Vår tid vårt land

Efter att spenderat en vecka i Närpes utan något egentligen internet så har spoify fått bli utbytt av radio. Och som vanligt finns det ingen vetigare kanal att lyssna på än Radio X3M, om man nu kan kalla det en vettig radiokanal. I vilket fall, så har detta såklart tenderat i att en massa låtar som de envisas med att spela sönder fastnat på hjärnan. Och som nån någon gång sa, så är det bästa sättet att bli av med en låt som fastnat är att lyssna på den. Så nu går denna på repeat eftersom den inte tycks förvinna...
28.04.11

Jag blev lite förvirrad nu mitt i allt. Okej, kanske inte förvirrad, men fundersam. Det kom så mycket seriöst sånt där, "livsavgörande", nyheter om både f.d och nuvarande kompisar att det blev lite mycket. och så är det typ sommar i Sverige medan våren precis kommit till Finland. Och jag har sovit 5 timmar inatt, hunnit släpa på allt för mycket packning och ännu inte hunnit äta, vila eller ens orkat tänka på att jag måste super-effektiv-plugga resten av dagen.

Det blev så mycket nu på en gång. Skönt att man kommer vara i världens minst händelserika stad i hela tre månader i sommar efter den här skvallertäta och sönderstressade våren.25.04.11 Knärpes

Jag har de senaste dagarna:
- Varit i Vasa och köpt porslin för 115€
- Fått ett nytt smeknamn av Vasabor: Fru Sverige
- Kört ett x antal raggarrundor i Näsby
- Haft på mig vinterjackan för att det är så förbannat kallt i det här landet
- Haft på mig diverse vårjackor för att det trots allt inte alltid är så förbannat kallt i det här landet
- Haft filmkväll
- Varit på ett x antal Teboil-kaffe
- Gjort lite halvt tappra försök till att tentaplugga
- Varit på alla vår favoripizzeria Casa
- Återigen: Pluggat oförskämt lite
- Och så vidare

Ikväll blir det ytterligare en filmkväll. Igår såg jag, Janna och Viika på Salt och ikväll tänkte Janna och jag ta en sväng till MB och MB för at kika på The King's Speech. Men imorgon så blir det banne mig plugg för hela slanten!17.04.11

Satt just och hade tråkigt och lekte lite med en miniräknare. Och då räknade jag ut att datumet 12.12.12 har jag levt i 7777 dagar. Det var ju faktiskt lite småkul. Och yaay vad man kan roa sig med så lite.


Och bara för att det här inlägget inte ska kännas så meningslöst lägger jag in en bild på en trafikskylt.
12.04.11 Part II

Fick ett fruktansvärt plötsligt sötsug. Nästan att jag är lite lockad att ta och värma ett par muffins jag har i frsyen. Här om dan fick jag och Korridors-Tilda nåt ryck och bakade chokladmuffins med chokladbitar och björnbär i. Sjuukt goda! Men det är fan bara tisdag, så jag ska nog bara ta och koka mig en kopp te istället.Imorgon ska Tilda, Osman och jag en sväng till blodcentralen, men annars har jag absolut ingenting inplanerat. och det känns såååå skönt! Jag har haft fullt upp i över en och en halv månad nu. Borde verkligen plugga imorgon, men jag ska bara njuta av att inte göra någonting och typ sitta i min soffa och stirra in i väggen. Kanske, men bara om jag får riktigt jävla långtråkigt, så ska jag kika ett par avsnitt av OC också.12.04.11

Hade gästföreläsare idag, Shahram Khosravi, och det var intressant. Handlade bland annat om problematiken kring  papperslöshet och "illegal" invandring.

Däremot var det än intressantare när vi var några från klassen som satte oss i ett litet möte efteråt för att planera inför höstens nollning. Och jag är astaggad! Det ska bli sjukt kul! Framförallt eftersom vi själva inte fick någon riktig nollning så vill vi liksom lägga extra krut. Astaggad!!11.04.11

Har idag varit på två föreläsningar, en "riktig" och en frivillig. Dock blev jag lite irriterad eftersom det visade sig att den frivilliga föreläsningen har jag i princip redan haft i gymnasiet. Anders Ryman, en antropolog som idag jobbar som journalist och fotat olika slags passageriter världen över. Bilderna var på utställning vid Raol Wallenbergs torg 2008 och vi var där på nån skoluppgift om det var i Religion A eller Samhälskunskap A eller vad det nu var. Dessutom har jag kikat igenom hela 560-sidors bjässen till bok som han gjort i samband. Så varken bilderna eller berättelsen kring dem var särskilt nya för mig. Dessutom har vi ju precis läst om passageriter i förgående momentet så inte ens det var något nytt. Det enda som jag tyckte var intressant var ju istället vilken kamerautrustning han använt sig av och alltså rena tekniker och tillvägagångssätt. Så det var lite trögt.

