-serien som släpptes för några veckor sen. (Hade helt glömt bort!) Och så kan man ju tagga för ny säsong av True Blood snart också.
17 maj

Idag är det en viktig dag. Jo, förstår ni, det händer åminstone fyra viktiga saker idag. Jag tänkte att jag tar dem i omvänd ordning:

4. På fjärde plats har vi inget mindre än Kristi Himmelsfärd dag, dagen då Jesus lämnade jorden! Bara en sån sak!

3. 17 maj är även Norges nationaldag. Och visst ska man fira att våra lusekoftebröder slapp undan Sverige där nångång för länge sen. Självständighet är ju alltid kul, liksom.

2. Uppsala Pride för alla. På IDAHOT-dagen dessutom. (Det där är nog två punkter förresten, International Day Against Homophobia and Transphobia i sig är ju också värt att fira). Men, eftersom så kallade "Uppsala Pride" vill ha vänsterfest på lördag dit alla inte är välkomna stödjer vi ju självklart en betydligt mer gemensam tillställning arragerad av LUF. Och den är idag.

1. Och ABSOLUT viktigast av ALLT. Det är....wait for it.... min NAMNSDAG! Så det så! Sjukt häftigt! Men så är ju både jag och mitt namn rätt awesome också. (Om jag får säga det själv, alltså)

Flaggor är skoj!

Och sen, att inte glömma: Städsexa på Norrlands ikväll. Det är mycket nu hörrni.

 
14.05.12 Moving on

Bästa Flogsta,
Jag har nu kommit till en punkt där jag insett att det är dags för mig att gå vidare. Sernanders väg 6:3, det är inte du, det är jag. Jag vill uttrycka min eviga kärlek för dig, kära 6:3. Du kommer alltid ha en särskild plats i mitt hjärta. Dessvärre har jag nu stött på Studentvägen 16:3 och känner att jag måste gå vidare i mitt liv, börja på ett nytt kapitel. Vill ändå tacka dig 6:3 för två fantastiskt underbara år. Kontraktet skrev jag på idag, så nu finns det ingen återvändo, även om jag inte sagt upp mitt nuvarande än. Men i augusti så förvinner jag. Jag vet inte än om jag tagit rätt beslut, det återstår att se. Oavsett så vill jag att du ska veta att du är speciell!

Med all kärlek
Rebecca


Älskling
Och bara för att det är roligt att leka sekelskifte(Fast då ska man inte se såhär glad ut. Vi försökte se seriösa och allvarliga ut. Men resultatet blev snarare åt skitförbannad och helt jävla jättegrinig-hållet
)
13.05.12

Var i Stockholm förra helgen och provade ut folkdräkterna inför vårbalen. Hann med plugg, körsbärsträd i kungsträdgården och middag med Johanna och Patrik också. I måndags släpptes vårbalsbiljetterna för frikortsinnehavare så de är betalda och klara. På tisdagen hade jag dock lovat att köa med Thea när resterande biljetter släpptes. Sagt och gjort, 5:30 började dan och med oss hade vi frukost, väldigt mycket kläder damt DN. 170 biljetter hade redan reserverats till gäster och specialinbjudna när jag köpte mina biljetter. Vid stägning på måndagen fanns det 57 enkelbiljetter kvar. På plats nummer 35 i kön såg 28 parbiljetter inte speciellt lovande ut. Riktigt alla köpte dock inte för två, men trots det gick sista biljetten två personer framför oss. Det värsta var, att de framför hade bara kommit 5 minuter tidigare. Det handlade alltså om fem jävla minuter! Och efter att ha köat tre timmar hade man ju lika gärna kunnat vara där tidigare om det var det som krävdes. Vår eventuella räddning kan vara den reservlista som fanns. Hoppas på återbud!

