Grönland

Tröööögt.
Efter en arbetsvecka och påskrivet anställningskontrakt och så har jag nu (såklart) fått jobberbjudande på Grönland via Nordjobb. Det hade ju varit sjuukt kul! Visst, 8 plusgrader i genomsnitt hela sommaren, men man kan ju fortfarande säga att man bott på Grönland en sommar. Och via Nordjobb så lär man ju känna folk också, istället för att bara packetera in frysta räkor. Så stört typiskt att man ska få jobberbjudanden med kort varsel och så sent på säsongen. Men, det är klart, det hade ju varit underbart om jag inte redan lyckats fixa ett sommarjobb. I vilket fall hade jag nog inte haft råd med flygbiljetten, eftersom man måste betala den själv. Och lönen var ju inte sådär superawsome. Jaja, jag får helt enkelt hoppas på nästa sommar istället. Och man kan ju alltid åka till Grönland av eget initativ annars också. Men jag blev lite mer positivt inställd till Nordjobb och kanske jag lyckas få någonting nästa år (förra året fick jag meddelande så sent som i slutet av augusti att de tyvärr inte hade något åt mig för den sommaren).

Staden Nuuk på Grönland som jag lätt skulle jobbat i en Räkfabrik i, om nu Nordjobb hade haft lite framförhållning. Sommartemperatur 3-10 grader.22.06.11 Närpes, Finland

Jag tänkte skriva ett sjukt långt inlägg om hur gammal jag känner mig ibland, men det blev så jobbigt, så jag struntar i det. På senaste har jag i vilket fall:
  • Firat Johannas student
  • Åkt till Finland
  • Jobbatjobbatjobbat.
  • Vaknat och gått och lagt mig på sinnessjuka tider (05:00 respektive 21:00).
  • Stört mig på solskenet och fågelkvittret när jag gått och lagt mig
  • Kommit fram till att cykla 2 mil om dagen inte alls är någon match
  • Hunnit med ett besök till JP med efterföljande efterfest i Nämpnäs
  • Gjort av med alldeles för mycket pengar
  • Läst ca 15 stycken SE&HÖR och känner mig sjukt uppdaterad på skvallret om våra svenska "kändisar"
  • Skrivit ett fyra sidor långt brev till min kära finländska islänning
Och typ så.

Idag är jag iaf ledig från jobbet, så kallad "vilodag", men imorgon jobbar jag kväll (12-20). Så det är rätt soft det också, sen är jag ledig fredag, lördag och söndag. Vilket hade varit soft om jag hade haft några planer för midsommar. Just nu är min enda plan att jag ska vara lite smusur för att jag jobbar på Tomatkarnevalen.. Jaja, det löser sig nog det också.Nevermind Me
11.06.11

Jag är sämst på att uppdatera. Och jag är sämst på att överföra bilder från min kamera till datorn. Men till mitt försvar så har jag haft lite paus från datorn typ en vecka nu.

Är iaf i Stockholm, har hunnit träffa lite folk. Mestadels såna där icke-stockholmare som råkar befinna sig i, eller flyttat till, Stockholm. Har hunnit shoppa lite, lämnat tillbaka hälften och druckit ganska mycket latte från Espresso House (jag låtsas som att det är billigt i och med att de har studentrabatt..) Dessutom har jag handlat lite studentpresenter och i samma veva stört mig på studentflaken och öldränkta studenter på tunnelbanan. Sen insåg jag att jag inte riktigt hade rätt att göra det, för då hade det fortfarande inte gått ett år sedan jag tog studenten. MEN, idag har jag varit student/arbetslös i 366 dagar. Yay för mig! Men om fyra dagar så ska jag för första gången jobba ett sånt där riktigt skattebetalande jobb. Great sucess! Jag ska som inte alls bara fylla 20 om ett par månader, vilket betyder att jag nog varit ganska bortskämd ändå, som klarat mig så länge utan att ha jobbat en enda dag i hela mitt liv...

Men det ska bli kul att få jobba lite. Inte bara för det faktum att jag tjänar lite pengar, dessutom känns det bra att kunna fördriva dagarna med någonting vettigt också. Och jag vet att jag tjatar, men det ska bli ganska kul att cykla till jobbet varje dag också! Dock kanske jag inte ska ta ut glädjen i förväg, det lär nog vara lite jobbigt i början innan konditionen vill hänga med. Dessutom är jag ju ganska lat, men jag tänkte ju försöka råda lite bot på det i sommar.

Här slänger jag upp två random bilder från förra sommaren. Bara för att det såg så tomt ut annars. De påminner mig om Eric Saade. Och typ EMD. Eller Måns Zelmerlöw. Men jag vet inte riktigt varför.
02.06.11

Det är sommar! Och jag har sedan igår "sommarlov", vilket är awsome. Så nu ska jag bara fördriva tiden med nonsens och ta bussen, tunnelbana, w/e vart jag än ska. För den 15:e är det jobb åtta timmar och 2 mils cykelturer varje dag. Men det ser jag också fram emot.

Igår var det en lite avslutande klassfest med ekonomikum- och Svantes trädgård-mys. Idag har jag fördrivit tiden med att kolla Indiana Jones filmer och så kom Emma förbi en stund. Vi kikade på Himlen är oskyldigt blå. Jag menar, en Skarsgård är ju aldrig fel att vila ögonen på när man är sådär lagom bakiströgtänkt. Men den var bra. Imorgon ska jag städa och tvätta lite och kanske få till att packa lite smått också.

(För övrigt så är nördhumor bäst.)