28.02.11

Förra söndagen tyckte jag att det skulle vara skönt med lite vardag. Men den här veckan har inte varit så jättenormal den heller.

På måndagen var det äntligen en redig föreläsning med över 5 sidor anteckningar. Tilda i korridoren reste bort lagom till att jag skulle inse att jag behövde just hennes hjälp med CV och personliga brev till diverse sommarjobb. Jag och Korridors-Camilla gjorde däremot smoothies och hade filmkväll (Fjorton suger!)
Tisdagen var väl relativt normal och ytterligare en superb föreläsning. Efteråt blev det fika på Café Linné Hörnan med fyra stycken från klassen. Jag och Korridors-Osman satt och kollade på 6:ans nya serie Stockholmsnatt och blev äcklade över hur white-trashiga stripporna var och hur folk ens kunde tänka sig att få en lap-dance av dem, och störde oss lite hur klubbchefen bara gick runt och trodde han ägde halva världen.
Onsdagen var det leedigt och jag hade laundry day och på kvällen hade Camilla, Emma och jag tänkt oss en spa-kväll med bastu, ansikts- och fotpealing, hårinpackning osv. Bastun i vårt hus var dock lite knasig så det blev lite workout innan Camilla insåg att hon var tvungen att panikplugga, så jag och Emma gick till hus 5 och deras bastu istället.
På torsdagen arrangerade Osman och jag en korridorsutgång med utbytesstudenterna. Fick med mig Thea också. På Orvars mötte vi också upp Emma och hennes dejt. Det var trevligt. Mötte den random vasabon jag tycks springa på mest hela tiden också. Jag och Osman stannade längst och käkade lite på Max innan vi åkte hem och skrämde både Tilda och Camilla när vi halvt våldgästade dem i Tildas rum.
Fredagen hade vi seminarium och efteråt fikade jag och Emma på nåt slags Fair trade-café med hutlösa överpriser. På kvällen blev det restaurang på Kalmars och efter det drog jag, Camilla och Joar i klassen till Värmlans klubb. Killarna på stället var sjukt vidriga och en snubbe kunde verkligen inte ge sig fast jag och Camilla verkligen försökte visa att vi inte hade någont som helst intresse av honom. Till slut gick jag fram till killen:
R: - We don't want to dance with you, so can you just leave?!
Killen: - I speak swedish..
R: - I DON'T - SO GO AWAY!!

Problemet löste sig för en halvtimme och sen var killen tillbaka igen..så då lämnade vi dansgolvet. Camilla och jag stötte dessutom på en lite överförfriskad tjej på toaletterna som vi höll i håret på medan hon spydde och försåg med vatten, lite goda råd och uppmuntran att be sin kompis se till att hon kom hem ordentligt. Vi fick smeknamnen "Mamma 1" och "Mamma 2".
På lördagen skickade jag iväg en massa jobbansökningar och drog senare hem till Hanna för att kolla melodifestivalen och föra. Skulle sen till Kalmars och senare på Flogsta-fest, men kön på Kalmars var över en timme lång så jag drog med mig några Etnologi-kursare till Norrlands 04-släpp där jag skulle möta upp lite annat folk. Men icke då. Gick typ vilse där inne och hittade knappt några jag kände, men jag hade ganska kul ändå och stannde enda till 4.
Söndagen var jag inte speciellt hangover men desto tröttare eftersom jag vägrade sova bort hela dagen och envist gick upp efter bara 5 timmars sömn. Fick inte så mycket vettigt gjort under dagen men det var helt underbart att gå å lägga sig vid 22-tiden sen.




Panduro

Tänkte att jag skulle slänga upp några bilder från mask-pysslet när jag fortfarande kommer ihåg det.


Koncentration


Emmas färdiga mask


Min mask



22.02.11 Framochtillbaka

Senaste veckan har varit ganska häktiskt och jag har bara fart och fläktat. Sammanfattning finns längst ner för dem som är lata och inte rokar läsa.