Efter andra föreläsningen ringde Thea och undrade om jag hade lust att ta en prommenad till Stenhagen i det fina vädret. Det blev ett besök på bolaget och Coop.

För övrigt så har jag (äntligen) fört över bilderna på min och Theas ASSNYGGA tribaltatueringar inför White Trash-party. Resultatet syns nedan.  Tyvärr måste jag göra er besvikna och tala om att vi fototillfället ännu inte bytt om till våra sjukt insane white-trashiga white trash outfits.10.04.11

Idag har varit en mysig dag och jag har gått runt och fotat då Norrlands Fotoförening hade fotomarathon. Vårjackan på, och även om det blåste var det skönt att cykla både in och ut från stan. Nu ska jag snart iväg med Emma hem till Sofie för filmkväll.
Och det var så mysigt att knalla runt i stan och fotografera i det fina vädret, så jag kunde inte låta bli att ta ett par bilder på krokusarna vid Carolinabacken.08.04.11

Idag är en bra dag. Började lite motigt när jag inte ville gå upp ur sängen för att ta mig till seminariet. Gråmulet och regn dessutom, men jag orkade inte skynda till någon buss utan bestämde mig att ta cykeln istället. Kändes lite motigt det också, men efter att jag låst upp cykeln möter jag en jätteglad Stefan som ler jättestort mot mig.
"Varför är du så glad?"
"Det är våååår!"
Ja, och tänka sig, det är det faktisk. Det gjorde min dag lite. Och det var riktigt skönt att cykla i regnet, för det var varmt och solen kikade fram. Kändes nästan lite som sommarregn.

Dessutom var seminariet ganska givande. Jag har också hunnit med att hämta mina skor hos skomaker och förälska mig i ett annat par hos DinSko som jag bestämt att jag ska unna mig själv till nästa studiemedel kommer. Sedan bestämde sig jag och Emma för att ha vinkväll och tog en sväng till bolaget. Och nästan det bästa av allt är att jag inte kuggade senaste tentan som jag varit så nervös över! Bara en sån sak!


Mina (snart) nya älsklingar!

Nu ska jag fortsätta vara in good mood, försöka plugga och sedan invänta kvällen. Och på det bjuder jag på en tjuvlyssning:

Universallösningen på livets frågor

Buss, Kalmar

Ett berusat par ~25 har en livlig diskussion.
Tjejen: Men varför ska du gå ut på krogen hela tiden? Och varför ska du alltid bli dyngrak och börja slåss med allt och alla? Och VARFÖR ska du spy ner hela våran toalett sedan när du kommit hem? Har du svaret på det?!
Killen: Varför inte?
06.04.11

Nu har jag fått sån där IKEA-cravings igen. Men jag vill inte handla upp halva varuhuset nu, utan bara en del välbehöverliga småsaker. Men det är roligt att titta. Och jag typ dog lite när jag just upptäckte att de har en ny klädsel till Klippans tvåsits soffa. Och den är sååå fin. Men såå dyr. (En så där 695 riksdaler). Men ändå. Vill ha! Jättemycket!!


Dessutom så har jag fått nys om att Footish på Östra Ågatan här i Uppsala har fått in Conversen med Marimekko-motiv som kom ut i Februari. Och enda nackdelen här är ju återigen priset. En tusenlapp går dessa skönheter på... OCH, det tillkommer det extra skosnören i grönt och i svart. Behöver jag säga att jag vill ha?
04.04.11

Tänkte att jag skulle slänga upp en bild på mig och Osman i våra fina Paris-utstyrslar inför P3-gasquen nu när jag äntligen(!) fått bilderna av Camilla. Personligen tycker jag vi var ganska fina. :) Dessutom känner jag att jag måste tillägga att jag hade ett par finfina nylonstrumpbyxor med röd söm på baksidan också.Slänger upp en på mig och Camilla (+hennes lyxiga middag) också.

TheOCs03e20

Summer: Yeah, and why don't you go to Volchock in one of his Heavy-metal-vomit-parties and like LISTEN TO HEAVY METAL and...VOMIT?