I onsdags var det extra årsmöte med Etnograferna. Själv blev jag invald som sekreterare. Skoj! Och kvällen var inte sämre med pubhäng tilsammans med Osman och Erika. Sjukt länge sedan jag träffade Osman! Men det är fint att se att han är sig lik. Det vill säga douchig (men innerst inne ganska snäll). Sedan blev det ju då torsdag (väldigt logiskt sådär) och jag satt på Ångström och plugga hela dagen medan herr Eriksson var på föreläsning och Uthgård-jobb. Träffade en gammal klasskompis från Rissne som jag hade som pluggsällskap också. Riktigt trevligt faktiskt! Dessutom fick jag plugg gjort. Emma kom till Ångan också eftersom vi skulle på Hennings efterlängtade På Spåret-pub på Uthgård. Träffade en C-uppsatsskäggig Martin samt några andra Södra Latinare. För att inte nämna en jävla massa teknologer jag upptäckte att jag kände. Bildade lag med Salmi och Karin och vi sög ganska hårt. Men kul hade vi!

På fredagen var det plugg i Engelska Parken där vi satt med en nu nyrakad Martin halva dagen. Fick lite sällskap av Emma och Hanna också vilket resulterade i en ihållande diskussion om bröst. Mikael och jag satt sen kvar till typ 9 på kvällen vilket inte alls är så hurtigt som det låter. Vi gick nämnligen upp vid typ tolv och var inte på plats i EP förrän nån gång på eftermiddagen. Lördag, det vill säga igår, gick åt till fika med Henning och Emma samt en del uppsatsskrivande. Och så filmmys med Ania och Emma. Idag höll jag sen halt som halvt försova mig (igen!) till Städdag på Norrland. Men icke! Slängde på mig kläder, kletade på smink, hällde i mig juice och cyklade dit. Fotoföreningen fick en ganska lätt uppgift men trots det hade jag en helt otrolig huvudvärk när jag kom hem. Chillade lite med Joar + vän som letat sig heeela vägen ut till Flogsta och har faktiskt inte pluggat det minsta idag. Men såna dagar får man nog också ha. Fast än man har halva uppsatsen och en vecka kvar. Men imorgon då jävlar! (Eller inte alls..)


Nu efter att jag skrivit en hel jävla Wall of Text tänkte jag förgylla denna blogg med två sjukt snygga studenter i sina bästa dagar. Och Närpesdräkt, förstås:

Närpesdräkt

Forsfestival och valborgshelg

Orkar fan inte sammanfatta Valborg i text. Även om jag ville så komer jag ändå inte ihåg så mycket. Forsfestivalsveckan startade i tisdags, sen dess har det byggts, målats och fraktats flotte varvat med öldrickande och segway-åkande. Och i Fredags började valborg med "Ovalborg", efterföljande med Skvalborg, Kvalborg och slutligen Valborg i måndags. Lång jävla men helt underbar vecka!


Bygga flotte dag 1


Det var mest grabbarna som bygdde. Jag och Camilla drack mest öl.


Sydde ballerinakläder gjorde vi också.


Eller, det var mest jag, Ania och Kajsa som sydde. Grabbarna latjade mest.


Fett pepp på Ovalborg


Hade finbesök av Trella. Efter Ovalborgsförande blev det urgång till Spermalands.


Måla flotte gjorde vi också.


På Skvalborg stod Flogsta i lågor.


Kvalborgshäng i Ekoparken


Ett gäng supercoola Ludvikapojkar hängde också där


Flogsta takfesten på Kvalborg flyttade ner till marken med Bonfire efter polisbesök. Helt sjukt galet bra kväll!


Vem behöver nation och dansgolv när man har Flogsta-DJ?


Herr Polis och Brandkår kom på besök hela 3 gånger. Släckte lite bränder och sådär.

Bilder från forsränningen kommer upp om jag får tag på några. Lite svårt att fota själv när man badade i Fyrisån


Sjukt snygga ballerinor på ballerinakaka! Jajamen!