I söndags förra veckan blev jag klar med tentan 5(!) dagar i förväg.
Måndagen så skyndade jag mig till skolan och lämnade in den, först av alla. Siv på institutionen kollade på mig som om jag inte var riktigt klok. Sen for jag hem igen och Andréa och Emma kom över och så satt vi och pysslade ihop våra venitianska masker som vi beställt material till för gasquen. Sen var det bara att ta mitt pick och pack och sätta mig på tåget till Stockholm.
Tisdagen satt jag och skramlade fram 50-öringar i alla skrymslen och vrår och komm upp till 118 kronor. Träffade Johanna en sväng och fick min något försenade julklapp.
Onsdagen gick jag upp tidigt. Drog till Nordeas kontor i Solna och skulle växla in mina 50-öringar och fick sitta och trycka in dem en efter en i 5 stycken papprör. Sen drog jag till Alvik en snabbis och mötte upp Amanda, och efter det träffade jag upp My på Östermalm för att sedan hinna köpa lite One Pieces och hälsa på VRG. Det var roligt. Sen var det bara att hoppa på tunnelbanan, plocka på sig väskan och sätta sig i pappas bil för att få skjuts till Värtahamnen. På båten blev det lite alkoholshopping, dyr mat och lite kareoke.
Torsdagen var en fruktansvärt kall men mysig dag i Helsingfors. Turistade lite vid domkyrkan och knallade runt i lite fancy butiker på esplanaden. Köpte ett fint block på Iitala i min favoritserie med ugglan på. Dessutom bjöd de på te! Ville ha en underbar tunika från Marimekko men tyckte det var klokast att hålla i plånboken iaf resten av dagen. Vi var trötta och slitna, men det var en väldigt trevlig dag. Dessutom var det penkkis just då vi var där och studenterna kastade massvis med godis runt över stan. Så mot kvällen drog vi tillbaka till hamnen. My blev upplockad av sin farfar och jag klev ombord. Det var ganska långtråkigt på båten själv, med 16 timmars dötid, men jag läste nästan ut min bok jag hållt på med i en evighet och gick och la mig typ vid tio. Dessutom kunde jag prata med sötaste Crista i över en timme typ billigt eftersom jag hade mitt finska simkort.
På fredagen vaknade jag automatiskt vid åtta svensk tid och gick och käkade. Sen var det att kliva av båten, ta tunnelbanan, hann precis med uppsala-tåget och hem till Flogsta. Ellinor kom vid 3 och vi fixade oss inför gasquen och så var det bara att dra. Gasquen var kul men sjuukt random. Satt mittemot en tjej från Nykarleby på middagen dessutom och sprang på både Södra Latinare och en tjej jag träffat i Berlin.
På Lördagen mådde jag som förtjänat men det var bara att bita ihop, eftersom vi skulle ha korridorsfest. Även den var både rolig men ganska random. Drack lite för mycket med tanke på att jag skulle "ta det lilla lugna" eftersom fredagen varit så huvudvärksframkallande.
Söndag morgon var en pärs, men vi satt några i korridoren senare på dagen och kollade alla tre Tillbaka till Framtiden. Och jag kunde nästan inte annat än att längta till måndag morgon och föreläsning med Mikael Kurkiala.

Lite vardag sitter fint efter en så sjuukt intrycksfull vecka och jag känner mig nästan fortfarande lite sliten.


Sammanfattning:

Engelska Parken-Flogsta-Uppsala Centrum-Stockholm Central-Sundbyberg-Solna-Alvik-Östermalm-Jarlaplan-Sundbyberg-Värtahamnen-Helsingfors-Värtahamnen-Gärdet-Stockholm Central-Uppsala-Flogsta-Luthagen-Studentstaden-Flogsta-Flogstafest



13.02.11

Är klar med hemtentan! Nu taggar vi inför:



Samt





12.02.11

Jag har under veckan:
  • Lagat Amerikalåda. Måste erkännas att den inte vann över pappas, men om jag får säga det själv så var den faktiskt godare än mammas. Så lite pluspoäng borde jag få.
  • Skrivit 3/4 av hemtentan på två dagar
  • Öppnat mig ett sparkonto och känt mig lite duktig
  • Beställt ett sjukt stort paket från panduro. Här ska det pysslas venitaniska masker inför Humanistgasken!
  • Sett klart andra sängsongen av OC. Tredje är nedladdad och klar, men får ligga och vänta tills jag skrivit klart hemtentan.
  • Och så framförallt: Taggat till rejält inför Helsingfors-resan med My! Jag hoppas jag har lika mycket flyt med tentan resten av helgen så kanske jag kan bege mig mot den svenska huvudstaden redan måndag kväll, för jag fick lite Stina-abstinens igår. Och så tänkte jag och My besöka VRG innan vi far mot landet i öster.
Nu har jag lovat att hjälpa Tilda i korridoren att hitta en klänning till gasken så det blir lite shoppingpaus i plugandet. Men det tycker jag att jag har råd med, så effektiv jag har varit.




Lite humorpaus i tentaplugg

Flygbolaget Virgin Atlantic har knåpat ihop en 10-i-topp lista över mest korkade frågor från resänärer. Listan som följer:

1. Kan jag ta tåget från Fiji till Nya Zeeland?

2. När avgår klockan tre-färjan?

3. Mitt pass har gått ut, kan jag få ett nytt när jag kommer till London?

4. Kan jag ta ut australiska dollar i en internationell bankomat?

5. Behöver jag använda mitt riktiga namn på flygbiljetten?

6. Vad heter huvudstaden i Europa? Vad heter Afrikas huvudstad?

7. Hur är det möjligt att mitt flyg som lämnar Sydney klockan tio på förmiddagen gör att jag landar klockan tio samma förmiddag i Vancouver?

8. Hur många limpor cigaretter kan jag ta med på min bilsemester i Queensland?

9. Behöver jag pass till Hamilton Island (australisk ö) eftersom jag flyger över havet?

10. Är Aruba med i EU?




10.02.11 Part two

Jag vet inte riktigt hur det gick till, men tentaångesten har lagt sig något i alla fall. Sen klockan 18 har jag skrivit klart två tentafrågor. Kanske inte absolut 100, de bör nog läsas igenom ett par gånger och modifieras lite. Men fortfarande. Jag har haft supermegadunder ångest för att jag inte ska bli klar tills på tisdag så att jag inte kan åka till Helsingfors, och så låser jag mig in på kammarn ensam med min laptop och en jävla massa kurslitteratur och lyckas skriva halva tentan bara på några timmar. Duktig HuvaN.

Men nu blir det ett avsnitt av OC och sen bums i säng. Det är en tentaskrivardag imorgon också!



10.02.11

Tentaångest.



06.02.11

Veckan som gått har bestått av måndag skola, tisdag skola, torsdag skola, fredag middag på kalmars med några från klassen + klubb på ÖG, lördag började med en lite smått akward lunch och senare ett trevligt men udda bandhäng vid kalmars bostäder och slutligen White Trash-party i Flogsta. Det sistnämnda var ganska awsome. Inte minst med tanke på min och Theas fantastiskt White Trashiga outfits. Och då absolut inte minst på våra fantastiska Tribal-tatoos vi anförskaffade oss kvällen till ära (I tvättäkta tusch!). Slänger upp några bilder senare.


Men den här söndagen har jag ägnat mig åt veckans favoritsyssla: The OC. Jag känner mig lite efterbliven, men jag fick sjuukt mycket cravings av OC och säsong 1 när jag gick hem från krogen, ensam i mina tankar förra veckan. Och jag är typ besatt. Jag gillade nog inte ens serien lika mycket som jag gör nu. Tidigare idag såg jag säsongsavslutningen och satt och grät i min ensamhet och kände mig sjuukt patetiskt. Var tvungen att ringa My som fick trösta mig lite lagom tills jag tyckte det var dags för säsong 2.



(Har för övrigt hittat ett ny favoritsida att underhålla mig med: Akward family photos)









31.01.11

I fredags blev det hamburgetallrik på Orvars med Emma och hennes kompis Mia från Boden. Sen mötte jag upp Paulina och vi lagade middag och kollade på Forest Gump, pratade lite skitsnack om folk och fä och sådär.
Lördagen belv som inte planerat, fast ändå som förväntat, då jag och Emma lite i sista minuten bestämde oss för att dra på Norrlands 04-släpp. Men det var en bra kväll!
Igår kom pappa och Marcus på besök och jag fick mig lite nödvändigheter som cykellampor och dammsugarpåsar, och dessutom en väldigt god middag på Öfre Slotts. Dessutom fick jag veta att Annika i klassen sådär oerhört jättedemokratiskt bestämt sig för att utse mig till klassrepresentant. Idag efter föreläsningen lev det spikat och jag har redan fått mail från Studentkåren. Lite småläskigt, men nog gillar jag att engagera mig i saker.

Däremot, blir det ingen Helsingfors-resa på onsdag med My, då det efter lite missförstånd osv visat sig att resan är bokat till onsdag den 16:e. Och jag som var så taggad! Jag kanske kan åka ändå (hoppas, hoppas!) men det är mitt i tentaveckan så jag får verkligen panikplugga supereffektivt. Däremot kommer jag inte kunna stanna i Stockholm efterföljande helg då som jag hade planerat, eftersom jag ska på gasque då. Så det suger ju. Men stockholm står ju kvar.

Hur som helst, jag har en sjuuukt lång dag framför mig imorgon och ska befinna mig på engelska parken vid tio så nu blir det bums i säng!

Over and out!